Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 57

Téma: Vodni chlazeni I7-3770K a GTX770

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Já mám na radiátory lepší zkušenosti s P řadou, tedy http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=nf-p12
    Nebo jsou dobré ventilátory Scythe Gentle Typhoon http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=gentle%2btyphoon nebo Noiseblocker M12 http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...eblocker%2bm12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    a dle hluku jsou idealni ktere prece jen uz se mi zadarilo a jsem Tatinkem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    To je opravdu těžké říct, všechny tři jsou velmi tiché a výkonné...berte ten, který se Vám líbí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    co se tyka otacek ventilatoru tak tam je lepsi co koukal jsem ze v moznostech je i 5400otacek ,pokud to chapu dobre cim vetsi prutok vzduchu je u danneho ventilatoru tim lepsi,ale je vubec vyuzitelne v bezne dlouhodobe praxy takto vysoky otacky nebo pro bezny provoz staci klasickych 1400 otacek s prutokem pres93m3/h? dale premyslim zda se rovnou nevyplati uplne vymenit i zbytek ventilatoru u me bedny zatim mam original co byli v bedne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od dupaljiri Zobrazit příspěvek
    co se tyka otacek ventilatoru tak tam je lepsi co koukal jsem ze v moznostech je i 5400otacek ,pokud to chapu dobre cim vetsi prutok vzduchu je u danneho ventilatoru tim lepsi,ale je vubec vyuzitelne v bezne dlouhodobe praxy takto vysoky otacky nebo pro bezny provoz staci klasickych 1400 otacek s prutokem pres93m3/h? dale premyslim zda se rovnou nevyplati uplne vymenit i zbytek ventilatoru u me bedny zatim mam original co byli v bedne
    Čím vyšší otáčky, tím lepší chládící výkon, ale také vyšší hluk (5400 musí bejt hroznej "vysavač").

    Ale neplatí to donekonečna - je určitá hranice průtoku vzduchu, kdy chladič už nezvládá předávat další teplo a s vyššíma otáčkama se jeho výkon nemění. Tuto hranici má ale každý chladič jinou, čím jsou žebra hustší a větší, tím větší průtok většinou dokáží využít (např. u mýho Tranquilla je zvedání otáček do 800rpm znát hodně, do 1100rpm už chladící výkon moc nestoupá a vyšší otáčky už výkon vpodstatě neovlivní)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Vzhledem k těm komponentám, které chcete chladit a vzhledem ke kvalitním radiátorům, které v tom chlazení jsou, budou bohatě stačit ventilátory na 700 - 1000 rpm. S tím, že je dobré tam mít výkonnostní rezervu pro případ více topících komponent atd. Obecně se tedy ve vodním chlazení používají ventilátory (z těch tří možností, které jsem psal nahoře) cca 1400 rpm s tím, že se zpomalí na těch 700 - 1000 rpm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    rad bych se jeste zeptal zda tento ventilator je vhodny http://www.alphacool.cz/produkt/Noct...m.html?arg1=01 a zda blok na procesor je vhodny i pro pretaktovani nebo bych mnel vybrakt nejaky od EK? Dekuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    S řada od Noctuy není vhodná na radiátory. Na radiátory je vhodná P řada nebo F řada. Tedy http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=nf-p12 nebo http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=nf-f12
    Co se týká bloku na CPU - EK-Supremacy Vám za 500,- Kč navíc nabídne o půl až jeden stupeň Celsia lepší teploty než ten Alphacool XP3. Jestli se to vyplatí už nechím na Vás
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    takze o vetracku mam jasno ten bude http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=nf-f12 ,ale co se tyka bloku tak jsem stale vic naklonenej ze ten blok bude mit smysl z duvodu planovaneho taktovani procesoru prece jen mam v planu jen cca IB-3770k na 5ghz momentalne ho provozuju na 4,6 na vzduchu mozna pro budouci SLI bude potreba i na vic aby mi to nebrzdil procesor,takze jsem stale jeste na vazkach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Jak jsem psal, pokud chcete lepší blok tak http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=ek-supremacy ale je o dost dražší a teplotní rozdíl je tak jeden stupeň v zátěži, když to přeženu tak dva...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    spis premyslim zda ten rozdil pri pretaktovani nemuze vzrust
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    a jeste mne napadla jedna otazka kdyz odendam ten horni ventilator z bedny a dam tam radiator zda nemam uvazovat o vymene radiatoru z duvodu zlepseni proudeni vzduchu. Jsou tam original od CM
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Výměna radiátoru ? Proč ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    35

    omlouvam se premyslim o vetrakach a napisu radiator:-) myslel jsem original vetraky.zda je namam taky vymenit protoze ten nejvetsi co je na strope bedne tam nebude protoze ho nahradi ten radiator.takto jsem to myslel
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Kromě dvou ventilátorů na tom radiátoru už nemusíte mít v bedně žádné další větráky. Všechno teplo z PC půjde ven tím radiátorem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodní chlazení
    Od adock v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 11-08-2013, 22:18
  2. Vodní chlazení pro GTX 570
    Od Raymond v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-03-2013, 17:33
  3. vodní chlazení pro i7 a GTX285
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 67
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 16:09
  4. vodní chlazení pro CPU+GPU
    Od Blackbaron v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 18:15