Rychlé vybití baterie po startu
Čau, mám nb HP Pavilion dv 6700 už 5 let. Včera se mi stala podivná věc. Pracuju na nb a najednou mi přestane dobíjet nabíječka (resp. dobíjení se cyklicky zapne na 0,5 s a poté vypne -> blikání monitoru) a nb se rychle vybíjí. Zvláštní je, že při vypnutí nb se bez problémů nabije. Po znovuzapnutí následuje znovu vybíjení baterky.
Díky za každou dobrou radu
Díky za každou dobrou radu
Takový můj odhad je vadné napájení notebooku. Jako první možnost bych zkusil vyndat baterku a zkusit, jestli notebook naběhne. Další věc je jiný zdroj. Pokud by nebyla chyba ani tam, tak je nejspíš někde na základovce v napájecím obvodu. Ale je to spíš jen takový odhad. Každopádně 5 let na podobný notebook je celkem dost, viděl jsem velký množství podobnejch HPček kolabovat po dvou až tří letech provozu.
Díky za reakci,
baterku jsem vyndal, napájení nechal zapnuté v síti a nb vůbec nenaskočil. Po zasunutí baterky zpět, nb naskočil, ale problémy přetrvávají.
baterku jsem vyndal, napájení nechal zapnuté v síti a nb vůbec nenaskočil. Po zasunutí baterky zpět, nb naskočil, ale problémy přetrvávají.
Tak je to buď ve zdroji (což je ve výsledku pětistovka za novej adaptér) nebo je to v napájecím obvodu notebooku (a to je na výměnu základovky, což je něco, do čeho se nevyplatí investovat). Zkus sehnat náhradní zdroj a vyzkoušet na něm.
EDIT:
teoreticky by to mohlo být jenom vyteklými elektrolity, ale na to jedině někoho zkušeného, kdo ví co dělá. Každopádně doporučuju zazálohovat data.
EDIT:
teoreticky by to mohlo být jenom vyteklými elektrolity, ale na to jedině někoho zkušeného, kdo ví co dělá. Každopádně doporučuju zazálohovat data.
Zkusil bych jinou baterii. Je v ní elektronika starající se o rovnoměrné nabíjení a vybíjení baterie, tak by mohla být teoreticky chyba v ní.