Nechce načíst HDD Sata
Ahojte, Nevím proč ale z nějakého důvodi mi nechce načíst žádný hardisc Sata, v Biosu mi normálně naběhne ale jakmile načte windows tak tam nikde není. Mohl by mi někdo poradit ?? Děkuji.
Co na to rika Spravce zarizeni (oddil Diskove jednotky) a Spravce disku? A co je to za desku, nema SATA reseno pridavnym radicem? Disky jsou prazdne nebo s daty?
// Tak sem dej obrazek (screen) z obou Spravcu.
// Tak sem dej obrazek (screen) z obou Spravcu.
Ve správě zařízení se mi ukázal normálně. Zákl je AsRock G31M-GS. Jeden hardisc byl celou dobu připojený byly na něm data a vypl jsem Pc vše šlapalo pak jsem jej druhý den zapl a nic. A nejde ani prázdný. Nemá SATA má přímo originálně na Desce.
Kde je obrázek ze Správce disků? Třeba jen nemá přiděleno písmeno.
Pokud nabootuje systém, minimálně primární disk musí být vidět.
Pokud nabootuje systém, minimálně primární disk musí být vidět.
Ano Primární disc jde vidět ale ten není Sata. Nevím kde mám najít správce Disku.?? Mám pouze tohle tak nevím jestli je to to co chcete :)
Disk není inicializován.
Start > Spustit > diskmgmt.msc
Vybereš správný disk, inicializuješ ho a vytvoříš na něm oddíl(y).
Start > Spustit > diskmgmt.msc
Vybereš správný disk, inicializuješ ho a vytvoříš na něm oddíl(y).
Jsou možné tři varianty:
- Disk je mrtvý.
- SATA řadič na desce je vadný (ověř, zda nepomůže přepojení do jiného portu).
- Vadný datový kabel (zkus jiný).
Disk na jiném Pc normálně funguje a Sata port Funguje nebo na něm mám DVD Vypalovačku když to překombinuji že dám hardisk na kabel od vypalovačky tak to stejně nejde A ten Smart kde to najdu :) Mě to celou dobu jelo ten Sata hadr a pak jsem připojil Flashku a najednou to nešlo tak třeba jestli se mi nějaké ovladače nesmazali nebo něco opravdu nevím a štve mě to protože si nemohu připojit žádný hardis :/
[QUOTE=shadowschroeder;530265]A ten Smart kde to najdu[/QUOTE]
Stáhneš CrystalDiskInfo, nainstaluješ, spustíš a vidíš.
Taký by mohl pomoci diskpart: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistahardware/thread/358bdcfe-4e61-44ee-8d86-dc7214161f32/
Stáhneš CrystalDiskInfo, nainstaluješ, spustíš a vidíš.
Taký by mohl pomoci diskpart: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistahardware/thread/358bdcfe-4e61-44ee-8d86-dc7214161f32/
Disk z nějakého důvodu nekomunikuje. Stáhni SeaTools, vytvoř CD a nabootuj z něj. Pokud SW disk uvidí a proběhne diagnostika, je chyba ve Windows, pokud ne, je někde HW problém.
No tak jsem jej skusil nainstalovat na ten HDD a napsalo mi to chybu že buď není základní deska podporována a nebo je vypnutý některý z řadičů v BIOSU, tak potom nevím no ale ze začátku mi ten hadr normálně šel a zničeho nic prostě nešel. A když jsem skoušel jiný tak taky takže těžko říct co s tím je :/.