Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Frekvence pamětí

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravím,

    mám problém se stabilitou pamětí, neprošli mem-testem a objevují se problémy typu "modrá smrt", poškozené soubory stažené s internetu, ani se nepovedlo nainstalovat win8.

    Moje konfigurace:
    - RAM Corsair Vengeance Blue 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 (CMZ8GX3M2A1600C9B)
    - MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
    - CPU AMD Phenom II X4 960 BLACK (3.0GHz, 8MB, socket AM3, 95W)

    CPU mam odemčeno na 6 jader, jinak základní frekvence + lepší chladič zalman, teploty do 50 stupňů. Paměti jsou taky relativně studené. Co je opravdu žhavé, tak je severní most základní desky, nevím kolik to má, ale spálit si o to roku není problém :-D

    Když jsem koukal do CPU-Z, tak v memory v NB-Frequency je cca 2010Mhz což odpovídá udaji HT Link v záložce CPU.

    Předpokládám, že paměti prostě běží o 410Mhz rychleji než by měly - což asi bude důvodem potíží, nebo se pletu?

    Co s tím ?

    Předem díky za každou radu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_1.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 76.4 KB 
ID: 28128   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_2.jpg 
Zobrazení: 142 
Velikost: 57.0 KB 
ID: 28129   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_3.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 69.1 KB 
ID: 28130  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Paměti běží na 1342 MHz. Maximálně může dělat problém CR 1T. Zkus nastavit 2T.

    Příčinu bych ale spíše viděl v odemčeném CPU. Jak se Memtest chová, když ho vrátíš do normálu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Paměti běží na 1342 MHz. Maximálně může dělat problém CR 1T. Zkus nastavit 2T.

    Příčinu bych ale spíše viděl v odemčeném CPU. Jak se Memtest chová, když ho vrátíš do normálu?
    Cau

    Moc děkuji za odpověď

    Tak v biosu jsem vrátil CPU, změnil na CR 2T, a v mem-testu stále neprojde jediným testem - viz. screen.
    Ještě přikládám komplet nastavení pamětí.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0243.jpg 
Zobrazení: 147 
Velikost: 1.16 MB 
ID: 28131   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0244.jpg 
Zobrazení: 154 
Velikost: 1.02 MB 
ID: 28132   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0245.jpg 
Zobrazení: 144 
Velikost: 1.08 MB 
ID: 28133  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    A když deaktivuješ odemčení jader?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    A když deaktivuješ odemčení jader?
    Právě že ano, tohle byl screen, když procesor byl zamčen na 4 jádra, tak jak má být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tady je popsán stejný problém. Máš možnost zkusit v desce jiné paměti? Mě to totiž přijde jako jejich nekompatibilita s deskou.

    PS: Aktuální BIOS doufám máš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Tady je popsán stejný problém. Máš možnost zkusit v desce jiné paměti? Mě to totiž přijde jako jejich nekompatibilita s deskou.

    PS: Aktuální BIOS doufám máš.
    Bios mám aktuální, flashoval jsem ho cca před týdnem ve snaze vyřešit tento problém.

    Když kouknu sem , tak tam CMZ8GX3M2A1600C8R je.

    No teď nemám úplně možnost si někde půjčit paměti, ale zkusím u kámoše otestovat ty moje paměti na jeho desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkus otestovat každý modul samostatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    Tak je to jasné, jeden modul neprošel testem a druhý ano. Zkoušel jsem každý modul ve všech slotech desky. Jeden byl 4x OK, a jeden byl 4x všechny testy blbě.

    Takže teď jen vyreklamovat paměti a je po problému.

    moc děkuji za pomoc :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Paměti: Povolení frekvence RAM v Bios
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-08-2013, 14:08
  2. DDR3: frekvence pameti - overclocking
    Od Freeh8407 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 00:51
  3. DDR2: Frekvence pamětí
    Od Pettr335 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 23:34
  4. frekvence pameti u socketu AM2
    Od krysodlak v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-01-2007, 12:30