Predni USB Cace-divna funkce
Dobrý den, dve přední usb na case mi blbnou. Usb flash funguje o.k. v obou, ale nefunguje mi přijimač bezdratove klávesnice, který jede na wirelles 2.4 GHz. Ten facha vzadu nebo v prednim usb 3.0, které je součástí čtečky, ale v těch dvou co jsou součástí case ani prd. Nevite prosim někdo čím to je?
Vadný konektor, špatný kontakt, dlouhý tenký káblík nevhodně vedený v PC a následně tím pádem nedostatečné napájení.
A nebo záleží jak jsou ty huby USB zapojeny na MB - deska má většinou víc řadičů a můžou být od jiných výrobců, nemusí být všechny konektory zapojeny na jeden čip. Vyskoušej jiné na MB, skontroluj v BIOSU co je tam o nastavení USB.
A nebo záleží jak jsou ty huby USB zapojeny na MB - deska má většinou víc řadičů a můžou být od jiných výrobců, nemusí být všechny konektory zapojeny na jeden čip. Vyskoušej jiné na MB, skontroluj v BIOSU co je tam o nastavení USB.
Original kablík je dlouhý cca. 40cm. Zkoušel jsem připojit telefon s Androidem, usb myš a usb klávesnici a šlapou i v biosu, až na ten bezdrát. Deska je Asus F2A85-M, CPU AMD A10-5700, RAM Kingston 2x4GB, Disk Seagate 1TB, Zdroj fortron Hexa 400W. Jdu se podívat na ten bios, ale nejsem v něm moc dobrej. A zkusím to přepojit + připojím ještě další USB bracket. Ozvu se zatím díky.
Jsem myslel ten kablík co vede od těch konektorů ve skříni do základní desky, může být uvolněný špatný konektor atd....
A nebo protože tam může být na desce víc hubu tak některý může blbnout, chybovat a nebo může chybovat ovladač v OS.
Jestě mě napadlo je ten přijímač dobře zasunut do toho předního konektoru? Přijímač může být trochu větší jak normální káblík který tem pasuje a můžou vadit třeba dvířka která kryjí USB či nějaký prolis - velikost toho zařízení že nemusí být dostatečně zasunut.
A nebo protože tam může být na desce víc hubu tak některý může blbnout, chybovat a nebo může chybovat ovladač v OS.
Jestě mě napadlo je ten přijímač dobře zasunut do toho předního konektoru? Přijímač může být trochu větší jak normální káblík který tem pasuje a můžou vadit třeba dvířka která kryjí USB či nějaký prolis - velikost toho zařízení že nemusí být dostatečně zasunut.
Vždyt jo, kablík co jde z předních usb do konektoru na desce má 30-40cm délky. Špatný kontak tam nebude, vše jsem kontroloval.
Ten ovladač v OS se mi nezdá, vztahuje se i na zadní USB, nebo ne?
Počítač mám celej oddeklovanej včetně front panelu, zasunutý je dostatečně.
Ten ovladač v OS se mi nezdá, vztahuje se i na zadní USB, nebo ne?
Počítač mám celej oddeklovanej včetně front panelu, zasunutý je dostatečně.
Už to jde. Jediné co se stalo je to, že si OS WIN7 stahl a nainstaloval 124 aktualizací. Děkuji všem za zastavení. Vyřešeno!!!
Tak jsem se ukvapil, nic není vyřešeno. Chová se to divně. Hned to popíšu. Myslel jsem si, že už je to v pořádku, ale asi jsem se do toho zamotal. Teď zcela náhodou jsem zkusil druhý usb port vpředu a nic, v jednom to jede a v druhým ne, nefungovalo to ani předtim, protože jsem to měl potom strčené v tom druhém funkčním a tenhle co nefachá tak je to bohužel na desce na usb56 a funguje zvláštně. A když jsem konektor přepojil na usb78 jede to, obě usb. Co s tím? Reklamovat se mi to kvůli tomu nechce, ale je zvláštní, že v tom jednom co nefunguje, tak nefunguje jenom myš, ale klávesnicde fachá, to mi vysvětlete? S..e mě to. Zítra tam jedu se zdrojem, ten zas píská.
- - - - doplněno - - - -
Tak jsem se ukvapil, nic není vyřešeno. Chová se to divně. Hned to popíšu. Myslel jsem si, že už je to v pořádku, ale asi jsem se do toho zamotal. Teď zcela náhodou jsem zkusil druhý usb port vpředu a nic, v jednom to jede a v druhým ne, nefungovalo to ani předtim, protože jsem to měl potom strčené v tom druhém funkčním a tenhle co nefachá tak je to bohužel na desce na usb56 a funguje zvláštně. A když jsem konektor přepojil na usb78 jede to, obě usb. Co s tím? Reklamovat se mi to kvůli tomu nechce, ale je zvláštní, že v tom jednom co nefunguje, tak nefunguje jenom myš, ale klávesnicde fachá, to mi vysvětlete? S..e mě to. Zítra tam jedu se zdrojem, ten zas píská.
- - - - doplněno - - - -
Klavesnici jsem vrátil, protože to co se dělo nechápu, konzultoval jsem to v Alze a tam si ten človíček myslí, že problém je klávesnice a myš a ne deska (všechno jsem koupil v CZC), jelokož z usb flash jde číst i zapisovat v inkriminovaném usb bez problému. Každopádně teď mám set Gigabyte a jede. Zdroj jsem také vyměnil, Fortron už nechci, mám tenhle a je to lepší, ale tu vysokou frekvenci z cívek stejně trochu slyším. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Mějte se. Márty
Mějte se. Márty