Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Error při zapínaní+hlučný PC

robobobo (39)|25.4.2013 22:00
Zdravím,mám rovnou 2 problémy ... 1.) Nedávno mi PC hodil modrou smrt([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ted tohle

Objevil se zase nový error , nebo nevím jestli error , ale když jsem zapínal PC , tak se mi na 3 vteřiny ukázalo http://www.computerforum.com/165821-stuck-am-bios. html , ale PC běží v pohodě , jen mě zajímá co to je

Tak jsem resetl PC a tentokrát se objevilo http://www.sony-asia.com/support/faq/270938 jenže tam byly jen 3 možnosti .. spustit PC v safe modu , spustit windows normálně a ještě nědco , ale bylo to psané takovým stylem , šedé písmo na černém ... co se děje ?

2.) PC mi hučí jak sekačka ... odkud to jde nemůžu i když otevřu bočnici určit (není na to program nebo něco , kdyžtak nějaký fígl ?) , ale vypadá to na zdroj,nebo větrák na HDD (nevím jestli fouká na HDD nebo Procesor).Hluk je to otřesný,někdy pomůže,když PC dám do jiné polohy,nebo se o něj opřu nohou . Nevíte teda nějak jak to zjistím odkud to jde ? (a ještě se chci zeptat,hluk v PC , může to znamenat,že něco odchází,nebo nějaký problém , nebo jediné mínusu této věci je teda ten hluk ?) Díky
robobobo (39)|26.4.2013 09:12
Neví nikdo ? Jinak ten hluk vychází z větráku na procesor
Leon1464 (118)|26.4.2013 09:19
No co se týká modré smrti je tam atikmpag.sys, to je součást grafických ovladačů ATi. Co máš za grafiku a jaké máš ovladače. Některé verze beta catalystů měly občas tendenci padat do modré obrazovky. Dále jaký máš procesor a desku, jaký máš na CPU chladič a jak staré zhruba PC je? BUďto může být problém ve ventilátoru, nebo můžeš mít v BIOSu vypnutou regulaci otáček ventilátoru na CPU. Možností je spousta.
johny__g (6387)|26.4.2013 09:30
Ty odkazy ti nefungují nebo na nich nic není.

Modrá smrt může mít spoustu příčin. Opiš si co na obrazovce bylo a použij google.

Že po tvrdém resetu se objeví dotaz na safe mode je normální.

Program na zjištění zdroje hluku fakt není :D. Jednoduše zastavuj jednotlivé větráky (prstem stačí zatlačit na střed! rotoru, na lopatky nechytej!!) a poslouchej. Pokud máš nějaké větráky vepředu nebo vazdu ve skříni, ty jednoduše odpoj z desky nebp molexu. Na HDD asi větrák nebude :notsure Ale HDD může hluk způsobovat tím, že rozvibruje bočnice skříně. U levných šmejd skříní běžná věc.
Leon1464 (118)|26.4.2013 09:32
Odkazy tam má blbě vložené, jsou to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a http://www.computerforum.com/165821-stuck-am-bios.html
robobobo (39)|26.4.2013 11:12
Mám ATI Radeon HD 2600pro.Ovladače no dřívj sem měl nějaké starší , protože nové mi nešly a ted mám ovladač z CD (ted si uvědomuju že z CD asi na X1950pro :D) no takže chyba bude asi tam , stejnak chci novější grafiku ... jinak stáří PC 1,5-2 roky , procák
Intel(R) Pentium (R) CPU G620 @ 2.60 GHz,deska asustek p8h61 plus a na CPU chladič no mám tam větrák od Asusu
Leon1464 (118)|26.4.2013 11:26
Tak tady http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx si stáhni poslední verzi legacy ovladačů od AMD. Jak psal johny__g zkus zjistit, který z ventilátorů způsobuje hluk. Pokud jsi si jistý, že je to ventilátor CPU tak může být problém v ložisku t.j. chtělo by to nový větrák. Pokud má větrák vysoké otáčky tak bych se podíval jestli pod ventilátorem nemáš zaprášený pasiv a nepřehřívá se ti CPU, no a taky se můžeš podívat do nastavení BIOSu, jestli máš povolenou automatickou regulaci otáček ventilátoru v závislosti na teplotě CPU. Ten hluk je nová věc, nebo už to dělá nějakou dobu?
robobobo (39)|26.4.2013 12:03
Dneska mi má přijít zrovna grafika ... jinak dělá to už dýl , ale tak si říkám , je možné , že to jde i ze zdroje , což by bylo nejvíc pravděpodobné ... mám Eurocase
Leon1464 (118)|26.4.2013 12:13
Hmm, tomu bych se vůbec nedivil. Doporučuju vyhodit a koupit nějaký schopný zdroj, třeba některý ze Seasoniců. Hlavně se obloukem vyhnout ultra levným zdrojům typu Eurocase, nebo Evolve.
robobobo (39)|26.4.2013 12:24
Dobře dík za rady,už mám delší dobu vyhlídnutý Seasonic
DrZelenka (2491)|26.4.2013 18:42
[QUOTE=robobobo;531711]Dobře dík za rady,už mám delší dobu vyhlídnutý Seasonic[/QUOTE]
Jaký konkrétně? K téhle sestavě vpohodě postačí nějaká cc 300W verze. Když napíšeš jaká grafika ti dorazila, tak doporučíme výkon zdroje tak, aby nebyl nesmyslně předimenzovaný.