Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Uložiště dat + možnost přehrávání filmů z něj v TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    25

    Zdravím vás,
    řeším takovou věc. Zajímalo by mě, zda existuje nějaké zařízení (něco na způsob externího disku?), které by umožňovalo ukládat data (filmy, mp3, fotky, etc...), ale zároveň by bylo možné, asi prostřednictvím wifi signálu, z něj šly pouštět filmy a zbylá data na televizi v druhém pokoji. Viděl jsem cosi v jednom z letáků, co mi chodí na mail z různých eshopů, ale nepamatuju si, co to bylo zač. Mám pocit, že to stálo kolem 3500-4000Kč. Ale tou částkou si nejsem jistý.

    Pořizovat chci new TV LG 42LA690S a tady ty možnosti jako sledování filmů ve full hd, by se mi dost hodily. Samozřejmě tak, abych nemusel nikam nic přenášet/zapojovat a aby to jelo po tom wifi signálu. Otázkou je, zda je to vůbec možné a zda jsem si to s něčím nespletl. Proto adresuji dotaz sem.

    Předem díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Myslím, že by to mohl vyřešit nějaký NAS server (D-Link, QNAP například) + wifi router. Pro sledování HD filmů bych řekl, že je lepší, když data "tečou" kabelem - je to rychlejší a bez případných výkyvů v kvalitě signálu - film se pak neseká.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Podmínkou u NAS je DLNA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    Pokud jsi v letáku viděl nějaký NAS server s touto cenou pak věz, že je bez disku. Zásadně se prodávají bez disku. Takže připočti ještě cenu HDD. Prodávají se pro domácnost 2 šachtové NAS servery. Pozor. To že umí nějaký protokol na stramování videí do sítě neznamená, že tomu bude televize rozumět. Moje televize tomu mýmu NASu nerozumí. Pak taky záleží na tom co máš za televizi a co ta umí přehrávat. například jak si poradí s různými datovými toky mkv. A taky jak se vypořádá s titulky a s češtinou v nich. Kabel je jasná volba, taky předpokládám, že tv nemá v sobě wifi a pokud ano pak jakou. Doma jsem dělal testy (panelák) a wifi mi na přenos filmů v 1080i nestíhala. A občas když mám na síti provoz se i NAS server na gigový síti s 6 kovými kabely dost nadře. Zvlášť když se na NAS jednou stranou kopírují data a druhou se tahají do přehrávače. Já mám přehrávač xtramer co má gigovou lan a zvládá přehrát téměř cokoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    25

    Hm, tak na to asi kašlu. Mám externí disk 750gb, tak zůstanu u toho. Jak říkáte, kabel je kabel. Mě to spíš zajímalo i ze zvědavosti...že o co go. Že bych jako zpohodlněl

    Jinak ta TV je docela dobrá. Hodně mě zaujalo to, že jde obsluhovat pomocí externí klávesnice. Takže surfování v pohodě a nahradí to de facto notebook (pokud tedy mluvíme pouze o surfování), což bych chtěl. Měl jsem v úmyslu pořídit tuto telku, aby, když je mladá u TV, mohla surfovat tam a ne na tabletu. A notebook už by bylo zbytečné mít. Ale to už je OFFTOPIC... ) Díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    tohle jsem řešil nedávno,taky jsem si pořídil novou tv,a je to jednoduchý jako facka,ale ted mě napadá že netuším je tli to jde u všech tv
    takže já mám tv panasonic 107 full hd která jde připojit na net kabelem-ze zdi do switche (cca 500.-)ze switche do pc a do tv,v pc mám povolené sdílení v windows media player,pak stačí jakkýkoliv obsah (film muzika atd)zařadit do knihovny wmp a pustit tv kde si v menu (nebo přímo na dálkáči stisknu viera tools(předpokládám že u tv jiných značek bude obdobné funkce),vyberu si v menu "připojit další zařízení"(toto pouze poprvé,pak už je to tam nastálo)vyberu moje pc a dál už jen video,hudba,foto atd.
    na doma je nas celkem zbytečný vše to zvládne pc nebo notebook
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    25

    Dík za tip. Až zakoupím tu telku, uvidím k čemu se rozhodnu. Nejekonomičtější asi bude normálně zapojit externí hdd s filmem a bude
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. PC na přehrávání fullHD filmu
    Od jurca v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-01-2013, 21:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 10:35
  3. Přehrávání HD filmů ve WIN7
    Od mamrut v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-01-2010, 15:48
  4. Zvuk při přehráváni filmu
    Od Marekdv v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 11:26
  5. Padání PC při přehrávání FullHD filmu
    Od Zeus(CZ) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 12:44