Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: PC na střih Full HD videa ze zrcadlovky - do cca 23tis. Kč (spěchá..)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    3

    Už dlouho potřebuji nový počítač a předevčírem mi můj dosluhující dosloužil, tak potřebuji co nejrychleji koupit nový. Doteď jsem měl pc jen na úpravu fotek, ale na novém budu stříhat videa a to dost často. Díky pomoci zkušenějších mám již nějakou představu, ale rád bych věděl názory více odborníků. V čem například tápu je nunost SSD disku. O rychlost systému mi nejde, jde mi čistě o plynulost práce při stříhání videa ze zrcadlovek Canon. OS i příslušenství mám. Časem možná přidám další HDD. Bude zdroj stačit? Je moje představa o sestavě v pořádku?

    Zatím to vidím takhle:

    2xSeagate SV35.5 - 1TB - 3 588 Kč
    ×
    Fractal DEFINE R4 Black Pearl - 2 369 Kč
    ×
    GELID Solution Tranquillo - revize 2 - 658 Kč
    ×
    Intel Core i7-3770 - 6 818 Kč
    ×
    2xKingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600 - 1900 Kč
    ×
    Samsung SH-224BB, černá - 399 Kč
    ×
    MSI N650Ti PE 1GD5/OC - 3 278 Kč
    ×
    ASUS P8Z77-M PRO - Intel Z77 - 2 594 Kč
    ×
    Seasonic SS-500ET, T3 500W - 1 169 Kč

    Celkem s DPH 22 771 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Jiný paměti jsou za 1500 ale jsou opravdu kvalitní,a těch dalších 8gb jde pak dokoupit,potom bych vzal levnější a lepší grafiku (tady máš srovnání http://www.tomshardware.co.uk/forum/374794-15-7770 ) pak bych vzal lepší zdroj jinak se zbytkem souhlasím
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    pokud pouze na střih videa(a hry) je to dobrá sestava,klidně by ale snesla 16 Gb RAM,pokud se bude video dále zpracovávat např. v AAE zvolil bych x79 platformu s i7 3820 a na ram preview pro AAE cs 3-4-5-5,5 grafiku nvidia GTX 5xx řady pro AAE cs6 radeon HD 7XXX řady (totéž platí i pro většinu sw jako sony vegas atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    ...klidně by ale snesla 16 Gb RAM...
    Paměti tam má psané 2x 8GB.

    Každopádně co takhle to přesunout do jednoho threadu, když tu máme 2x to samé?
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...768#post521768
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    3

    Díky moc za podněty a omlouvám se za duplikátní vlákno, měl jsem pocit, že se to prve nezobrazilo..

    Ještě jsem to poupravil:

    Seagate SV35.5 - 1TB - 1 794 Kč
    ×
    GELID Solution Tranquillo - revize 2 - 658 Kč
    ×
    Samsung SH-224BB - 399 Kč
    ×
    MSI N650Ti PE 1GD5/OC - 3 278 Kč
    ×
    Seasonic SS-500ET, T3 500W - 1 169 Kč
    ×
    Intel Core i7-3770K - 7 646 Kč
    ×
    2xCorsair Vengeance Low Profile Black 8GB DDR3 1600 - 1 856 Kč
    ×
    GIGABYTE GA-Z77-D3H - Intel Z77 - 2 462 Kč
    ×
    Seagate SV35.5 - 2TB - 2 412 Kč
    ×
    CoolerMaster Elite 311, black-silver - 849 Kč
    ×

    Celkem s DPH 22 522 Kč

    Půjde u takový sestavy do budoucna rapidně zvýšit výkon na úpravu videa? Bude při zakoupení výkonější grafárny stíhat zdroj? Půjde přenést OS bez nových instalací, když časem dokoupím SSD?

    Akorát asi budu muset koupit ještě OS, protože moje XP už asi nebudou to pravé ořechové.. Nebo budou stačit? Co byste mi doporučili? 8 nebo 7? Sedmičky budou mít na editaci videa asi větší podporu, ne? A stačí Home Premium 64bit verze (na czc za 2 299 Kč OEM)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Já osobně bych vzal tuhle desku http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1. Desky od Gigabytu mívají horší regulaci ventilátorů. A pokud ti stačí 5.1 zvuk a nepotřebuješ S/PDIF konektor, tak až na tyhle 2 věci jsou ty desky výbavou prakticky stejné.
    Zvýšit výkon? Třeba taktováním... ale na to potřebuješ i5-3570K nebo i7-3770K (modely s odemčeným násobičem).

    Rozhodně cokoli více než XP. XP mají problémy s využitím 2 jader, natož s 4C/8T procesorem. Já osobně bych byl za sedmičky. Na osmičky si ne a ne zvyknout a rozdíl se mi zdá snad pouze ve vzhledu a v metru.
    Každopádně podle testů to docela sporné, jaký systém je lepší. Tady byl nějaký test, kde bylo srovnání i jiné než ve hrách (kde mají navrch sedmičky, možná ale jen kvůli nedoladěným ovladačům pro nový systém), ale zase až tak doslova bych to nebral, chtělo by to lepší testy... Hodnota o 30% vyšší se mi zdá opravdu moc.
    http://earchiv.chip.cz/cs/earchiv/vy...chla-win8.html
    Zajímavý je i tenhle test (kapitola PC mark 7), kde je celkový výkon PC v úlohách jako prohlížení webu, editace fotek a videa... Vlastně celkový test CPU a HDD dohromady. Podle něj Win 8 o něco vyhrávají.
    http://blog.tune-up.com/news/windows...ance-shootout/

    Každopádně ano. Home Premium stačí .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    3

    Díky moc. Tu Gigabyte jsem vybral na základě testu PCT hlavně kvůli "Solidní možnosti přetaktování".

    Koupím W7

    Ještě jsem 2TB disk vyměnil za další dva 1TB (dohromady 3), tak doufám, že to ten zdroj utáhne. Kvalitní by měl být.

    Ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Na větší taktování by to už chtělo poněkud jinou desku... aspoň tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...e&SearchType=1 nebo tuhle http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1. Mimochodem LX2 také není na základní taktování špatná. V tom samém testu je i LX, která je ochuzená oproti LX2 o chlazení napájecí kaskády, tudíž jeden další záporný bod odpadá a je na tom tudíž hodně podobně jako Gigabyte (navíc to ovládání ventilátorů...).

    Ale volba je na tobě.

    Co se spotřeby týká, tak i7 si vezme netaktovaná max 77W, grafika netaktovaná 110W, takže myslím, že u kvalitního 500W zdroje je tam dostatečná rezerva na to, aby se ti do něj vlezl zbytek počítače a ještě jsi mohl komponenty v pohodě nataktovat.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 29-12-2012 v 02:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    ...pokud se bude video dále zpracovávat např. v AAE zvolil bych x79 platformu s i7 3820 a na ram preview pro AAE cs 3-4-5-5,5 grafiku nvidia GTX 5xx řady pro AAE cs6 radeon HD 7XXX řady (totéž platí i pro většinu sw jako sony vegas atd.)
    Z jakého důvodu ta změna grafiky? After Effects CS6 se oproti předchozím verzím chová nějak jinak?
    Mimochodem, proč vlastně pro AAE doporučuješ ATI, když na stránkách Adobe jsou jako podporované vypsány pouze grafické karty nVidia?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    cs6 má výrazně přepracovaný model renderování-tj. gpu se nasazuje pouze při preview renderu(v pracovní části) samotný finální rendering probíhá jen s cpu .vydupali si to výrobci plug-inů (redgiant,videocopilot atd)kde v případě renderu s gpu docházelo k výslednému
    výraznému zhoršení kvality hlavně v blur efektech,vícebarevných gradientech a mnoha dalších.
    zde přiloženy obrázky
    black layer+videocopilot optical flares comp1,1 render jpeg sequence max kvalita 1920x1080 za pomocí gpu
    black layer+videocopilot optical flares comp1,2 render jpeg sequence max kvalita 1920x1080 pouze cpu

    a k těm grafikám-gtx 6xx jsou k ničemu jelikož mají ořezané jádro o výpočetní funkce.proto jsem doporučil gtx 5xx řady-nebo hd 7xxx se kterou jsem spokojen,podstatně urychlí práci ale finální render stejně jedu jen s pomocí cpu
    pak tu jsou samozřejmě profi karty ale to je o penězích a hlavně se ztratí univerzálnost pc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Comp 1_2_00000.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 138.6 KB 
ID: 28098   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Comp 1_1_00000.jpg 
Zobrazení: 153 
Velikost: 40.8 KB 
ID: 28097  
    Naposledy upraveno uživatelem hugostieglitz: 25-02-2013 v 13:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    95

    Tak jsem se díval na ty grafiky řady GTX 5xx, ale u Alfy jsem na žádnou takovou nenarazil. Vyrábí se vůbec ještě? Nebyly náhodu nahrazeny řadou GTX6xx?
    Jsi si jistý tím, že šestková řada je ořezaná, vždyť je tam čip Kepler (např. zde).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Kepler je oproti Fermi ořezaný o výpočetní jádra, tudíž výkonnější na hry, ale co do práce s grafikou/videem si nejsem úplně jistý. Už jen to, že ořezali paměťovou sběrnici mi přišlo jako celkem nepovedený tah, zvlášť třeba u GTX660 Ti. Já si nejsem úplně jistý, jak to s tím výkonem je.

    Každopádně ano, Fermi (resp GTX5xx) už novou neseženeš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    95

    Ona je ta problematika těch grafických karet celkově hodně zapeklitá. Já jsem v jedné diskusi četl (tuším, že to bylo na CZC), že existují dva druhy čipu Kepler (v té diskusi je nazývali "malý" a "velký" Kepler). Rozdíl mezi nimi měl být právě v tom, o čem píšeš, tj. ve výpočetních funkcích. Velký Kepler je prý obsahuje, ale malý nikoli. Teď ještě zjistit, která grafická karta obsahuje který čip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    "Velký kepler" je v kartách Tesla pokud mne paměť nešálí, ale ty jsou poměrně celkem drahý, to je právě to co píše hugostieglitz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jo, to jsem taky četl, ale myslím, že zrovna v tejhle diskuzi ten, co to psal byl ten, co neměl pravdu... Ten tam totiž potom mluvil o GT640 a GTX650, každopádně ano, na výpočty Teslu, ale ty peníze za ní...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih HD videa
    Od Jarkh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 07:17
  2. PC na střih videa
    Od batthead v sekci PC - archiv
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 09-08-2009, 22:09
  3. PC na strih videa
    Od dodo2438 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 18:49
  4. Střih videa
    Od Wlcek v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 13:38