Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook nezna hub

elginor (13)|5.7.2007 18:29
Ahoj všichni.
Koupila jsme si notebook a připojila k němu HI SPEED rozbočovač USB. Zatímco na staré šunce PC běhá jako ještěrka (jen mě vždy upozorní, že by mohl chodit rychleji, kdyby měl USB port 2.0). Teď ty porty má a pri každém zapojení se mi zobrazí, že je to zařízení COMPAC WLAN MULTIPORT W200 a že má asi nebude fungovat správně. Na seznamu hardwaru září žlutý otazník a prohlašuje, že není nainstalovaný driver, a to ani přes internet. Zkoušela jsem mu proto najít tento driver, ale nikde jsem na něj nenarazila. Podivné je, že když to nechám zapnuté v USB portu, tak při vypínání se mi rozsvítí nejen rozbočovač, ale i to, co je v něm. Stejně tak při zapínání. Jakmile se ale rozběhnou windows, tak to všechno smutně zhasne. Jinak samostatně mi oba USB porty spolknou vše, co jim nabídnu, jen k tomu rozbočovači se nechtějí znát. Víte o tom něco? Zkoušela jsem to nějak nastavit v SETUPU , ale jak říkají přáítelé Slováci, nula bodov. Taku ž fakt nevím, co s tím a ty dva porty mi nestačí.
Jezevec (607)|5.7.2007 18:34
:) kdyžtak nám sem je-li to možné napište přesný typ notebooku, který máte, a hlavně přesný typ a značku onohu USB hubu...
elginor (13)|5.7.2007 18:41
Notebook je COMPAQ EVO N800v, ale pokud jde o hub, tak je na něm napsáno pouze HiSpeed USB 2.0 4Port HUB a to je všechno. Krabičku od něj jsem vyhodila už před rokem. Fungoval skvěle, takže jsem měla zato, že není důvod ji schovávat. OMYL, ale pozdě zjištěný. Takže to je vše, co mám k dispozici.
Jo a ještě mohu dodat, že na rozdíl od PC se mi ve správci zařízení vůbec nezobrazí zařízení standardu HID, které se mi zobrazuje v PC.
Jezevec (607)|5.7.2007 19:12
Software pro Compaq WLAN multiport stáhnete níže, nicméně praděpodobně jde o úplně jiné zařízení. http://www.soft32.com/Download/Free/Compaq_WLAN_MultiPort_W200/4-174104-1.html

nebo:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Co se týče USB, bylo by dobré projít Správce Zařízení a zjistit, jestli máte naistalovaný:

USB Controller, USB2 Ehaced Cotroller, kořenový rozbočovač USB,... atd. A pokud nejsou ve správci zažízení další problémy (když nainstalujete drivery pro ten WLAN viz výše), pak bych možná, fuguje-li HUB a jiných počítačích dobře, uvážil, jestli by ebylo lepší pro větší množství USB zařízení pořídit aktivní hub s vlastním napájením, protože i zde může být zakopaný pes:)...
elginor (13)|5.7.2007 19:28
Ne ne, pes se nekoná, tím spíše zakopaný. Tento hub vlastní napájení :)). Kořenový rozbočovač USB je nainstalován zcela jistě, mám ho tam dokonce 3x. Dále je tam Otevřený hostitelský řadič NEC sběrnice USBke sběrnici PCI (ten je tam 2x), rozšířený řadič hostitele NEC PCI to USB (B1) - ten jenom jednou. Dále je tam složené zařízení USB, které se tam objevilo poté, co jsem přžipojila čtečku karet. A to je prosím všechno co tam k rozbočovačům je. Nebo mám hledat ještě někde jinde?
Teď zkusím stáhnout a nainstalovat ten driver a uvidíme. Zatím díky moc.
elginor (13)|5.7.2007 19:37
Hmmm, takl to jsou ty stránky, na nichž jsem se marně možila s tím, abych ten driver stáhla. Jinak se stahováním problémys nemám :), ale tenhle nějak moc odolává.
boboco (1987)|5.7.2007 19:40
Kámen úrazu bude, že neznáme výrobce toho rozbočovače. Opravdu na něm nic víc není? -Měl by tam být alespoň štítek s nějakým příkonem / napájením a někdy se u toho mihne název firmy, která to vyrobila...
elginor (13)|5.7.2007 21:32
Ani nevíte, jak ráda bych vám posloužla. Dokonce místo na cedulku výrobce tam je, ale kam mi paměť sahá, tak ji nepamatuji, že by tam vůbec byla. Možná prostě upadla hned z kraje. Tak vám posílám alespoň obrázek. Třeba to někomu něco řekne.
HUB_Strana1.JPG HUB_strana2.JPG
a8nr (176)|5.7.2007 22:53
Uživatelská Laboratoř? :) Tak co, kdo bude první? :D

USB 2.0 hub 4-port externí Wiretek WH4G2, AC adapter - detail
http://pcshop.sitkom.cz/?Mode=Sti&StiId=11199
elginor (13)|6.7.2007 02:46
[QUOTE=a8nr;40662]Uživatelská Laboratoř? :) Tak co, kdo bude první? :D

USB 2.0 hub 4-port externí Wiretek WH4G2, AC adapter - detail
http://pcshop.sitkom.cz/?Mode=Sti&StiId=11199[/QUOTE]

Právě jsem vřískala nadšením, že jsem to na netu objevila. Díky a mé vřelé kongratulejšns. :) Jsi jednička!
Nicméně, ani tento šťastný objev můj problém v této chvíli neřeší, ale snad dalším chytrým lidem se povede mi poradit, jak to udělat, aby ten dobrák šlapal i na mém notebooku. Mám totiž obavy, že nákup jiného HUBu by mohl dělat stejné problémy jako tento a byly by to akorát vyhozené prašule. Nicméně, vřelý dík.
elginor (13)|7.7.2007 00:24
Nevím proč, ale moje poslední zpráva, kde jsem děkovala za nález značky se nezobrazila, i když jsem na ni včera přímo na webu koukala. Takže, ještě jednou díky, také se mi tu značku podařilo čirou náhodou vyhledat, ale přes všechny hokusy pokusy se mi nedaří ten hub rozchodit. Navíc, když vypínám počítač, tak když se ukončí windows, nebo ještě než startují, tak ten hub svítí jako vánoční stromeček i všechno, co je v něm. To znamená, že BIOS (tedy SETUP) ho rozeznává a spolupracuje, zatímco Windows se k němu nechtějí znát, protože jakmile Windows naběhnou, zhasne a umře. Mám obavy, že koupím-li jiný hub, že to dopadne stejně. Už jsem dokonce "přelízla" Windows, ale bylo mi to houby platné. Chová se stejně, jako před tím, tedy nic. :(
Najde se nějaká moudrá rada? Díky.
El
elginor (13)|7.7.2007 00:46
A hele, teď se to obejvilo všechno. Díky, jdu na to.
El
elginor (13)|7.7.2007 02:15
a8nr
Tak jsem to zkusila a první, co to po nainstalování na mě vybaflo, že to chce 30 USD jako registrační poplatek. A to aniž bych věděla, že to pomůže, se mi fakt nejeví. Není někde něco podobného ve free nebo share?
Díky - El
Jezevec (607)|7.7.2007 16:10
Vyzkousel bych a strankach HP stahnout ovladace k notebooku:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pokud mate Windows XP Professional tak kokretne zde:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pak bych doporučil zejména:
Intel Chipset Software Installation Utility
System Enhancements Disk for Windows XP
Odyssey Client 1.1 for HP for Windows 2000/XP

atd., bude-li třeba, možná i flashnout (inovovat) bios (což bych doporučil spíš v provedení někoho zkušeného v počítačové branži)...

Sám bych sázel na nastavení BIOSu společně s nějakou systémovou chybou, pokud funguje hub v jiných systémech, jak jste psala.
ICEBOSS (3435)|7.7.2007 19:51
we woknech asi minimalne SP1 mas, zejo :).... to jen tak pro jistotu...

jeste omrkni tohle: http://support.microsoft.com/kb/892050/cs asi to nebude ono, ale...
elginor (13)|7.7.2007 22:28


Mám SP1 i SP2. Ten starý klumpík nemá ani jedničku a rozezná to. Kde by to mohlo být v BIOSU, tedy Setupu? U toho mého noutbooku se nejspíš BIOS jmenuje SETUP (na což by konfigurace i odpovídala) a nebo ho má schovaný někde jinde. Ale o tom dost pochybuji, že by měl dvě varianty základu.
NIcméně vyzkouším i předchozí varianty. V nejhorším budu přeinstalovávat wokna. V BIOSU se mi to nezdá právě proto, že než nastartují windows, tak ten rozbočovač i s nádivkou funguje.
a8nr (176)|8.7.2007 22:00
[QUOTE=elginor;40733]a8nr
Tak jsem to zkusila a první, co to po nainstalování na mě vybaflo, že to chce 30 USD jako registrační poplatek. A to aniž bych věděla, že to pomůže, se mi fakt nejeví. Není někde něco podobného ve free nebo share?
Díky - El[/QUOTE]
Co? Instalovala? Tu Google reklamu jsem rozhodně nemyslel. Zkus vymazat dočasné soubory, odebrat to zařízení s otazníkem a případně i zařízení USB Root Hub.
Na tom druhém počítači kde funguje jsou taky XP?
elginor (13)|11.7.2007 22:13
Jasně, ale kamarád se vrátil z Ameriky a když jsem mu řekla, jaký mám problém, tak se začal řehtat, protože měl to samé. Jsem totiž sklerotik a zapomněla jsem říct, že na tom starém kompu jsou XP americká, tedy v angličtině. Kamarád říkal, že měl totéž, prý je můj HUB už starý. Koupila jsem ho krátce poté, co u nás vyběhly do prodeje 2.0. A ty prý chodějí pouze s anglickou verzí a na češtinu se kaboní, a to prý všechny stejně. Tak jsem dnes koupila nový HUB a funguje se vším všudy bez problémů. Tak holt budu muset ten starý rozbočovač používat pouze na ten starý komp, nebo až pojedu do Ameriky, tak se mi bude hodit :)
Ale moc moc díky. Zase jsem o něco chytřejší ;)