Zdravím,
vlastním AMD Phenom II x4 965 (3,4Gzh) BE. A je to jako topení, není možné aby to dosahovalo takových teplot. Chladič na CPU mám boxový, ve skříni mám 3 větráky navíc a jeden nasávací pod GK.
Tady vám postnu z Overdrivu. Co si o tom myslíte a co bych měl jako první udělat?
vlastním AMD Phenom II x4 965 (3,4Gzh) BE. A je to jako topení, není možné aby to dosahovalo takových teplot. Chladič na CPU mám boxový, ve skříni mám 3 větráky navíc a jeden nasávací pod GK.
Tady vám postnu z Overdrivu. Co si o tom myslíte a co bych měl jako první udělat?
Ovšem Everest ukazuje maximální teplotu 65C, přitom EasyTune mam nastavený tak že když teplota překročí 70C tak větrák u cpu pojede na 100% v everestu bylo 63C a větrák hučí jak o život.
A co cekas s BOX chladicem proboha.. to, ze nechladi nejak zazracne je naprosto normalni, stejne tak, jako to, ze vzhledem k tomu, ze AMD BOXy toci kolem 2,5k-3,5k rpm, i docela rve.. stejne tak lze potom rict, ze jeste ke vsemu nevis, co je to topit, jako blazen.. :)
S boxovaným chladičem se jedná o teploty v toleranci. Box chladiče dodávané k těmto procesorům nepatří k těm lepším. A to platí i o jejich zvukovém projevu. Jediné co můžeš zkusit je vyměnit teplovodivou pastu pod chladičem procesoru. Ale nějaké větší změny opravdu nečekej. Spíše by bylo lepší investovat do trochu lepšího chladiče a to buď alternativu box chladiče [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Tranquillo j takovy "velky" zazrak, ktery uz bych nikdy nekoupil.. resp. z vlastni zkusenosti jsem se poucil, ze roli hraje velikost a hlavne pocet HP.. na 955 pretocenym na 4GHz bez napeti to s Tranquillem taky nebyl zadny zazrak.. ani teplotne, ani zvukove.. proste je to nejlevnejsi vetsi vez.. a dat 700,- za Tranquillo, nebo 1000,- za dvojnasobne vetsi vez je myslim na zvazeni..
Tady se zastanu Kevina, on to Tranquillo nenavrhuje, protoze je to nejaky zazrak, ale protoze je, jak rikas Ty, nejlevnejsi vez. Protoze Cesi obecne mysli a hlavne slysi na ty nejlevnejsi veci. Proto se porad prodava pivo a burty z LIDLu a jinych ultralevnych marketu, je to proste ceska mentalita (i kdyz ja se s ni neztotoznuju...). Kdyz navrhnes cechackovi chladic za 1000+ tak na Tebe bude koukat jak zjara, prepocita si to na piva posle Te nekam :D Na cechacky musis co nejlevnejic. A proto asi Gelid Tranquillo, mam pravdu Kevine?