Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 21 z 21

Téma: 20.000.-CZK na kúpu komponentov

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No podivej. 8GB je naprosto dostacujici, ja osbne jedu na 4GB a nepotrebuju ani 8 natoz 16. U pameti je vzdy dobre mit co nejvyzsi frekvenci a co nejnizsi latenci. TJ 16GB kit 1866 s CL10 je proste pomalejsi nez 8GB 2133 CL9
    Plati pravidlo, ze cim vetsi frekvence, tim vyssi latence. A zde vidis, ze Corsairy dosahuju vyssich frekvenci pri nizsi latenci Ale muzes klidne kouknout i po jinych pametech. Vyhnul bych se akorat Zeppelinum.
    K desce. Jestli se jeste vejde do rozpoctu, vzal bych http://www.alza.cz/asus-p8z77-v-d312832.htm a lacinejsi varianta http://www.alza.cz/asus-p8z77-v-le-plus-d312831.htm nebo http://www.alza.cz/gigabyte-z77x-d3h-d325229.htm
    Prece jen ta LX2 je dost obycejna a napajeci faze je opravdu zakladni.......

    Zase na druhou stranu....... Dneska uz to neni ani tak doslova taktovani. Treba u tech pameti zmenis jednu hodnotu a pojedou na 2133MHZ Pripadne uzijes XMP profil, tak to udela automatika. Je evidentni kravina si kupovat RAMky 2133Mhz, kdyz chces desku provozovat na 1600Mhz. To si kup pameti za 800Kc nejake obycejne.

    V tom pripade, muzes vzit klidne lacinejsi desku tu LX2. a nejake pomale 16GB 1600Mhz pameti. Ale bude to spis takova znouzectnost. Zalezi na Tobe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    No takže Georginek, ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem za Tvoju trpezlivosť a naozaj dobrú odbornú pomoc a rady. Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Neni zac, hlavne at Ti to dobre slape - v pripade dalsich je forum otevreno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Neni zac, hlavne at Ti to dobre slape - v pripade dalsich je forum otevreno
    Ešte taký malý technický dotaz, nebude problém nacpať tie RAM pod ten chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Takže ešte Ti posielam SS, nechcem vyzerať ako blbec v tej diskusii :-) . Nakoniec som to povyberal s Tvojou pomocou takto, vedel by si to ešte prebehnúť a dať už naozaj posledné vyjadrenie?

    ASUS P8Z77-V LE PLUS
    http://www.alza.cz/asus-p8z77-v-le-plus-d312831.htm
    Kód: AC956d7
    Cena bez DPH 2 764,-

    Intel Core i5-3570K
    http://www.alza.cz/intel-core-i5-3570k-d292078.htm
    Kód: BO430k
    Cena bez DPH 4 379,-

    GELID Solutions Tranquillo revize 2
    http://www.alza.cz/gelid-solutions-t...-2-d342666.htm
    Kód: CB130g
    Cena bez DPH 583,-

    Patriot 16GB KIT DDR3 2133MHz CL11 Viper 3 (Black Mamba)
    http://www.alza.cz/patriot-16gb-kit-...ba-d344674.htm
    Kód: DP110n
    Cena bez DPH 2 469,-

    Intel 520 180GB SSD bulk
    http://www.alza.cz/intel-520-180gb-ssd-bulk-d298675.htm
    Kód: NR111k3a
    Cena bez DPH 3 083,-

    ASUS GTX660 TI-DC2-2GD5
    http://www.alza.cz/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-d347610.htm
    Kód: EC294e
    Cena bez DPH 5 899,-

    Crucial instalační kit pro SSD disky
    http://www.alza.cz/crucial-instalacn...ky-d350645.htm
    Kód: CR000e
    Cena bez DPH 272,-

    Nakonec se to teda vybralo takhle.....

    Kolize z RAM je mozna, kdyz bude ram vyssi nez 38mm. Nicmene ten ventilator se da vytahnout jeste kus vejs. Ja treba u Noctuy muzu vytahnout vetrak az do pulky pasivu.
    Jinak tady jsou skutecne rozmery http://www.legitreviews.com/article/1681/7/
    Ale i kdyby kolize nastala, je mozne dat RAM do druheho kanalu. Vic RAMek stejne kupovat nebudes.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 12-01-2013 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    No pozrel som si na http://www.alza.sk/gelid-solutions-t...42666.htm#foto dostupné fotografie a ako sa zdá z tých obrázkov tak by tie RAM-ky mohli vliezť na dosku v pohode. Tak sa zdá že je to síce riadne natesno, ale asi to tam bude pasovať. Georginek, čo myslíš? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Ceny komponentov
    Od milan.b v sekci Volná témata
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 14:08
  2. vyber novych komponentov, pls help
    Od vevericak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 12:06
  3. Vyber komponentov pre server
    Od EditorPO v sekci PC - archiv
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 19:18
  4. Prosím o radu na kúpu zdroja.
    Od Gling-glo v sekci Zdroje
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 30-03-2007, 11:26