reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Stchepa (9)|4.7.2013 19:00
Zdravim, mám problém se základní deskou (GIGABYTE GA-Z68AP-D3 (rev. 2.0)). Koupil jsem si SSD disk Samsung 840 PRO připojil ho k PC nainstaloval WIN7 a vše zprovoznil, pak jsem si stáhnul prográmek na měření rychosti zápisu a čtení z SSD kde jsem naměřil přiložené hodnoty. A jeliž se mi v Benchmarku objevilo pciide - BAD začal jsem hledat co to znamená a narazil jsem na stejný problém jednoho uživatele který, se ptal jak je možné, že má tak malé naměřené hodnoty. Odpovědí bylo, že si má v Biosu nastavit řadič z IDE na AHCI, nakonec vše vyřešil a psal, že už mu to funguje jak má. Zkusil jsem to přepnou v biosu taky, jenže se mi vyskytnul problém při načítání OS, jakmile se začnou slétát barvy do loga WIN počítač se restartuje a WIN mi hodí hlášku o chybě při načítání OS pak mi dá volbu mezi načtením WIN normálně nebo opravu. Pokud start normálně znovu se zresetuje a pořád dokola se mě to ptá jak si přeji WIN spustit, pokud si vyberu druhou možnost opravy počítač začne hledat pravděpodobně minulou zálohu nastavení a po nějaké době mi zahlásí, že je všechno opraveno a hodí restart. Kde při znovu načtení stejný problém přetrvává. Pokud v Biosu nastavím zpět řadič z AHCI na IDE načítání WIN je bez problému a funguje jako dříve. Našel jsem si stránky výrobce základní desky a stáhnul jsem si poslední ovladače jenže to nepomohlo. V sekci ovladače jsem tam našel položku SATA RAID/AHCI jenže nevim jak se ty ovladače dají přeinstalovat a jestli to k něčemu bude dobrý (floppy disk sice někde mám ale diskety už ne a ještě mi chybí i redukce na připojení pak je další problém, že absolutně nevim proč a kde mám mačkat F6 předpokládal jsem při startu PC jenže tam žádná taková nabídka není). Uvítal bych jakékoliv řešení kromě vyhodit desku do popelnice. Jestli máte nějaké zkušenosti budu velice rád za rady které mi poskytnete.
[ATTACH=CONFIG]28724[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28723[/ATTACH]
AHCI.jpg SSD Benchmark.jpg
Stchepa (9)|6.7.2013 10:23
Trochu jsem se v tom šťoural a nakonec znovu formátoval a nastavil od začátku.