Sekání her s novým monitorem
Zdar,mám velký problém.Doposud jsem měl starý monitor 1024x786 a zaklínače 2 např. jsem jel na medium/high na 40 FPS .... jenže ted jsem si koupil nový monitor LCD 1980x1080 a vím,že to zvýší nároky na hru , ale ten zaklínač se mi seká na low a to i když si ho dám na celou obrazovku v rozlišení 1024x786 (strašsný obraz.A metro Last Ligh to samé , vše na low, 1024x786 a lagy , tak 20 FPS i min. Chci se zeptat,to ten monitor jako tak zmenší ty HW nároky na hru , nebo je někde problém a půjde to vyřešit ? Můj PC: WIn 7 - 32bit,Intel Pentium G620 @ 2.6 GHz-dual core,HD 6670 DDR 5 1gb,2 gb ram. Díky
Monitor výkon přímo ovlivnit nemůže. Uložil jsi nastavení rozlišení? Jediné rozumné vysvětlení je, že pořád hraješ ve Full HD.
Teoreticky by to mohlo být tím, že grafika počítá interpolaci. Monitor je připojený digitálně? Pokud ano, mrkni na natavení změny měřítka v CCC.
[QUOTE=r34ktor;532881]Teoreticky by to mohlo být tím, že grafika počítá interpolaci. Monitor je připojený digitálně? Pokud ano, mrkni na natavení změny měřítka v CCC.[/QUOTE]
Nevím co si ted řekl :D monitor mám přes kabel připojený ke grafice http://www.plasmatvnews.org/files/2011/11/VGA-Kabel1.jpg
Nevím co si ted řekl :D monitor mám přes kabel připojený ke grafice http://www.plasmatvnews.org/files/2011/11/VGA-Kabel1.jpg
Přesto otevři AMD Vision Engine Control Center a zkontroluj zmíněné nastavení (bude v sekci Mé zobr. zařízení VGA).
No vím kde to je,ale co mám zkontrolovat ? A jinak , záleží jestli jeto monitor na hry nebo jaky ? V popisu má , že je dobrý na kancelářské práce
No mám to tak jak na obrázku .... nebo já nevím , ale myslím že ta moje sestava by mohla dát zaklínače 2 na low ale na plné rozlišení ne ?
No , ale jak říkám , totálně vše na low a 1024x768 (16:9,75 HZ) mám okolo 21-29 . Jinak jo má HDMI,proč ?
Analog je náchylný na rušní, digitál ne. Jaké máš takty a vytížení CPU + GPU při hraní (lze logovat např. pomocí HWiNFO).
Netaktuju,jinak procesor při hraní 45+ (maximálně dosahuje 51 C) a grafika cca 48 C. "Analog je náchylný na rušní, digitál ne." - to jako že to mám skusit v HDMI ?
[QUOTE=robobobo;532897]Netaktuju,jinak procesor při hraní 45+ (maximálně dosahuje 51 C) a grafika cca 48 C. "Analog je náchylný na rušní, digitál ne." - to jako že to mám skusit v HDMI ?[/QUOTE]
urcite to stoji za pokus :) uz kvuli tomu ze VGA/D-Sub je technologie z 87 roku :D (DVI je 99)
urcite to stoji za pokus :) uz kvuli tomu ze VGA/D-Sub je technologie z 87 roku :D (DVI je 99)
[QUOTE=robobobo;532897]Netaktuju,jinak procesor při hraní 45+ (maximálně dosahuje 51 C) a grafika cca 48 C.[/QUOTE]
Neptal jsem se na teploty, ale takty a vytížení.
[QUOTE=robobobo;532897]to jako že to mám skusit v HDMI ? [/QUOTE]
To záleží na tobě. Mělo by to přinést vyšší kvalitu obrazu.
Neptal jsem se na teploty, ale takty a vytížení.
[QUOTE=robobobo;532897]to jako že to mám skusit v HDMI ? [/QUOTE]
To záleží na tobě. Mělo by to přinést vyšší kvalitu obrazu.
To není ono. Stáhni HWiNFO, nainstaluj/rozbal a spusť ho. Následně zaškrtni Sensor-only > Run > Logging Start. Alespoň patnáct minut hraj Zaklínače 2. Poté sem postni vytvořený log.
Většinu času je brzdou grafická karta (i když procesor jede také skoro na doraz). Udělej screenshot nastavení hry.
Nastav si tam rozlišení 1024x768 a pak se uvidí. Tebe nezaráží, že ten nový monitor musí zobrazit (a grafická karta dodat) 2,6x více dat?