Černá obrazovka po přetaktování
Zdravím,
Dnes jsem zkoušel přetaktovat grafickou kartu(Radeon 5700), ale musel jsem udělat něco špatně. Teď když zapnu počítač, windows normálně naběhne, ale asi po minutě zčerná obrazovka. V nouzovém režimu to normálně jde.
Díky za odpověď.
Dnes jsem zkoušel přetaktovat grafickou kartu(Radeon 5700), ale musel jsem udělat něco špatně. Teď když zapnu počítač, windows normálně naběhne, ale asi po minutě zčerná obrazovka. V nouzovém režimu to normálně jde.
Díky za odpověď.
Tak to asi nepůjde :D... Ja jsem totiž chtěl přeinstalovat ty ovladače, pomocích kterých jsem prováděl přetaktování, ale v safe modu nejdou nainstalovat..
OS? Poslední nainstalovaný ovladač je tedy kompletně odebraný?
Trochu podrobněji popiš, co jsi dělal.
Trochu podrobněji popiš, co jsi dělal.
Takže jsi taktoval přímo v ovladačích? Pamatuješ si co jsi kde nastavil? Asi bych zkusil nejdřív odinstalovat všechny ovladače grafické karty (v nouzovém režimu) a pak instaloval nové (v normálním režimu). Ovladače stáhni ze stránek AMD.
V nouzovém režimu jsem odinstaloval ovladač grafické karty ATI, ve kterém jsem prováděl přetaktování. Když jsem ale stáhl stejné ovladače znovu v nouzovém režimu, při instalaci to píše, že ovladač detekce nebyl nalezen, tudíž nemůže být provedena instalace ovladače grafické karty..
---------- Doplněno v 14:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:27 ----------
Ano, taktoval jsem pomocí ovladačů, jenže jsem nic nenastavoval, taktoval jsem pomocí automatické konfigurace. A ovladače znovu nainstalovat nemohu, protože v normálním režimu počítač vydrží asi 20 sekund a potom obrazovka zčerná..
---------- Doplněno v 14:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:27 ----------
Ano, taktoval jsem pomocí ovladačů, jenže jsem nic nenastavoval, taktoval jsem pomocí automatické konfigurace. A ovladače znovu nainstalovat nemohu, protože v normálním režimu počítač vydrží asi 20 sekund a potom obrazovka zčerná..
Buď je karta vadná, nebo tak ještě nejaké zbytky ovladačů jsou.
IMHO máš dvě možnosti:
[LIST=1]
Vrátit se pomocí bodu obnovení do stavu před odinstalací ovladačů a zrušit přetaktování. , nebo
Nastartovat v nouzovém režimu, pořádně vyčistit systém od předchozích ovladačů pomocí Driver Fusion, a nainstalovat aktuální stažený balík Catalyst.
IMHO máš dvě možnosti:
[LIST=1]
Tak jsem vyzkoušel obě možnosti.. Při první nenastala žádná změna a ve VGA režimu obrazovka zčerná také...
Windows 7 32bit, Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU 2.66 GHz(2 CPUs), 4096 MB RAM,
---------- Doplněno v 15:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:27 ----------
Možnost vyzkoušet kartu na jiném pc bohužel nemám, ani nejsem dostatečně zběhlý, abych komponenty sám vyndaval...
---------- Doplněno v 15:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:27 ----------
Možnost vyzkoušet kartu na jiném pc bohužel nemám, ani nejsem dostatečně zběhlý, abych komponenty sám vyndaval...
Takže když v nouzovém režimu vyčistíš zbytky pomocí Driver Fusion, stále máš po restartu černou obrazovku?