Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Voda FX 8120

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Zdravim potreboval bych poradit se sestavou.
    CPU:AMD FX 8120
    DESKA:Asus M5A97 R 2.0
    GK:Msi 560TI HAWK
    Case:ENERMAX ECA 3220 Hoplite
    Zdroj: OCZ Fatal1ty Professional Series - 750W

    Na cpu mam momentalne vodni all in 1 Enermax elc240(zatim bych nemenil,ale necham si moznost pro upgrade do budoucna-nyni mam teploty v zatezi do 42st na min.otacky),radiator predpokladam vyvedeny venku vzadu a expanzka do 5.25 pozice(mam tri volne pozice pod dvd mechanikou).Zatim se jedna o blok pro cipset(nevim zda chladit jen North nebo i south?)+blok GK a vse co je potreba.Dekuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    Dobrý den,

    ten Enermax bych prodal...za 1300,- můžete mít CPU blok, který Vám to uchladí lépe a nebudete muset mít dva různé vodníky v PC...

    Každopádně pro VGA a desku (jen northbridge, protože southbridge není potřeba chladit vodou) by to vypadalo takto http://www.alphacool.cz/Nakupni%20ko...Y6NHw0OTgwOjh8 - radiátor je tam větší, takže stačí dokoupit jen blok na CPU a uchladí to komplet
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Ok dekuji za rychlou odpoved,kazdopadne Eenermaxe strelim teda,on je novy a se zarukou tak to hodi vice ,stacil by misto radiatoru treba tento Alphacool NexXxoS PRO III rev2? Nebo je potreba ten extrem?Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    PRO stačit bez problémů bude, ale Extreme by byl lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Jeste dve male otazecky:ted koukam,ze ve vasem kosiku neni pumpa-kterou teda?Ohledne GK,tento blok nechladi pameti atd. nevadi to?Ja jestli neni potreba dokoupit jeste k tomu nejake pasivy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    Omlouvám se, jsem idiot, samozřejmě že tam chybí pumpa

    S pumpou to vypadá takto http://www.alphacool.cz/Nakupni%20ko...NDk4MDoxMHw%3d - dal bych ji klasicky na dno case, místo by tam být podle fotek mělo.

    Co se týká pasivů na ram a mosfety - co jsem našel fotku té karty bez chladiče http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=1 tak tam má plechový rozvaděč tepla , který kryje právě paměti a mosfety. Když budete chladit jádro vodou tak ty ostatní součástky se podle mě zcela bez problémů uchladí pasivně tím plechem a nějaké další chlazení bych neřešil. Samozřejmě, nějaké pasivy by použít šly, ale podle mě by byly zbytečné...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    V pohode tak zrovna na dne mista neni zde par fotek jak to vypada nyni https://plus.google.com/photos/11116...71967711062657 ,co se tyce GK tak tam mam s lepsim chlazenim (uz jsem koupil z druhe ruky,takze ten plechovy rozvadec uz nema viz.odkaz,ale ma zas ty pasivy) .Jinak sestava se mi libi jak jste navrhnul,jeste vybrat nejaky cpu block
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    CPU Blok bych doporučil http://www.alphacool.cz/produkt/Alph..._-_Acetal.html - výkon má stejný jako bloky o 500,- Kč dražší...

    Každopádně to dno case by podle mě šlo snadno uspořádat, aby se tam ta pumpa vešla, je opravdu malá. Ty kabely co tam jsou by všechny šly vytáhnout za základní desku...

    Anebo to pak řešit pumpou do 5.25" pozice, tzn například tato expa http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...y_Station.html a k tomu tato pumpa http://www.alphacool.cz/produkt/Lain...mp_-_12_V.html nebo třeba http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W..._-_Acetal.html což je pumpa + expanzka už složené dohromady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Jeste se zeptam jak je to s barvou kapaliny,pokud budu chtit koupit cervenou je potreba nasvicovat nebo jak to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    Kapalina je přirozeně červená, nepotřebuje UV světlo. Některé kapaliny na UV reagují, ale ne každému se to líbí...podle mě přirozená červená barva vypadá lépe než pod UV světlem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Takze nezkazim kdyz misto cire koupim tuto http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010605 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    A jeste otazka ohledne expanzky a pumpy:vzhledove se mi zamlouva ta http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...y_Station.html neda se sehnat pumpa aby se pripevnila zezadu expy jak je ukazano na obrazku?A co se tyce treba monitoringu teploty kapaliny,mi nejak nejde do hlavy jak by se zapojilo-to same jak zavodnit okruh po nasledne instalaci celeho vodnika?Dekuji za info a omlouvam se za takove dotazy
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 66 
Velikost: 67.5 KB 
ID: 28018  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    Ano, ta Aqua Computer kapalina je velmi dobrá, tu bych doporučil. Jen není UV aktivní, je prostě "jen" červená

    Tu pumpu jsem psal v příspěvku z 10.2. 12h38min:

    Anebo to pak řešit pumpou do 5.25" pozice, tzn například tato expa http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...y_Station.html a k tomu tato pumpa http://www.alphacool.cz/produkt/Lain...V.html?arg1=01
    Na monitorování teploty kapaliny potřebujete něco, co Vám tu teplotu bude zobrazovat - třeba nějaký monitorovací panel. Pak už stačí koupit třeba http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...s-Through.html a zapojit...

    Pro zavodnění je dobré http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua..._ATX_Plug.html ale pokud máte doma nějaký kus drátu tak si můžete zapnout zdroj i bez téhle věcičky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Masaa
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    19

    Dekuji za info,ja jsem na tu pumpu koukal,jen jsem chtel vedet jestli jde pripevnit tak jak je na obrazku (zezadu na expu) -aby byla jako je trab ta slozena dohromady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,535

    Ano, stačí z toho Lainga odšroubovat čtyři šroubky a sundat vršek, pak jde zašroubovat do té Alphacool expanzky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD FX-6300 nebo AMD FX-Series X8 FX-8120
    Od johnyblazin v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-11-2013, 10:54
  2. Voda v ntb
    Od Desuric v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-08-2013, 20:56
  3. Tichá voda břehy mele
    Od N@PST3R v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-01-2012, 13:09
  4. AMD FX-8120 95W - FlanKerův první FX....
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 13:28
  5. Tekoucí voda na 890FX s pamětmi za hranicí 2000MHz
    Od froxic v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-06-2011, 15:25