Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 44

Téma: Náhodné zamrzání PC, BSOD

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Jinak podařilo se mi vyfotit BSOD...viz. příloha.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-02 12.12.52.jpg 
Zobrazení: 147 
Velikost: 3.05 MB 
ID: 28325  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Hodily by se dumpy k analýze. Zabal obsah složky %windir%/Minidump, a nahraj ho sem jako přílohu.

    Pokud máš nastavený kernel dump, změň to na minidump. Bohužel budeš muset čekat do další BSOD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Měl jsem to nastavené jako kernel no, takže musím čekat :/ . Jinak ještě jsem projížděl fórum a napadlo mě, jestli to náhodou nezpůsobuje konflikt systémových zdrojů, protože když se podívám do správce zařízení na IRQ tak tam mám pár stejných adres.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: adresy.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 480.6 KB 
ID: 28337  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    705

    BSOD 124 je HW chyba. Myslim ze "General Hardware Failure", coz je na hledani komponenty problem.. (Vim o tom sve :-)). Z dumpu asi moc vycist nepujde. Nicmene se mi vyskytlo podobne chovani - obcas pad, ze se vse zaseklo, rozsypal obraz a zvuk se zasek presne tam, kde byl, pak restart, zpravidla se toto pak opakovalo po nabehu windows (az hezky na plose), dokud jsem se nepohrabal v biosu (nebylo ani treba moc co menit). Vyvolaval jsem to nasledne: pocitac bezel (min. 10 minut), uspat (S3) na 20 minut a pak byla v podstate garance tohoto padu temer okamzite po naslednem startu. Nejdriv jsem obvinoval grafickou kartu (obcas jsem mel po onom restartu fialovy bios (namisto modre), pady az na plose), kterou jsem vyloucil pouzitim jine, SSD (sandforce nema zrovna super povest), vymeneno, spanned disky (chyby se zacly objevovat kratce pote, co jsem na takovyto disk dal pagefile), ale nakonec jsem dolez na RAM - mam 4x4 moduly kingston. Problem je to, ze Memtest za 18 hodin nenarazil na jediny problem. Problem tedy neni asi primo v pametech, ale spis v radici, nebot zvyseni nejakych napeti kolem ram tyto pady zmirnilo, i kdyz se mi nedavno jeden ukazal, tak jsem opet zvysil a vyckavam.. Ale zacal bych asi u tech pameti..
    Na internetu moc najit konkretni problem nejde (ani reseni), ale je to neco "zakernyho" protoze se to stava prave v klidu. Memtest nic, prime95 nic.. ale klidek na plose a je to tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    V první řadě zkontroluj, zda máš na desce nahrán aktuální BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ano bios mám nejaktuálnější a ovladače taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Přeinstaloval jsi po změně HW OS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Ano, ale formátoval jsem jenom systémový oddíl, druhý oddíl, kde mám různá data ten jsem nechával tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tady to je:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 202.3 KB 
ID: 28341   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: mainboard.jpg 
Zobrazení: 110 
Velikost: 174.9 KB 
ID: 28342   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 171.7 KB 
ID: 28343   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD.jpg 
Zobrazení: 116 
Velikost: 190.7 KB 
ID: 28344  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Nastavení vypadá OK. Maximálně můžeš zkusit zvýšit Command Rate na 2T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    Tak nechal jsem PC asi 3 hodiny zapnuté a šel jsem pryč..došel jsem a na monitoru BSOD a tentokrát jiný. Minidump přiložen.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2013-04-04 19.07.12.jpg 
Zobrazení: 119 
Velikost: 3.11 MB 
ID: 28345  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Zde jsem se dočetl, že by to mohla dělat grafická karta http://www.sevenforums.com/bsod-help...ddmkm-sys.html
    Nemyslím, že by byla špatná, ale že jsou buď špatné ovladače nebo špatné napětí. Možná nějaké nastavení v BIOSu mě napadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    23

    To je zvláštní, že by si to ten bios nějak špatně nastavoval? V biosu mám všechno na default a ještě jsem pro jistotu dával load optimized settings.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Nemusí to tak být, ale každopádně je zajímavé, že na to má vliv zátěž PC, respektive dělá to jen když je to v klidu. Klidně by to něco s tou grafikou být mohlo. Zkusil bych se zaměřit na tohle.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední