Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: AMD Phenom II X4 965 Black Edition + ASUS M4N98TD-evo,problem s vysokymi teplotami pri taktu.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Dobrý den.Potreboval bych poradit a navrhnout reseni meho PC.

    Sestava:
    AMD Phenom II X4 965 3400mhz Black Edition + Chladic Zalman Cnps10x Cooler quiet.
    Asus M4N98TD-EVO
    6 giga ram Kingstom 1333 MHz
    Saphire Ati radeon 6850 1G
    Zdroj Superb 720,720W.
    Hdd 700G.
    Pc mam osazene 5 ventilatory. 2 nasavaji vnejsi vzduch (Predni,bocni)3 odsavaji ( 2 nahore + 1 vzadu)

    CPU jsem taktoval z puvodnich 3400mhz na 4000mhz.Predpokladal jsem ze chladic od zalmanu by to mel v pohode uchladit.Proto jsem i chladic s ventilatorem otocil smerem nahoru aby mi ty dva ventilatory odsavali prebitecne teplo.Puvodne byl byl dole.(Beze zmeny)
    Ale i tak teploty jsou razantne vysoko.
    Vcera mi dosel novy Case Predator X1,ktery je navrzeny tak aby dochazelo k dostatecne cirkulaci vzduchu.(Alespon jsem to cetl na netu)
    Puvodne jsem pouival stary Gigabite classic.Ale jak vidim teploty uvnitr masiny se prilis nezmenily.
    Potreboval bych radu co delam spatne a nebo popripade zda bych nemel zauvazovat o koupi jineho lepsiho chladice.Popripade jakeho?
    Zkousel jsem test v occt.Po 5 minutach mi to vyplivne chybu s max tep. CPU core 90 stupnu.
    V priloze prikldam schema teplot + Pc
    Vsem predem Dik!!!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled.png 
Zobrazení: 193 
Velikost: 82.1 KB 
ID: 28426   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0135.JPG 
Zobrazení: 230 
Velikost: 1.32 MB 
ID: 28427   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0134.JPG 
Zobrazení: 210 
Velikost: 1.17 MB 
ID: 28428  
    Naposledy upraveno uživatelem Stefan28: 25-04-2013 v 14:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten větrák na chladiči ti fouká směrem dolů? To je chyba, del ho tak aby foukal dozadu, nebo nahoru pokud je nad ním odsávací větrák.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Chladic byl puvodne otoceny dole. Na obrazku je otoceny nahore..Nad nim jsou 2 ventilatory ktere odsavaji vzduch.A na zadni strane casu je dalsi ventilator ktery take odvadi vzduch.A navic se mi stava ze mi zniceho nic zmizi v core temp nebo aida64 teploty jader a zobrazji 0.Pokazde musim resetovat Bios.Ted je Pc opet v puvodnim stavu cily 3400 mhz a teploty?CPU 35 stupnu a jadra 32 a to nic nedelam...Spis me zajima otazka proc ty teploty jdou tak prudce nahoru.Predpokladal jsem ze dostatecna cirkulace vzduchu zabrani prudkemu navysovani teplot.Ale vidim ze jsem se zrejme splet.
    Teplota ve skrini je 51 stupnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Ted je pc v puvodnim stavu.Provadim test stability systemu a teploty sli razantne nahoru coz absolutne nechapu pri mnozstvi ventilatoru ://
    test bezi cca 4 minuty a teplota CPU je 55 stupnu,teplota jader 69 stupnu,teplota uvnitr skrine 57 stupnu..Opravte me pokud se mylim ale mam takovy pocit ze ten chladic ktery mam je tak akorat na velkou belu.:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Hlavně máš špatnej tok vzduchu skříní. disky dej tak, aby nevadily předním intake ventilátorům (nevidím na ně, tak nemůžu říct), ukliď si kabely tak, aby nebyly volně ve skříni (ukliď si ). Větrák na CPU bych dal, aby profukoval chladičem směrem dozadu (tj otočit celý chladič). To by bylo asi to první, co bych udělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Ventilator na chladici je tak namontovan aby foukal vzduch na procesor.V predni casti pc skrine mam jeden ventilator.A hardisk mam az pod ventilatorem aby nevadil prutoku vzduchu.
    Kable si tedy nejak usporadam a uvidime.Kazdopadne kdyz ted koukam dovnitr k prednimu ventilatoru tak tam je prostor na privod cerstveho vzduchu.kable mam na bocich aby nevadily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Takze v pc jsme si udelal poradek viz foto.
    Teplota CPU bez taktu v klidu je 34 stupnu,teplota jader 30 stupnu.Teplota uvnitr skrine se priliz nezmenila 50 stupnu..Spustim tes stability a necham bez 5 minut.
    Pri vytizeni je teplota CPU 52 stupnu a jader 65 stupnu :-O
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0138.JPG 
Zobrazení: 166 
Velikost: 1.59 MB 
ID: 28429  
    Naposledy upraveno uživatelem Stefan28: 25-04-2013 v 14:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Vidíš? Stačilo uklidit a hned máš 4 stupně dole. Mimochodem máš skříň s dobrým cable managementem, většina kabelů, které máš z téhle strany by bez problémů měly jít provléct zadem za základní deskou.
    Tady je třeba vidět, jak se dají využít ty "otvory" vzadu, abys nemusel kabely tahat všude okolo.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obrazek.jpg 
Zobrazení: 212 
Velikost: 740.6 KB 
ID: 28430

    Jinak pokud ti teď ventilátor na CPU fouká dolů, tak bych rozhodně vzal celý chladič a otočil ho o 90° doprava (jako na obrázku)
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 25-04-2013 v 15:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Jajator
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    a co ten zdroj,nemas ho tam obracene?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20130107_144500.jpg 
Zobrazení: 150 
Velikost: 572.2 KB 
ID: 28431  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Nemuzu ho otocit o 90 stupnu.Ten zalman jde nastavit je do dolni polohy a horni polohy.Ted je zpatky nahore..Smaozrejme s tema kablama si pohraju a protahnu je za zakladovkou..Myslis ze snad budu moct opet taktnout CPU?Ja si totiz myslim ze ten chladic ktery tam mam je dost slaby..Nemel bych snad zainvestovat do lepsiho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    jestli jde otočit jen na 2 strany tak tak, aby nebyl proti proudu vzduchu... když si vezmeš, že teď vepředu nasáváš a zezadu ti jde teplý vzduch ven a teď tím CPU fanem foukáš vzduch zase dovnitř... otoč ho aspoň, když už, ať ti to fouká na ty fany nahoře a ne od nich (a ty fany nahoře a ten vzadu musí foukat ven). Jinak pokud máš 700-1000 Kč a chtěl bys investovat do chladiče, tak z levnějších Gelid Tranquillo, z dražších Scythe Mugen3 / Ninja3 / Mine2.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 25-04-2013 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    No prave tak ted koukam na te tvu casea vsiml jsem siJsem Nad tim premyslel jaky by to melo efekt kdyby byl obracene jak mas ty.Jakej ny potom ale plnil ukol?Sorry jsem v skladani pc amateerD
    Jinak ty ventilatory nahore foukaji ven.
    A koukal jsem i na ventilator na tom mem chladici a mam pocit ze misto toho aby foukal vzduch dovnitr na procesor tak vyfukuje teplo ven.Otocit se neda..Nema uchyty.
    Naposledy upraveno uživatelem Stefan28: 25-04-2013 v 15:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Na chladiči CPU ne obrátit FAN, ale obrátit celý chladič. A když vyndáš chladič, tak na něm bývají šipky, jakým směrem se otáčí a jakým směrem fouká. Každopádně ventilátor u chladiče by měl profukovat chladičem ven (k nějakým outtake ventilátorům, tj. nahoru nebo dozadu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    26

    Zkusil jsem to opet taktnout a teploty sli razantne nahoru.CPU 59 stupnu a jadra 78 stupnu.To je dost ne?
    Zdroj jsem otocil.
    Co takova Noctua?
    http://www.alza.cz/noctua-nh-d14-se2011-d301221.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Co že je to konkrétně za chladič ten Zalman?

    Noctua by šla, je to kvalitní chladič, pravda, že platíš za značku,... ale pokud chceš a máš peněz nazbyt .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s vysokými teplotami jader procesoru
    Od shadiik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-10-2013, 17:45
  2. Chlazení procesorů: AMD Phenom X4 965 Black Edition a chladic
    Od manyak v sekci Chlazení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 05-07-2013, 08:19
  3. AMD Phenom 9850 black edition
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 23:47
  4. Socket AM2/AM2+: Pomoc s výběrem MB pro AMD Phenom 9850 Black Edition (ASUS nebo Gigabyte)
    Od freegate v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 17:15