To proc se ti hlavne a predevsim hodi intel je to, ze ma neporovnatelne lepsi vykon na jedno jadro.
Recenze jsou casto vyvazene na single/multithtread testy, takze to vypada vyrovnane a ze vsechno jede na vice jadrech, ale v praxi jede na vice jadrech jen MINIMUM veci. Pokud nepouzivas dobre optimalizovane specialni programy, mnohem vic se ti hodi silny vykon jednoho jadra, nez nez miliarda slabych. To je konec koncu taky duvod dobrych vysledku i3
Ono vubec bys nejvic parady nadelal s dvoujadrem na hodne vysoke frekvenci (4GHz+), trebaze by to tak papirove nemuselo na prvni pohled vypadat... Bohuzel nic takovyho nesezenes a intel te tlaci do nakupu i5, ktere ma diky turbu vyssi frekvence nez i3Tusim ze dvoujadra kolem 4GHz mel intel jen nejake xeony (Xeon X5698 - 2x 4,4GHz - to je killer
skoda ze westmere pro dual processor systemy)
A jak uz taky zaznelo, ma podstatne lepsi provozni vlastnosti - spotrebu. Neni to jen o tom mensim uctu za elektrinu, ale take o tom, ze na spotrebe primo zavisi odpadni teplo, kteryho u intelu nemusis tolik odvadet. Takze ti staci mensi/levnejsi/tizsi chladic a slabsi zdroj.