Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: samovolný restart

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Ahoj.Asi 3 dny mám následující problém.PC při běžné činnosti(net,music,filmy atd.)jede comp třeba celý den.Ale jakmile zapnu jakoukoliv hru,tak se po pár minutách redtartuje.Včera to probíhalo tak že se resl,ale už nenaběhl.Disky jely,ale musel jsem zmáčknout tlačítko rst aby naběhl.Dnes naběhl sám.Win byl včera 7 prof,dnes 7 home,protože Prof už nešly nainstalovat vypisovalo to nějaké chyby na konci instalace.Sestava je deska Asus M3A-H/HDMI,CPU Phenom 8450,ram 4GB DDR2,grafika ATI 3870HD,zdroj FSP 400W,jsou tam 3 Hdd.200,320,500 GB,tv karta winfast dtv2000 h.Je to 5 let staré.V čem bude asi problém?Zatím zkouším odpojovat disky,jestli se to nechytí.Po prvním disku se to opět restartovalo.Jdu odpojit další.Pak ještě zkusím prohodit RAMky a pokud nic ,tak to asi hodím do popelnice

    Tak po dopojení i druhého disku se zatím zdá,že by to mohl být opravdu zdroj.Při hraní se comp nerestaroval.No teď na to pustím synovce,aby provedli pořádný zátěžový test při hraní LEGO Batmana A budu doufat,že je to fakt jen ten zdroj
    Naposledy upraveno uživatelem lape: 13-07-2013 v 09:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Od vadneho PSU, ktery neni schopen adekvatne napajet komponenty, muze to byt i vadnou VGA, vadou MB, ... Zacni tim, ze promeris PSU, ktery pro Tvou sestavu dost na hrane.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Tak grafika to není.Tu jsem měl půjčenou úplně stejnou od kámoše a comp se stejně restartoval,zatímco moje v jeho compu jela bez problémů.Dnes jsem zkusil připojit druhý zdroj na napájeni grafiky a asi hodinu hrál různé hry bez problémů.Zapojené jsem měl monitor,klávesnici,myš.Už jsem se chtěl radovat,že je to fakt zdrojem a připojil jsem LAN kabel.PC se okamžitě restartovalo a větráky slyšitelně snížily otáčkykdyž jsem LAN kabel odpojil větráky se rozjely.Pokud jsem připojil LAN kabel při vypnutém PC,tak naběhl,ale při hře se pak okamžitě restartoval.Teď už se,ale opět nic neděje když připojím LAN kabel za chodu PC,takže těžko říct.Nedá se moc vypozorovat co to způsobuje protože to dělá pokaždé něco jiného.

    ---------- Doplněno v 11:20 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:20 ----------
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Tve snazeni ale neni validni test.V kazdem testovani si Tvuj HW musi sahnout opravdu na dno a abys toho dosahl, mel bys volit nastroje typu Kombustor, OCCP, Furmark, Prime, Memtest a dusit po delsi casovy usek (bezchybny HW ve spravne navrzenem pocitaci to musi vydrzet minimalne 12hodin). Pravdepodobne to bude MB, avsak nemusi a bohuzel PSU je za hranici svych schopnosti pri takto zravem HW - riziko, ze to odpalis tento kancelarsky PSU, ktery nema v hernim stroji co pohledavat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    No v sobotu jsem to testoval prime95 a testem stability systému v Everestu i když jen asi hodinu a nekolabovalo to,ale včera jsem opět zkusil test stabillity systému a pokaždé to do dvou minut spadlo.No nic,koupím zdroj protože k dispozici žádný náhradní nemám a pokud by to nebylo jím,tak mám záminku pro koupi new pc,protže desku na tento CPU už novou neseženu a do staré se mě moc jít nechce.
    Naposledy upraveno uživatelem lape: 15-07-2013 v 09:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Tak jsem našel jinou kalkulačku na výpočet doporučeného zdroje pro sestavu,než na kterou jsou tady na fóru odkazy(extreme outervision) a podle ní je doporučený zdroj pro mou sestavu 550W,ale to už se m zdá trochu přestřelené,ne?I když jsem 550 objednal,ještě před tím,než jsem tu kalkulačku našel.Ale 5 let to jelo na 400W zdroj a zatím ani nemám jistotu,že je vadný.Nový příjde až dnes odpoledne a pak se uvidí.Jo ta kalkulačka je tady http://support.asus.com.tw/PowerSupp...Language=cs-cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Tak nakonec to byl opravdu vadný zdroj.Byly na něm už 2 nafouklé kondenzátory. https://picasaweb.google.com/lape444/VadnyZdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    PSU se netestuje webovou utilitou vhodnou pro planovani, ktera bez adekvatni interpretace nema spravnou vypovidajici hodnotu. PSU se meri a na trhu jsou dostupne i pomerne levne rucni meraky bez nutnosti mit laboratorni vybaveni. Jiste, nejsou presne jako v laboratori, ale porad nabizi za svou cenu pomerne slusnou informaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samovolný restart
    Od rooca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 18:17
  2. Samovolný restart PC
    Od pwunsch v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 11:20
  3. Samovolný restart pc
    Od backinblack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-07-2013, 12:51
  4. Samovolny restart PC
    Od sajdo21 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-01-2012, 20:38
  5. Samovolný restart PC po výměně zdroje
    Od Jandaskunk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 02:34