Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hlučný větrák na CPU

Snaker (32)|8.1.2013 11:00
Zdravím,

vlastním stolní PC HP Pavilion p6-2302ec s Windows 8 (http://www8.hp.com/cz/cs/products/desktops/product-detail.html?oid=5315713&jumpid=reg_r1002_czcs_c-001_title_r0003&lang=cs&cc=cz). Mám ho asi měsíc a nedávno mně začal trochu hlasitěji se ozývat větrák (chlazení na CPU), není to nic hroznýho, ale jednoduše byl předtím tišší. Hlasitější je hned při startu a nečinnosti (žádné hry apod.). Zkoušel jsem stáhnout nějaké programy na kontrolu otáček toho větráku, ale žádný mi nefungoval a teplotu se mi pomocí nějakých stažených programů taky nepodarilo zjistit, takze nevim zda se to prehriva nebo jen vetrak blbne. Zaprášené to nemám, je to fakt skoro nové.

Mohli byste mi někdo poradit? Nechce se mi to dávat na reklamaci, beztak by mně to neuznali...
lavjoy (1628)|8.1.2013 14:55
HPéčka jsou dost specifický.Mají vlastní desky,vlatní návrhy včetně regulace fanů.Podle mě je bud špatně nanesená thermopasta/zaschlá-nekvalitní nebo to je zaprášené.Obecně se ale na tu regulaci dá spolehnout,tzn pokud tedy se otáčky zvyšují,je to proto aby se cpu uchladil.Pokud na bočnici není nějaká ochranná pečet/plomba,tak se zkus podívat.
Snaker (32)|8.1.2013 17:44
Tak zajimava vec...najel jsem do biosu, jestli tam neni nejake nastaveni toho vetraku. Tak jsem to tam jen projel, nic nenasel, beze zmen a bez ulozeni jsem to restartoval a uz to jede jak predtim. Tak uvidime jak dlouho to vydrzi.

Kazdopadne diky.. ja ty pocitace fakt nekdy nechapu :):):)