Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Jak NASTAVIT v BIOSu RAM paměti na frekvenci 1066 MHz.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Přátelé v CZC jsem pořídil komponenty do firemního počítače.
    Byl to procesor,
    CPU AMD Phenom II X4 965 Black Edition, AM3, BOX
    kód 71070,
    a RAM paměti,
    RAM Kingston 2x2GB DDR2 1066 MHz HyperX CL5 (KHX8500D2T1K2/4G)
    kód 61668 - 2 kusy.

    Tyto paměti bohužel běží pouze na frekvenci 800 MHz a ne na 1066 MHz jak by měli fungovat.
    Základní desku mám ASUS M4N72-E, která tuto frekvenci podporuje.
    Typ BIOSu - AMI, verze 3.7.1.0.
    Pokud v BIOSu nastavím frekvenci pamětí 1066 MHz ručně, tak mi systém nenaběhne a naskočí mi "Modrá smrt".
    OS - Windows 7, 64 bit.
    V příloze je zobrazení informací.

    Prosím o podrobnou informaci od odborníka jak nastavit BIOS, aby paměti běželi na požadované frekvenci !!!
    Děkuji.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Zobrazení Memory a SPD.jpg 
Zobrazení: 1347 
Velikost: 156.6 KB 
ID: 28096  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš moduly ve žlutých slotech?
    Zvýšil si jejich napětí na 2,3V?

    Verzi BIOSu najdeš v CPU-Z na záložce Motherboard (tebou uvedené číslo je něco jiného).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Mám 4x 2GB, tj celkem 8GB paměti, v dual. Verze BIOSu z CPU-Z je American Megatrends, verze 2501 z 14.4.2011.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    BIOS máš tedy aktuální. A co nastavení pamětí? Upravil jsi výši napětí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Napětí pamětí jsem nastavil na 2,3 V jak píšeš a systém mi vůbec nanaběhne. Porad co dál aby jsem dostal frekvenci na 1066 MHz. Deska to umožňuje, musí to fungovat, jen to spravně vše nastavit. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Zkus to jenom s jednim parem modulu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Aha, přehlédl jsem, že máš čtyři moduly. To fungovat na 1066 MHz nebude.

    Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only.

    Budeš se muset smířit s 800 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od zdenekfort Zobrazit příspěvek
    Základní desku mám ASUS M4N72-E, která tuto frekvenci podporuje.
    ..
    Prosím o podrobnou informaci od odborníka jak nastavit BIOS, aby paměti běželi na požadované frekvenci !!!
    Děkuji.
    Rada odborníka zní - přečti si pořádně manuál.

    http://www.asus.com/Motherboard/M4N72E/#specifications

    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1300(O.C.)/1200(O.C.)/1066*/800/667 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    *Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only. Refer to www.asus.com for the memory QVL (Qualified Vendors Lists).
    Edit: pozdě
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Z manuálu jsem bohužel nic nevyčetl, jak nastavit BIOS. Určitě fungují RAM na této desce na 1066 MHz. Pokud máte někdo pozitivní zkušenost, poraďte. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dobře, tak pro ty pomalejší to napíšu znovu. 4 moduly na této desce NIKDY nemůžou jet na 1066 MHz. Musí ti stačit 800 MHz. Jasné?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 22:58
  2. Kde v biosu nastavit napětí RAM???
    Od lupero7 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-07-2011, 19:01
  3. Nová deska - prosím o radu jak správně nastavit frekvenci pamětí
    Od apollo444 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 17:35
  4. DDR2: Provoz pameti na vyssi frekvenci?
    Od Fuckaroo v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 19:54
  5. Počítání frekvencí grafických pamětí
    Od tgfh v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 18:14