Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Výměna ventilátoru ve zdroji

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    Dobrý den, již delší dobu mi dělá hrozný hluk ventilátor ve zdroji. A chtěl bych si ho teda vyměnit.
    Zdroj mám tento : http://www.czc.cz/chieftec-cft-560-a.../36828/produkt
    Dnes jsem si koupil tento ventilátor : http://www.alza.cz/ventilator-acutak...nal-d84537.htm
    Vybral jsem si ho protože dopadl dobře v testu na extraHW a také je za rozumnou cenu.
    Myslíte že bude stačit ? a jinak co se týče výměny stačí ten starý odštípnout a novy připájet ? Jinak ten zdroj si to umí regulovat a já bych chtěl aby to jelo pořád na max, jelikož ten ventilátor je udajně tichý tak by mi to nai nak nevadilo.
    Děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Při výměně ventilátoru zdroje je vždy dobré vybírat nový podle parametrů původního.

    Pokud Ti jde o ticho, tak tebou vybraný ventilátor moc tichý nebude. Zaměřil bych se např. na Enermax UCMA12 Magma, Noiseblocker BlackSilent XL2 či Scythe Kama Flow 2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zdroj rozdělej a uvidíš jak je připojený stávající. Pájení bych nechal až na konec, třeba je tam konektor který půjde odpojit. A ten nový ventilátor můžeš napojit i do desky a regulovat ho. Na plné otáčky si myslím bude dost slyšet. Minimálně aerodynamický hluk bude znát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    Mohu se zeptat pokud ten ventilátor píchnu na desku, tak on se bude točit na 100% nebo budu to muset nastavit v nějakém programu třeba speed fan. Jde mi o to že když třeba přeinstaluji win tak aby i potom byl na 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od lukbe Zobrazit příspěvek
    Mohu se zeptat pokud ten ventilátor píchnu na desku, tak on se bude točit na 100% nebo budu to muset nastavit v nějakém programu třeba speed fan. Jde mi o to že když třeba přeinstaluji win tak aby i potom byl na 100%
    Toto by melo jit nastavit v BIOSu - konkretni nastaveni regulace zalezi na vyrobci zakladni desky Kdyz preinstalujes WIN, tak v BIOSu se nic nemeni a regulace Ti zustane
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    ok, no a nebo ten ventilátor vyvedu ze zdroje a doma mam udělátko na manuální regulaci. a ještě nepozná ten zdroj že tam není na něj zapojen ventilátor ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Nepozná. Jen si dej při zapojení do základní desky pozor na reset BIOSu. V jeho případě by jsi musel regulaci nastavit znovu. Osobně, pokud je v počítači jiný zdor hluku (např. graf. karta) nastavuji regulaci otáček tak, aby hluk nepřevýšil jiný zdroj ruchu se zachováním co nejvyšších otáček, aby nedocházelo k přehřívání zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    no jinak já práve ten ventilátor acutake mám už koupený a jen čekám až budu mít čas a vyměním to. myslíte že to teda uchladí ? a jinak jak je třeba ten prográmek speedfan tak ten ty nastavené hodnoty ukládá do biosu je to tak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Uchladit ho uchladí bez problémů. Speedfan nemá s biosem nic společného. Nic do něj neukládá. To neumí žádný program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    ješte bych se chtěl zeptat , v pc je tato deska http://www.czc.cz/gigabyte-ga-ma790x.../51309/produkt
    a chtěl bych udělat update biosu, stačí ho stáhnout ze stránek gigabite a kliknout na ten exáč a ve win se to nainstaluje nebo jak se to provádí ? děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Update BIOSu proveď pomocí utility Q-Flash.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    Ok, a jinak je tam verze biosu 9 a taky 10 beta , a to byly vydaný už kdysi tak nvm jakej tam nahodit ... dík moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Poslední verzí BIOSu je F10D. Pokud není nahrána, tak nahraj ji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    Tak moc děkuji za rady
    Naposledy upraveno uživatelem lukbe: 26-03-2013 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    12

    Tak dnes jsem ventilátor vymeni, vše jsem i vysál a krásné ticho ješte jsem zahrál dvě hodky farcry3 na ultra a vše Ok...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-03-2012, 05:09
  2. Výměna ventilátorů
    Od athens v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 20:11
  3. Vymena vetraku ve zdroji.
    Od Rejj v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 05-01-2010, 15:13
  4. Otoceni ventilatoru ve zdroji
    Od Zeli v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 11:38
  5. Výměna fanu ve zdroji??
    Od P@pi v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-08-2006, 01:37