Frekvence pamětí
Zdravím,
mám problém se stabilitou pamětí, neprošli mem-testem a objevují se problémy typu "modrá smrt", poškozené soubory stažené s internetu, ani se nepovedlo nainstalovat win8.
Moje konfigurace:
- RAM Corsair Vengeance Blue 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 (CMZ8GX3M2A1600C9B)
- MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
- CPU AMD Phenom II X4 960 BLACK (3.0GHz, 8MB, socket AM3, 95W)
CPU mam odemčeno na 6 jader, jinak základní frekvence + lepší chladič zalman, teploty do 50 stupňů. Paměti jsou taky relativně studené. Co je opravdu žhavé, tak je severní most základní desky, nevím kolik to má, ale spálit si o to roku není problém :-D
Když jsem koukal do CPU-Z, tak v memory v NB-Frequency je cca 2010Mhz což odpovídá udaji HT Link v záložce CPU.
Předpokládám, že paměti prostě běží o 410Mhz rychleji než by měly - což asi bude důvodem potíží, nebo se pletu?
Co s tím ?
Předem díky za každou radu.
mám problém se stabilitou pamětí, neprošli mem-testem a objevují se problémy typu "modrá smrt", poškozené soubory stažené s internetu, ani se nepovedlo nainstalovat win8.
Moje konfigurace:
- RAM Corsair Vengeance Blue 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 (CMZ8GX3M2A1600C9B)
- MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
- CPU AMD Phenom II X4 960 BLACK (3.0GHz, 8MB, socket AM3, 95W)
CPU mam odemčeno na 6 jader, jinak základní frekvence + lepší chladič zalman, teploty do 50 stupňů. Paměti jsou taky relativně studené. Co je opravdu žhavé, tak je severní most základní desky, nevím kolik to má, ale spálit si o to roku není problém :-D
Když jsem koukal do CPU-Z, tak v memory v NB-Frequency je cca 2010Mhz což odpovídá udaji HT Link v záložce CPU.
Předpokládám, že paměti prostě běží o 410Mhz rychleji než by měly - což asi bude důvodem potíží, nebo se pletu?
Co s tím ?
Předem díky za každou radu.
Paměti běží na 1342 MHz. Maximálně může dělat problém CR 1T. Zkus nastavit 2T.
Příčinu bych ale spíše viděl v odemčeném CPU. Jak se Memtest chová, když ho vrátíš do normálu?
Příčinu bych ale spíše viděl v odemčeném CPU. Jak se Memtest chová, když ho vrátíš do normálu?
Cau
Moc děkuji za odpověď
Tak v biosu jsem vrátil CPU, změnil na CR 2T, a v mem-testu stále neprojde jediným testem - viz. screen.
Ještě přikládám komplet nastavení pamětí.
Moc děkuji za odpověď
Tak v biosu jsem vrátil CPU, změnil na CR 2T, a v mem-testu stále neprojde jediným testem - viz. screen.
Ještě přikládám komplet nastavení pamětí.
Tady je popsán stejný problém. Máš možnost zkusit v desce jiné paměti? Mě to totiž přijde jako jejich nekompatibilita s deskou.
PS: Aktuální BIOS doufám máš.
PS: Aktuální BIOS doufám máš.
Bios mám aktuální, flashoval jsem ho cca před týdnem ve snaze vyřešit tento problém.
Když kouknu sem , tak tam CMZ8GX3M2A1600C8R je.
No teď nemám úplně možnost si někde půjčit paměti, ale zkusím u kámoše otestovat ty moje paměti na jeho desce.
Když kouknu sem , tak tam CMZ8GX3M2A1600C8R je.
No teď nemám úplně možnost si někde půjčit paměti, ale zkusím u kámoše otestovat ty moje paměti na jeho desce.