Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jaky zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    12

    Dobry den, mel jsem zdroj Fortron Epsilon 80PLUS 500W a asi mi to odesel. Chci koupit novy ale nevim jaky.
    Sestava :
    ASUS P5Q Pro
    A-Data +Series EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    Intel Core 2 Q6600 BOX
    Zalman CNPS9700 LED
    Sapphire ATI Radeon HD 2600XT 256MB GDDR3

    Dekuji za kazde rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj, jaky mas rozpocet? Osobne doporucuji Seasonic, da se rict, ze nedela spatne zdroje, jen dobre nebo lepsi Uplny zaklad je ET rada, GOLD ucinnost RT rada a z tech lepsich SII nebo G rada
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    12

    Diky,ale prave neumim pocitat rozpocet,tak jsem chtel se zeptat jaky mam koupit a od jaky firmy
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Rozpocet jsem myslel, kolik poenez za nej jsi ochotny utratit? 1000? 1500? 2000? vic?

    CPU 105W, GPU 45W, zbytek max 50W = 200W max, takze idealni wattaz je okolo 400W - zdroje jsou nejucinnejsi, kdyz jsou vytizene na 50 procent max. vykonu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    12

    tak kolem 1000 kc bude to stacit ne? Koukal jsem se na tohle co vy na to? http://www.alza.cz/cooler-master-thu...0w-d370866.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    toto nebrat, buhvi co v tom je za soucastky.... navic 600W je zbytecne mnoho, jak jsem psal vyse, zdroj by mel mit cca 400W, aby bezel v idealnim pasmu 50 procent vytizeni. Velka Wattaz neni znamkou kvality. rozhodne neplati, ze vic wattu = lepsi zdroj! ani omylem! Dulezita je znacka a s tim souvisejici kvalita provedeni a osazene soucastky a pak take ucinnost. zakladnim standardem je dnes 80PLUS Bronze

    takova nejlevnejsi klasika je http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O00000018BE
    pokud by se dalo priplatit, tak toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O000000TL5
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    12

    Dekuji no,ale si myslim ze 400 w neni to moc malo? Bojim se ,jestli bude dostatecny....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Hele umis vubec cist? Jasne jsem Ti to nahore poscital a jsou MAXIMALNI TDP hodnoty, ktere ten ten pocitac muze vyprodukovat v plne zatezi - 200W MAX! Co se Ti zda na 400W zdroji nedostacujiciho? Pokud hodlas v blizke dobe upgradovat a zakoupit treba narocnou grafiku, tak jsi to mel napsat hned...

    Pokud chces zdroj, ktery tu sestavu prezije, kup Seasonic. Pokud chces za dva roky zase kupovat novy zdroj, potazmo nejakou tu vyhorelou socastku, kterou ten zdroj vezme s sebou, tak si klidne kup Cooler master a mni si ruce jak mas uzasnych 600W za tisicovku, ktery jsou Ti stejne na nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Ani s jedním neuděláš chybu:

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    .. Pokud hodlas v blizke dobe upgradovat a zakoupit treba narocnou grafiku, tak jsi to mel napsat hned...
    No, když k tomu koupí "náročnější" grafiku, tak leda nějakou HD7770, protože mu lepší CPU nezvládne, navíc má přes 150W mezeru na grafiku, takže by mu to mělo zkousnout i GTX660 Ti, když na to přijde.

    Kevin
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Omyl, s NAXN chybu udela a to velkou.
    NAXN nema s Enermax, krome nalepky nic spolecneho a o kvalite si muze nechat zdat. V nasich koncinach jsou oblibene PSU Corsair napr.: CX500 (ostatne tady je primo Corsair manie po H100), ktere cenove a kvalitou prevysuji NAXN.
    Staci se podivat na streva uvnitr, potom clovek pochopi, proc je to tak spatne PSU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od mdot Zobrazit příspěvek
    Omyl, s NAXN chybu udela a to velkou.
    NAXN nema s Enermax, krome nalepky nic spolecneho a o kvalite si muze nechat zdat. V nasich koncinach jsou oblibene PSU Corsair napr.: CX500 (ostatne tady je primo Corsair manie po H100), ktere cenove a kvalitou prevysuji NAXN.
    Staci se podivat na streva uvnitr, potom clovek pochopi, proc je to tak spatne PSU.
    Tak použij vyhledávání, dělali jsme tu celkem dobrý rozbor těch zdrojů. To, že ho nevyrábí Enermax, ale CWT víme moc dobře .... případně si počti v recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    12

    Dekuji. Na konec jsem si objednal http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKTM0. Dneska me prislo a kdyz jsem si otevril krabici tak je tam dalsi krabice,je tam nejaky odesilatel a vrati tu vec pro alfu. Otevril jsem krabici a je tak akorat fakturu a zdroj,bez krabici a nejaky navody. Ze by zdroj Seasonic SS-400ET F3 nema krabici? Dekuji za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj, mam presne tento a byl mi dodany uplne samotny, nebyl ani v pytliku Proto je to tak dobra cena, nepriplacis za krabici, napajeci kabely nebo jiny serepeticky takze ano, je to OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Je to OEM balení. Zdroj není vybaven ani napájecím kabelem. U těchto verzí zdrojů je to normální.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaky zdroj?
    Od T0m4sek v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 23:20
  2. Jaký zdroj?
    Od jeninicicek v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-09-2009, 16:45
  3. jaký zdroj?
    Od gillx v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 19:16
  4. jaky zdroj???
    Od NooB_cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 13:55
  5. Jaký zdroj?
    Od Prso v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 15:27