Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: notebookem nejde nastavit TP-Link TL-WR542G

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    Dnes jsem byl u tchýně a připojil se notebookem na wifi přes zmíněný router. Spojení spadlo ne a ne najet, zkusil jsem notebook tchyně a na něm net taky nejel. Tak jsem zmáčkl na routeru reset (myslel jsem že to bude restart jako u mne doma - bohužel nebyl) a router jsem dostal do továrního nastavení. Posléze sem zjistil, že to bylo výpadkem provozovatele netu a ne routerem. No ale router zůstal v továrku. Tak mi tchýně našla instalační CD routeru a já se přes notebook jal router nastavovat, ale hned při prvním ověřovacím kroku mi instalace hlásila chybu. Zkusil jsemto přes notebook tchyně a to samé. Když jsem v notebooku nastavil připojení přes kabel tak se přes kabel internet rozjel. Ale instalace routeru se stále v prvním kroku seká. Router jsem vzal domů zkusil ho nainstalovat přes pevné PC a no problem. Ale přes notebook doma to samé jako u tchýně. Takže asi zítra popadnu pevné PC a dotáhnu jej ke tchýni a nainstaluji to přes něj. Kde může být problém? Pevné PC je s Win XP notebooky Win7 Home premium, může být problém v těch woknech? Zkoušel jsem i z těch notebooků přes webové rozhraní a to taky nešlo ani už nevím co mi to hlásilo.

    Edit: tak jsem hledal a asi opravduu je problém ve windowsech neb pro tento router je sice ovladačů ke stažení plno ale končí to Vistama. Zítra zkusím vzít z práce noťas s XP a zkusím ten ať nemusím tahat domácí PC.
    Naposledy upraveno uživatelem marpie: 13-05-2013 v 00:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Tak ten router nastav u sebe doma na PC (vem si od ni udaje co ma od poskytovatele) a tchyni to pak prineses a zapojis , nastaveni si to pamatuje .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    Nějak nechápu co řešíš? Vemu CD co jsi k tomu dostal - polámu ho a vyhodím.

    Vemu kabel co jsi dostal propojím do LAN konektoru routeru a LAN konektoru NT, zapnu router, zapnu NT a zadám do prohlížeče 192.168.1.1 user admin heslo admin a jsem tam nastavím a je po ptákách.

    Pokud se tam nemůžeš dostat koukni zda síťovka je nastavená na získat IP z DHCP serveru a zda dostala IP z rozsahu 192.168.1.něco.
    Pokud se tam pořád nemůžeš dostat vypni různé antivirusy, firewally a pod... nevím který SW to dělal ale nějaký brání přístup k nastavení routeru - mají v tom chybyčku a tak se nedostaneš na stránky nastavení routeru.

    Pro příště se nemačkají knoflíky které nejsou normálně dostupné, pokud se dá z PC normálně dostat do nastavení routeru, případně se vypojí sítové prvky na minutu z napájení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Drobna perlicka na doplneni - minuly tyden jsem mel problem s upgrade FW na D-Linku, z IE8 to proste neslo, FFox bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Co jsem koukal, tak některé routery maj defaultně zakázané nastavování přes wifi (kdyby se tam někdo dostal, tak aby vše nepředělal) a nastavování je možné jen přes kabel. To bude možná ten "problém".

    Btw ovladače k routeru? Něco takovýho existuje? Použij webové rozhraní (jeho spuštění viz. Šobáň) a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    1

    Dobrý den, mám stejný problém. Z ničeho nic mi nejde přes LAN se připojit na router. Prvně jsem se připojil přes prohlížeč napsáním IP 192.168.0.1. Potom jsem se odpojil a teď, když znovu zapojím kabel do LANky, tak se již zmíněnou adresou nemůžu přihlásit a ani nemůžu zjistit IP adresu najednou ani přes CMD a ipconfig. Výchozí brána, přes kterou se do routeru přihlašu je z ničeho nic prázdná. Nevíte co s tím ?

    Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    Prostě jsi nedostal IP protože je kabel poškozen nebo jiná HW závada a nebo jsi na routeru vypnul DHCP server.

    Takže pokud víš že router má IP 192.168.0.1 tak si na PC nastav ručně IP 192.168.0.50 a po zadání IP 192.168.0.1 by jsi se tam měl dostat.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problémy s připojením ZyXEL G-302v3 <>TP-Link TL-WR542G
    Od nou_cement v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2013, 11:09
  2. Jak nastavit router TP-LINK TD-8840
    Od VratkaCZ v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 12:27
  3. Nastavení routeru TP-LINK TL-WR542G
    Od OldaRiha v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2010, 21:20
  4. Bios nejde nastavit BOOT
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 11:53
  5. TP Link TL-WR542G
    Od evra01 v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 08:09