Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Síťovka na desce jede jenom na 10MB/s .

Farell (4)|27.1.2013 03:36
Zdarec zapnu PC a u hodin mi naběhl vykřičník a na net se nedalo dostat vždycky mi psalo u adaptéru síte 1GB/s a teď 10MB/s pomohlo až zakázat a pak povolit síť. adaptér.Zkoušel jsem i jiný kabel a je to stejné když dám kabel do domácího kina nebo TV tak se v pohodě připojím na Voyo atd , taky mi nejde DLNA (Allshare) server na PC Kino nevidí Počítač.

Desku mám [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a rok sní nebyl problém až teď síťovka.

V biosu jsem taky zkoušel SMART LAN a ukazuje mi lan adaptér 10mb/s a délku kabelu 156m a já mám 16 metrú do skříně u výtahu.

Taky jsem zkoušel nanovo instalovat ovladač lan a výsledek stejný

Takže asi na 99% odešel ethenet na desce a čekat cca 1 měsíc na reklamaci bez PC nejde tak asi koupím PCI síťovku 1000MB/s.

a druhém obrázku má po každém spuštění systému adresa není k dispozici když kliknu na hodnotu jsou tam samé NULY a MAC musím zadat natvrdo a uložit.
tdhtsh.JPG fhgtrhjrsrjzjs.JPG
DrZelenka (2491)|27.1.2013 09:42
Zkoušel jsi zapojit jiné PC/ntb? Chyba může být taky dost možná na druhé straně kabelu.
Farell (4)|27.1.2013 13:24
Zítra mi dorazí PCI síťovka a kámoš mi půjčí Noťas...Ale ta síťovka je asi v háji bliká na ní jenom oranžová dioda občas ne a zelená nebliká vůbec a když vytáhnu kabel nic se neděje a bliká oranžově dál a po 5 MIN přestane.
Šobáň (128)|28.1.2013 17:54
Jsi vykládal něco i o MAC adrese.

Pokud místo MAC adresy jsou nuly tak je buď blbý ovladač a nebo se mohl poškodit FW karty. (skus nějaké live DVD)

Pokud místo MAC budou i z live DVD nuly tak:
Co skusit vynulovat bios a potom tam nahrát nejnovější bios - u integrovaných síťovek je ve stejné flash ram s biosem.

Pokud to nepomůže pak reklamace.
j.albi (476)|28.1.2013 21:16
MAC adresa je vidět v Podrobnosti síťového připojení.