Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Vyšší frekvence = nižší výkon

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Zjistil jsem zajímavou věc - po výměně GK (HD 4850 -> 7850), tak jsem si všiml, že mám nižší výkon ve Sleeping Dogs, než udávají recenze (PCT naměřil s AMD X2@2,8Ghz průměrných 32FPS - já měl 25 s C2D@3,85Ghz). Jelikož mi to nedalo (CPU permanentně 100%, GK okolo 20% zatížení), tak jsem si vyzkoušel SuperPi na 3,64 a 3,85Ghz. Výsledkem je cca 39,5s při 3,64Ghz a 42,5s při 3,85Ghz (teplota během testu nepřekročila 51°C). Zkoušel jsem i throttling a nebyl zaznamenán.

    Zajímalo by mě co může způsobovat snížení výkonu (RAM maj stejný časování, jen se jim trochu zvedla frekvence) Sice bych měl mít do 14 dnů i5 3570K, ale i tak bych rád znal odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Tak normální to úplně není...

    Napadají mě cca 2 možnosti - buďto se někde přenastaví nějaké nastavení/FSB STRAP/časování/dělička/smeg knows co nevidíš (interně v chipsetu apod), nebo je ona vyšší frekvence na oko stabilní, ale za cenu toho, že někde dochází k chybám a korekce těchto chyb režijně snižuje výkon (nejsou natolik vážné, aby způsobily úplnou nestabilitu, ale dost časté na to, aby se s tím korekce "musela furt drbat" - ale to by bylo hodně vzácný, většinou výkon lineárně roste a pak to klekne).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    869

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    nastavení/FSB STRAP/časování/dělička
    spust si HWinfo a sleduj RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    spust si HWinfo a sleduj RAM
    Nějaký konkrétnější info by nebylo? Instalovat program, přehazovat nastavení BIOSu, sledovat všechny parametry a netušit proč - to se mi moc nechce. Když napíšeš co potřebuješ, tak třeba využiju něco co tu už mám, případně jsem konkrétní věc už sledoval a ušetřím si spoustu času (dělat x testů aby se vyloučila chyba měření při 3 různých nastavení BIOSu není na 5 minut)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    OT:
    nemůžu si pomoct
    Chválím pravopisně korektní nadpis, to se tu moc často nevidí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Ale o tom je přece taktování To co popisuješ je docela normální sledování/zjišťování stability/výkonu... Prověřit spoustu parametrů a jejich vliv na výkon/frekvenci postupným nastavováním a testováním propustnosti pamětí/výkonu CPU/stability

    BTW spousta těchto věcí se dá zjišťovat pomocí utilit nevyžadujících instalaci/portable programů

    On nic nepotřebuje, mu to žíly netrhá, ale chce ti pomoct... Ne všechno je jen o kliknutí na velký červený tlačítko "Přetaktuj"
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 28-03-2013 v 22:17 Důvod: Kam zmizel podpis?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    kdysi jsem taktoval patici 775 a vim ze sem mel v roce tabulku na ktery byla hranice nejaky sbernice. kdyz se prekrocila, vykon sestavy byl horsi nez s o par Mhz mensi frekvenci. Mel jsem desku maximus formula 2 s chipsetem P45. Zaboha si ted nemuzu vzpomenout kde sem to tenkrat nasel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Na kolik mas nastaveno FSB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od zajdax3 Zobrazit příspěvek
    kdysi jsem taktoval patici 775 a vim ze sem mel v roce tabulku na ktery byla hranice nejaky sbernice. kdyz se prekrocila, vykon sestavy byl horsi nez s o par Mhz mensi frekvenci. Mel jsem desku maximus formula 2 s chipsetem P45. Zaboha si ted nemuzu vzpomenout kde sem to tenkrat nasel.
    Hmm, ale to je spis uz extremni pripad........... FSB 500 a vic
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    No on to byl hlavne problem u C2Q ktere mely ty 2 a 2 jadra propojene pres FSB, ale u C2D by to nemelo mit zadny vliv
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Na kolik mas nastaveno FSB?
    Násobič je 13,5 takže 260-285Mhz cca (teď jedu na 260MHz FSB, což je 3,5Ghz - výkon cca jak na 3,85Ghz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    zkusil bych to s vyssim fsb a nizsim nasobicem, deska by to mela v klidu zvladnout
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    zkusil bych to s vyssim fsb a nizsim nasobicem, deska by to mela v klidu zvladnout
    Hmm, při 11x350 (3,85Ghz) už to je pod 39s. Asi nakonec opravdu problém s FSB (RAM jely na 700Mhz). Zkusím ještě násobič 10x (9x už by mohl být problém, pokudvím je 400Mhz FSB limit desky)

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    Ale o tom je přece taktování To co popisuješ je docela normální sledování/zjišťování stability/výkonu... Prověřit spoustu parametrů a jejich vliv na výkon/frekvenci postupným nastavováním a testováním propustnosti pamětí/výkonu CPU/stability

    BTW spousta těchto věcí se dá zjišťovat pomocí utilit nevyžadujících instalaci/portable programů

    On nic nepotřebuje, mu to žíly netrhá, ale chce ti pomoct... Ne všechno je jen o kliknutí na velký červený tlačítko "Přetaktuj"
    Já pouze chtěl vědět co mám sledovat - proč posílat 10 screenů aniž bych věděl co vlastně chce, když můžu rovnou sám zjistit jen potřebné info, napsat to a než dojde odpověď, tak zkusit dané parametry vylepšit (RAM CL5 2T - ručně nastaveno, frekvence 600-800 Mhz, podle FSB)
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 29-03-2013 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lepší chlazení vs vyšší pamět a frekvence.
    Od LamasroCZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2013, 21:08
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 22:58
  3. AMD X2 - vliv L2 cache a frekvence na výkon
    Od cefallu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-10-2008, 20:14