Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Asus xonar DX error

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    Zdravím vše a prosím o pomoc mam desku asus m2n-sli deluxe a w7 ultimate 64.koupil jsem si novou zvukovku xonar dx a nové repra 5.1, a nemužu zaboha rozběhnout 5,1 zvuk. po nainstalování je centr prohozeny s levym předním a sub s pravým předním.Vše je dobře zapojeno a když pustím video s youtobe.com jedou všechny repraky a jakmile zapnu jakykoli přehravač tak se vypne sub a hotovo a nebo nejedou zadni(proste se zapne stereo 2.0a konec). Nainstaloval jsem nejnovjší verzi,která je na netu ale je to furt stejné.(zkoušel jsem uplně všechny ovladače na asus.com ale nic z toho)tak jsem ji hodil na reklamaci (kde nestihli 30 denni lhutu) a dostal jsem novou,ale dělá to to samé i na win xp.
    bohužel ani na integrované zvukovce to není taky dobré,sice nejsou repraky přehozeny,ale zvuk je zkreslený.Našel jsem na netu,že to je bohužel nekompatibilitou s 7w kterou nikdo nevyřešil.
    proto jsem naistaloval win xp kde staré ovladače fungují
    prozatím jsem to zapojil jako 2,1 ale rad bych to zprovoznil aby vždy a všude jelo 5,1 a na nove zvukovce xonar dx.

    ještě jsem našel něco o tom že bych měl přehrat firmware ale pro w7 tam nic není takže ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    No když máš přehozené bedny co ti brání zapojit konektory aby to hrálo správně? (prostě ty dva konektory prohoď na barvy nehleď)

    Prostě všechny výstupy jsou stejné - co se kam posílá je věcí ovladače a pokud to tam někdo prohodil a oprava není....

    A jinak když zvuk není 5.1 tak ti 5.1 hrát nemůže. Samozřejmě zase existují různé simulace co ze sterea udělají aby trochu hrály i zadní repra a pod.... ovšem pokud to ovladač nepodporuje tak s tím na windows asi nic neuděláš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    19

    to je sice pěkné ale jak to prohodím tak přestává hrat sub což je u hudby sakra problém,zkusím přehrat ten firemware teda nejdřív musím zjistit jak s to dělá a pak se uvidí
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    Když prohodíš ty konektory a pustíš tam 5.1 tak nehraje sub?

    Máš nastavené že máš připojené 5.1 bedny?

    Nebo sub nehraje pouze u sterea?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele hadd1
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    48

    Já mám taky tuhle kartu a chcu se zeptat jestly ji má dát do slotu pod grafárnu nebo nad ní Co té zvukovce bude víc svědčit (Pokud je můj příspěk ve špatné sekci tak se omlouvám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    U PCI-E je to jedno, ale kvůli rušení bych ji dal co nejdál od GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Asus Xonar Phoebus a Orion v minitestu
    Od froxic v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-07-2013, 10:58
  2. Asus Xonar DX + DTS
    Od Etienne de Alsike v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2012, 00:57
  3. ASUS Xonar DX alebo Razer Barracuda AC-1???
    Od Veyron v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 12:08