Dobrý den, v blízké době si hodlám složit PC na hry, ale zarazil jsem se na výběru zdroje. U základní desky je napsán konektor "1x 24pinový EATX konektor", který se mi u žádného zdroje nepodařilo najít. Nevím, jestli by nestačil zdroj s konektorem ATX. Mám představu zdroj s 500-700W (méně než 500W by nejspíše nestačilo), soupis komponent je níže.
Otázka tedy zní, jaký zdroj by byl vhodný a jestli všechny komponenty do sebe budou pasovat.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Předem děkuji za odpovědi.
Otázka tedy zní, jaký zdroj by byl vhodný a jestli všechny komponenty do sebe budou pasovat.
Předem děkuji za odpovědi.
O jakou sestavu se jedná, že by zdroj s wattáží menší jak 500 W nestačil. Budeš provozovat SLI / CrossFire ?
EDIT: Omluva, jsem slepec.
EDIT: Omluva, jsem slepec.
Komponenty jsou tam uvedené, SLI / CrossFire neplánuji, ale možná přetaktuji RAM. Z těch 500W vycházím podle hodnocení grafické karty, píšou u ní někteří, že doporučovaných 400W nestačí.
[QUOTE=Adibas;537119]Dobrý den, v blízké době si hodlám složit PC na hry,
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Nechapu, proc do sestavy na hry cpat AMD, ktery zere jako blazen a stejne vykonem ve hrach na i5 nema. :notsure Nebylo by lepsi to postavil na intelu, kdyz to ma byt herni PC? jaky je cenovy limit?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Nechapu, proc do sestavy na hry cpat AMD, ktery zere jako blazen a stejne vykonem ve hrach na i5 nema. :notsure Nebylo by lepsi to postavil na intelu, kdyz to ma byt herni PC? jaky je cenovy limit?
Chtěl jsem to složit na Intelu, ale když jsem si porovnal ty ceny vůči výkonu, tak jsem zvolil AMD. Cena by měla být tak kolem 20000,-.
Jde mi o složení PC, které utáhne BF4, AC4, Watch Dogs atd. bez problémů na vysokou kvalitu.
Jde mi o složení PC, které utáhne BF4, AC4, Watch Dogs atd. bez problémů na vysokou kvalitu.
U toho návrhu je špatné, že bych se vším přesáhl o dost přes 20000,- (s chladiči, klávesnicí atd.). Jinak se mi podařilo najít na americkém fóru, že to EATX u toho konektoru je asi blbost, je tam rozdíl ve velikosti základní desky oproti ATX, takže to bude ten ATX 24-pin konektor.
Tím bych nespíše vzal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tím bych nespíše vzal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Adibas;537125]Komponenty jsou tam uvedené, SLI / CrossFire neplánuji, ale možná přetaktuji RAM. Z těch 500W vycházím podle hodnocení grafické karty, píšou u ní někteří, že doporučovaných 400W nestačí.[/QUOTE]
To je ale chybne uvazovani, musis si spocitat, kolik da PC celkove ;)
Pokud budes trvat na AMD, tak CPU 125W, grafika 65W, deska 6W, DVD 6W, RAM 6W, HDD 6W, vetraky 6W - to jsou maximalni spotreby = pokud se nebude taktovat terdy celkem 220W, tedy zdroj 400W je s dostatecnou rezervou.
Pokud to postavis na Intelu a das tam i5-3350P - to ma TDP (tedy maximalni vykon) 69W, usteris na spotrebe skoro 60W a tim bude sestava pro zdroj jeste mene narocna ;) popremyslej o tom ;ú Rekni, kolik chces utratit MAX celkem a neco vymyslime ;)
To je ale chybne uvazovani, musis si spocitat, kolik da PC celkove ;)
Pokud budes trvat na AMD, tak CPU 125W, grafika 65W, deska 6W, DVD 6W, RAM 6W, HDD 6W, vetraky 6W - to jsou maximalni spotreby = pokud se nebude taktovat terdy celkem 220W, tedy zdroj 400W je s dostatecnou rezervou.
Pokud to postavis na Intelu a das tam i5-3350P - to ma TDP (tedy maximalni vykon) 69W, usteris na spotrebe skoro 60W a tim bude sestava pro zdroj jeste mene narocna ;) popremyslej o tom ;ú Rekni, kolik chces utratit MAX celkem a neco vymyslime ;)
[QUOTE=Adibas;537162]U toho návrhu je špatné, že bych se vším přesáhl o dost přes 20000,- (s chladiči, klávesnicí atd.). Jinak se mi podařilo najít na americkém fóru, že to EATX u toho konektoru je asi blbost, je tam rozdíl ve velikosti základní desky oproti ATX, takže to bude ten ATX 24-pin konektor.
Tím bych nespíše vzal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Takhle by to bylo za 19100 vc. chladice na procesor, kdyz prihodis klavesnici a 2x 120mm vetrak, tak se vejdes akorat do 20000,- ;)
Tím bych nespíše vzal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Takhle by to bylo za 19100 vc. chladice na procesor, kdyz prihodis klavesnici a 2x 120mm vetrak, tak se vejdes akorat do 20000,- ;)
[QUOTE=NFG_ICE;537164] grafika 65W[/QUOTE]
Měl jsem za to, že 650Ti má TDP do 110W a BOOST verze do 150W... :notsure
K tvému návrhu jen :thumb
Měl jsem za to, že 650Ti má TDP do 110W a BOOST verze do 150W... :notsure
K tvému návrhu jen :thumb
[QUOTE=VencaX;537174]Měl jsem za to, že 650Ti má TDP do 110W a BOOST verze do 150W... :notsure[/QUOTE]
nene, ja vychazel z odkazu v zadani, tam je GF 650 ;)
Popisek na Alze:
Max. TDP: 65 W (referenční model)
nene, ja vychazel z odkazu v zadani, tam je GF 650 ;)
Popisek na Alze:
Max. TDP: 65 W (referenční model)
Alza to nejspíš někde špatně zkopírovala. Ta karta nikdy neůže při plnej zátěži mít 65W.
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_650_Ti_Amp_Edition/26.html
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_650_Ti_Amp_Edition/26.html