Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus PC Eee extrémě pomalý systém

Tony182 (1)|14.3.2013 16:47
Zdravím, mam tu jeden menší problém s noťasem, strašně se seká úplně při všem, prvně jsem si myslel že jsou to viry tak jsem ho projel, něco jsem našel a vymazal a pak jsem udělal pro jistotu i defragmentaci a vše se jevilo lepší a rychlejší, ale po třech hodinách práce mi noťas spadnul, ukázala se modrá obrazovka smrti a při znovunajetí do oken se zase sekal stejně jako před tím, někdo mi radil že je to vadný HDD, jak to můžu vyzkoušet? když jsem to zkoušel diag. softem od asusu tak to vypadá jako by se nic nedělo, ani graf mi nezačne naskakovat nic takového... víte někdo jak na to?
vtx (19)|14.3.2013 17:26
[QUOTE=Tony182;528312]Zdravím, mam tu jeden menší problém s noťasem, strašně se seká úplně při všem, prvně jsem si myslel že jsou to viry tak jsem ho projel, něco jsem našel a vymazal a pak jsem udělal pro jistotu i defragmentaci a vše se jevilo lepší a rychlejší, ale po třech hodinách práce mi noťas spadnul, ukázala se modrá obrazovka smrti a při znovunajetí do oken se zase sekal stejně jako před tím, někdo mi radil že je to vadný HDD, jak to můžu vyzkoušet? když jsem to zkoušel diag. softem od asusu tak to vypadá jako by se nic nedělo, ani graf mi nezačne naskakovat nic takového... víte někdo jak na to?[/QUOTE]

Měl jsem to samé na PC, byla to sestava. Při reklamaci mi řekli, že je vadný HDD. Zkus nejdřív naformátovat disk a přeinstalovat winy. Pokud to bude dělat i potom dal bych reklamaci.
KEOSAN (958)|20.3.2013 09:50
Zalezi, aka je to konfiguracia - aky je tam operacny system a kolko RAMky. Vacsinou tam daju 1GB RAM a nejake Win7 starter, co je uplna degradacia vykonu a nedivim sa, ze je to pomale. Ma to velmi slabucky vykon a vyrobca ho este aj tak degraduje malou RAMkou a systemom, ktory je narocnejsi.

Ci je vadne HDD, sa da otestovat /napr. Ranish Partition manager - V - verify test, alebo HD Tune/. Chcelo by to aj testy RAM /goldmemory, alebo Memtest, Memtest86+/. Ak sa vyskytne chyba, reklamovat. Ak nie - PC treba optimalizovat, aby behalo ako ma /vhodny system a nastavenia, pridat RAM/, lebo v standardnom nastaveni je to neuveritelne pomale.