Schvaleni upgradu PC
Dobry den, rozhodl jsem se, ze budu upgradovat svuj stary procesor (intel core 2 duo) na i5-4670K. Vybral jsem soucastky, ktere musim vymenit: motherboard, pamet RAM a vetrak na procesor (+ procesor :)).
Zatim mam vybrane tyto soucastky:
procesor: Intel Core i5-4670K
vetrak: Noctua NH-U9B SE2
motherboard: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
pamet RAM: Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
V pocitaci me zustane zdroj: Corsair HX620W a graficka karta: NVidia GTX 670.
Chtel bych se zeptat jestli jsem vybral dobre a jestli tato soustava bude fungovat. Pokud bude potreba poskytnu vice informaci.
Dekuji za pomoc a omlouvam se, jestli jsem to ve spatne casti fora, jsem tu novy :) .
Zatim mam vybrane tyto soucastky:
procesor: Intel Core i5-4670K
vetrak: Noctua NH-U9B SE2
motherboard: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
pamet RAM: Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
V pocitaci me zustane zdroj: Corsair HX620W a graficka karta: NVidia GTX 670.
Chtel bych se zeptat jestli jsem vybral dobre a jestli tato soustava bude fungovat. Pokud bude potreba poskytnu vice informaci.
Dekuji za pomoc a omlouvam se, jestli jsem to ve spatne casti fora, jsem tu novy :) .
Jestli me pamet neklame, tak na H87 nelze taktovat, takze priplacet na odemceny procesor je trochu luxus :) Bud tam dej Z87, nebo procesor bez K...
Takze staci zmeni motherboard na GIGABYTE GA-Z87P-D3 - Intel Z87 ? Ostatni soucastky by meli spolu fungovat?
Ano, s tou jiz taktovani CPU pujde. Co se tyce kompletu CPU+MB+RAM+GPU+PSU, tak urcite vpoho, zdroj sice neni moc kvalitni, ale ma dost vykonu a sestava nebude mit odber vic nez cca 300W. U vetraku sice nepisou, ze je LGA1150 kompatibilni, ale 1150,1155 i 1156 by mely mit stejne diry na prichyceni, takze i to by melo byt OK ;)
[QUOTE=NFG_ICE;534757]zdroj sice neni moc kvalitni, ale ma dost vykonu a sestava nebude mit odber vic nez cca 300W.[/QUOTE]
Ty jseš přece ťunťa :D Vždyť je to Seasonic v jiném balení :D Co je na tom "ne moc kvalitní"-ho ? :D
Ty jseš přece ťunťa :D Vždyť je to Seasonic v jiném balení :D Co je na tom "ne moc kvalitní"-ho ? :D
[QUOTE=Salamander;534784]Ty jseš přece ťunťa :D Vždyť je to Seasonic v jiném balení :D Co je na tom "ne moc kvalitní"-ho ? :D[/QUOTE]
No, pravda :D a i tak, maximální kombinovanou zátěž na +12V větvích má 600W, takže i kdyby to byl jinej zdroj, tak na plnou zátěž toho počítače bude mít výkonu habaděj :D
No, pravda :D a i tak, maximální kombinovanou zátěž na +12V větvích má 600W, takže i kdyby to byl jinej zdroj, tak na plnou zátěž toho počítače bude mít výkonu habaděj :D
[QUOTE=johny__g;534783]Paměti bereš CL8 nebo CL9? CL8 mají vyšší pasiv, aby se vešel vedle chladiče.[/QUOTE]
Pameti jsou podle popisu CL9 : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Case je Cooler Master, bohuzel uz nevim ktery z nich. Zdroj ma jeste nahore :) .
Pameti jsou podle popisu CL9 : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Case je Cooler Master, bohuzel uz nevim ktery z nich. Zdroj ma jeste nahore :) .
[QUOTE=tomtomp;534805]Pameti jsou podle popisu CL9 : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Case je Cooler Master, bohuzel uz nevim ktery z nich. Zdroj ma jeste nahore :) .[/QUOTE]
Vzal bych radsi tyhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jsou drazsi jen o par kacek, jsou CL8, napeti jen 1,35V a jsou nizky ;)
----------------------------------------------------------------------
Jestli nevis typ skrine, tak nam sem hod fotku, udelame si poznavaci soutez jako za starych dobrych casu :D
[QUOTE=Salamander;534784]Ty jseš přece ťunťa :D Vždyť je to Seasonic v jiném balení :D Co je na tom "ne moc kvalitní"-ho ? :D[/QUOTE]
Tak sorry, jsem nevedel :mistake Pro me zdroj Corsair = shit :D Seasonic je samozrejme nejlepsi na svete, takze pokud v tomhle Corsairu jsou streba Seasonicu, tak je to super zdroj :D
Case je Cooler Master, bohuzel uz nevim ktery z nich. Zdroj ma jeste nahore :) .[/QUOTE]
Vzal bych radsi tyhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jsou drazsi jen o par kacek, jsou CL8, napeti jen 1,35V a jsou nizky ;)
----------------------------------------------------------------------
Jestli nevis typ skrine, tak nam sem hod fotku, udelame si poznavaci soutez jako za starych dobrych casu :D
Tak sorry, jsem nevedel :mistake Pro me zdroj Corsair = shit :D Seasonic je samozrejme nejlepsi na svete, takze pokud v tomhle Corsairu jsou streba Seasonicu, tak je to super zdroj :D
[QUOTE=NFG_ICE;534820]Jestli nevis typ skrine, tak nam sem hod fotku, udelame si poznavaci soutez jako za starych dobrych casu :D
[/QUOTE]
No, zrovna u skříně to bude celkem jednoduchý :D
[QUOTE=NFG_ICE;534820]Tak sorry, jsem nevedel :mistake Pro me zdroj Corsair = shit :D Seasonic je samozrejme nejlepsi na svete, takze pokud v tomhle Corsairu jsou streba Seasonicu, tak je to super zdroj :D[/QUOTE]
Ty vole musíš si přečíst parametry zdroje, ne jen jeho značku :D.
[/QUOTE]
No, zrovna u skříně to bude celkem jednoduchý :D
[QUOTE=NFG_ICE;534820]Tak sorry, jsem nevedel :mistake Pro me zdroj Corsair = shit :D Seasonic je samozrejme nejlepsi na svete, takze pokud v tomhle Corsairu jsou streba Seasonicu, tak je to super zdroj :D[/QUOTE]
Ty vole musíš si přečíst parametry zdroje, ne jen jeho značku :D.
Case vypada jako tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Akorat ma zdroj nahore misto dole, ten velky vetrak posunut pod zdroj a cely motherboard take posunut takze PCI je tam, kde ma na tomto obrazku byt zdroj. Presne muj model uz jsem nenasel, ono uz to nejakych ~7 let bude.
Pameti RAM vypadaji dobre, ale nebudou se hrat vic, kdyz jsou nizsi a maji mensi chladic? Jinak jsou urcite lepsi, dekuji za vylepseni :) .
Akorat ma zdroj nahore misto dole, ten velky vetrak posunut pod zdroj a cely motherboard take posunut takze PCI je tam, kde ma na tomto obrazku byt zdroj. Presne muj model uz jsem nenasel, ono uz to nejakych ~7 let bude.
Pameti RAM vypadaji dobre, ale nebudou se hrat vic, kdyz jsou nizsi a maji mensi chladic? Jinak jsou urcite lepsi, dekuji za vylepseni :) .
Takže [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]... no... použitelné by to snad bylo, když se vezme nějaká levná, tak si stejně moc nepomůžeš... Aspoň jde o skříň, kterej se neprohybaj plechy.
To ne, Crucialy Ballistix Tactical jsou kvalitní paměti. Btw na alfě je maj [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nejsou to teda LP, ale klasické, ale to by vadit nemělo. Pořád jsou menší než ty Corsairy.
To ne, Crucialy Ballistix Tactical jsou kvalitní paměti. Btw na alfě je maj [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nejsou to teda LP, ale klasické, ale to by vadit nemělo. Pořád jsou menší než ty Corsairy.
Jeste bych potreboval vedet, jestli se tam ten chladic na procesor vejde, kdyz bych pouzival 2. a 4. slot pro pameti. Hladic je tlustsi a ma 2 vetraky, nikde jsem nenasel vzdalenost slotu pro pameti od procesoru na tomto motherboardu.
Dekuji za vsechnu pomoc, pokud to vyjde, mel bych objednavat na konco tohoto mesice :) .
Dekuji za vsechnu pomoc, pokud to vyjde, mel bych objednavat na konco tohoto mesice :) .
[QUOTE=tomtomp;534855]Pameti RAM vypadaji dobre, ale nebudou se hrat vic, kdyz jsou nizsi a maji mensi chladic? .[/QUOTE]
Vzhledem k tomu, ze maji nizsi napajeni 1,35V, tak by se mely hrat mene nez Corsairy s napajenim 1,5V ;) Pasivni heatsink maji taky, sice ne tak vlekej, ale urcite dostacujici ;)
Vzhledem k tomu, ze maji nizsi napajeni 1,35V, tak by se mely hrat mene nez Corsairy s napajenim 1,5V ;) Pasivni heatsink maji taky, sice ne tak vlekej, ale urcite dostacujici ;)