Výměna ventilátoru ve zdroji
Dobrý den, již delší dobu mi dělá hrozný hluk ventilátor ve zdroji. A chtěl bych si ho teda vyměnit.
Zdroj mám tento : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dnes jsem si koupil tento ventilátor : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vybral jsem si ho protože dopadl dobře v testu na extraHW a také je za rozumnou cenu.
Myslíte že bude stačit ? a jinak co se týče výměny stačí ten starý odštípnout a novy připájet ? Jinak ten zdroj si to umí regulovat a já bych chtěl aby to jelo pořád na max, jelikož ten ventilátor je udajně tichý tak by mi to nai nak nevadilo.
Děkuji za rady
Zdroj mám tento : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dnes jsem si koupil tento ventilátor : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vybral jsem si ho protože dopadl dobře v testu na extraHW a také je za rozumnou cenu.
Myslíte že bude stačit ? a jinak co se týče výměny stačí ten starý odštípnout a novy připájet ? Jinak ten zdroj si to umí regulovat a já bych chtěl aby to jelo pořád na max, jelikož ten ventilátor je udajně tichý tak by mi to nai nak nevadilo.
Děkuji za rady
Při výměně ventilátoru zdroje je vždy dobré vybírat nový podle parametrů původního.
Pokud Ti jde o ticho, tak tebou vybraný ventilátor moc tichý nebude. Zaměřil bych se např. na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či Scythe Kama Flow 2.
Pokud Ti jde o ticho, tak tebou vybraný ventilátor moc tichý nebude. Zaměřil bych se např. na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či Scythe Kama Flow 2.
Zdroj rozdělej a uvidíš jak je připojený stávající. Pájení bych nechal až na konec, třeba je tam konektor který půjde odpojit. A ten nový ventilátor můžeš napojit i do desky a regulovat ho. Na plné otáčky si myslím bude dost slyšet. Minimálně aerodynamický hluk bude znát.
Mohu se zeptat pokud ten ventilátor píchnu na desku, tak on se bude točit na 100% nebo budu to muset nastavit v nějakém programu třeba speed fan. Jde mi o to že když třeba přeinstaluji win tak aby i potom byl na 100%
[QUOTE=lukbe;529262]Mohu se zeptat pokud ten ventilátor píchnu na desku, tak on se bude točit na 100% nebo budu to muset nastavit v nějakém programu třeba speed fan. Jde mi o to že když třeba přeinstaluji win tak aby i potom byl na 100%[/QUOTE]
Toto by melo jit nastavit v BIOSu - konkretni nastaveni regulace zalezi na vyrobci zakladni desky ;) Kdyz preinstalujes WIN, tak v BIOSu se nic nemeni a regulace Ti zustane ;)
Toto by melo jit nastavit v BIOSu - konkretni nastaveni regulace zalezi na vyrobci zakladni desky ;) Kdyz preinstalujes WIN, tak v BIOSu se nic nemeni a regulace Ti zustane ;)
ok, no a nebo ten ventilátor vyvedu ze zdroje a doma mam udělátko na manuální regulaci. a ještě nepozná ten zdroj že tam není na něj zapojen ventilátor ?
Nepozná. Jen si dej při zapojení do základní desky pozor na reset BIOSu. V jeho případě by jsi musel regulaci nastavit znovu. Osobně, pokud je v počítači jiný zdor hluku (např. graf. karta) nastavuji regulaci otáček tak, aby hluk nepřevýšil jiný zdroj ruchu se zachováním co nejvyšších otáček, aby nedocházelo k přehřívání zdroje.
no jinak já práve ten ventilátor acutake mám už koupený a jen čekám až budu mít čas a vyměním to. myslíte že to teda uchladí ? a jinak jak je třeba ten prográmek speedfan tak ten ty nastavené hodnoty ukládá do biosu je to tak ?
Uchladit ho uchladí bez problémů. Speedfan nemá s biosem nic společného. Nic do něj neukládá. To neumí žádný program.
ješte bych se chtěl zeptat , v pc je tato deska [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a chtěl bych udělat update biosu, stačí ho stáhnout ze stránek gigabite a kliknout na ten exáč a ve win se to nainstaluje nebo jak se to provádí ? děkuji
a chtěl bych udělat update biosu, stačí ho stáhnout ze stránek gigabite a kliknout na ten exáč a ve win se to nainstaluje nebo jak se to provádí ? děkuji
Update BIOSu proveď pomocí utility Q-Flash.
Ok, a jinak je tam verze biosu 9 a taky 10 beta , a to byly vydaný už kdysi tak nvm jakej tam nahodit ... dík moc za rady