Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 44 z 44

Téma: Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    No jo, OC potenciál, to bych musel vědět, co to vůbec znamená (sice to tuším, ale stejně mi to moc nepomůže, protože s tím nemám žádnou zkušenost).

    Když jsem se podíval na pár komentářů od namátkově vybraných karet, tak jsem se pouze dočetl, že Sapphire má s těmito kartami problémy (konkrétně sérii Vapor-X prý "podělal") a Gigabyte prý prodává sice přetaktované, ale nestabilní karty, které se musí podtaktovávat, aby fungovali. Jako odstrašující příklad dobrý...

    Kterou z nich pak vybrat, když je to jako v loterii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    OC potencial = Over Clock = pretaktovani = myslel jsem to tak, ktera karta v testech vykazuje dobre pretaktovani a ktera se naopak moc pretocit nenecha...

    Ac jsem fanousek Gigabyte, tak uznavam, ze ne vse se podari na jednicku a pokud s tim maji problemy, tak bych doporucil kouknout po ASUSu
    Rzdil mezi 800Mhz a 900Mhz verzi jsou necele tri stovky, vzal bych si tu 900Mhz.
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 13-03-2013 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    Je pravda, že karty Gigabyte mají oproti ostatním navíc hw enkodér H.264?
    Naposledy upraveno uživatelem radek.kovacik: 14-03-2013 v 16:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    Je pravda, že karty Gigabyte mají oproti ostatním navíc hw enkodér H.264?
    To se mi nezdá ty chipy jsou na všech kartách stejný, jestli to má GB, budou to mít i ostatní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    Takže po prostudování všemožných diskuzí a testů spolu s radami z tohoto fóra jsem se dobral k této sestavě. Může tak zůstat nebo máte nějaké poznámky či náměty na vylepšení?
    Co se týká ceny, sice jsem se dostal mimo původní předpoklad (nepočítal jsem, že bude nutná tak drahá grafika), ale když si od toho odečtu "kalouskovné", tak se posunu zpět do původního intervalu, takže to celkově ujde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    Může tak zůstat nebo máte nějaké poznámky či náměty na vylepšení?
    Vidím Gigabyte a Gigabyte - nemam namitky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Vidím Gigabyte a Gigabyte - nemam namitky
    Achjo .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    Porovnání dvou typů pamětí zn. Corsair: CMZ16GX3M2A1600C9G a CMZ16GX3M2A1866C9? Co znamená ta SPD latence a proč se liší od testované latence? Která z těch pamětí je v reálu vlastně rychlejší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    Porovnání dvou typů pamětí zn. Corsair: CMZ16GX3M2A1600C9G a CMZ16GX3M2A1866C9? Co znamená ta SPD latence a proč se liší od testované latence? Která z těch pamětí je v reálu vlastně rychlejší?
    SPD je rychlost na který to pojede, když paměti zapojíš a necháš systém, ať je nastaví sám. Tested by měla být frekvence, kterou (když ji ručně nastavíš) taky zvládnou.

    Co se týče výkonu, tak jsem někde viděl test DDR3 pamětí a rozdíl 1033Mhz vs. 1800Mhz byl tak malý, že se dal považovat za chybu měření.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    DrZelenka:
    Já jsem se konkrétně ptal na latenci, ne frekvenci. Mi tam právě nesedí to, že ta SPD latence je lepší (u paměti druhé v pořadí) než Tested latence, což zase logicky nesedí s tvým popisem frekvence (proč bych manuálně nastavoval horší latenci, než by nastavila automatika?).
    Tested Latency 9-10-9-27
    SPD Latency 9-9-9-24
    Takže lze případně použít kteroukoli z těchto pamětí a vybírat pouze podle ceny? Mě totiž překvapilo, že ta paměť s vyšší frekvencí je na Alze levnější než ta s nižší frekvencí a tak váhám, kterou z nich vzít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    On je rozdíl v tom, že u té první bylo testováno na frekvenci 1600 MHz a u té druhé na 1866 MHz a s vyšší frekvencí se zvyšuje i latence -> Podle mě u té druhé paměti ta SPD latence platí při 1600 MHz a ta "tested" pro 1866 MHz (resp. u SPD speed je napsán údaj 1333 MHz u obou).
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 21-03-2013 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    CMZ16GX3M2A1600C9G
    SPD - 1333/9-9-9-24
    Tested - 1600/9-9-9-24

    CMZ16GX3M2A1866C9
    SPD - 1333/9-9-9-24
    Tested - 1866/9-10-9-27
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    97

    Pomóc !!!

    Tak jsem ty komponenty začal postupně vyměňovat, až jsem narazil na to, že ten můj stávající chladič Zalman není kompatibilní s LGA 1155 (a to i přesto, že výrobce to na webu prohlašuje), čímž jsem se dostal do situace, kterou nevím, jak nejlépe vyřešit. Možné cesty jsou vlastně tři:

    1. Vyměnit procesor za i5-3570 bez K a vykašlat se na taktování a nechat tam boxovaný chladič, čímž bych 500,- Kč ušetřil
    2. Koupit další (zbytečný?) chladič a vydat dalších 700,- Kč navíc
    3. Vyměnit procesor za i7-3770 a vykašlat se na taktování a nechat tam boxovaný chladič, čímž bych sice o dalších 1500,- Kč přišel, ale aspoň bych měl pocit, že to byla investice do něčeho rozumného (do výkonu)

    Co byste doporučovali?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Byl bych pro variantu č.2, nebo 4 (dočasně jet na BOX chladiči, dokud nebude vhodná doba pro variantu č.2)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58