Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nefunkční flash disk - ovladač v pořádku

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Zdravím,
    dnes jsem dostal flashku s daty. Po prvním připojení k mému počítači fungovala v pořádku. Mám Win7 64bit. Když jsem ji odpojil a pak chtěl po nějaké době připojit znovu, tak systém nejdřív nedělal nic (nehledal ovladače ani nic podobného), ale pouze po delší době ukázal výměnný disk šedivě, s kterým nejde pracovat. Ovladače to hlásí aktuální. Když jsem flashku zkoušel na jiném počítači (WinXP, Win7 32bit), tak fungovala normálně. Jediný způsob jak ji znovu zprovoznit je odinstalovat ve správcí zařízení ovladač, vyndat ji, a pak znovu přidat. Ovladač se nainstaluje, flashku to ukáže, ale po opětovném odpojení a zapojení zas to samé. Ostatní flashky, externí disky, kamerky mi v usb portech fungují normálně. Zkoušel jsem samozřejmě jak přední, tak zadní panel.
    Je to nějaký starší 4GB Kingston.
    Napadá někoho, v čem by mohla být potíž?
    Díky moc za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    211

    Tipoval bych na nějaký virus v tvém cp který blokuje flash disky aby jsi je nemohl použít na obnovu dat. Zkus jestli se ti systém aktualizuje, to by byl zásadní znak napadení. Osobně jsem se v práce setkal s pc u kterého postupně odcházeli porty usb a to tak, že s sebou vzali i několik flash disků. Prostě je spálily. Bylo to pak na výměnu základní desky. proč k té závadě došlo jsem nezjišťoval. Setkal jsem se i s flash diskem co šel jen na několik apc a na dalších ne. Šel do koše. Taky jsem s tím víc nebádal. Flash disky používám na přenos něčeho, není to jako skladiště důlůežitých souborů.

    ---------- Doplněno v 13:23 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:21 ----------

    Omlouvám se, teď jsem si uvědomil, že jsi psal, že ti fungují další usbflashstorage...takže to nebude problém se zavirovaným pc. Spíš ovladač z té flashky dělá binec s 64 bit systémem.

    ---------- Doplněno v 13:23 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:21 ----------

    Omlouvám se, teď jsem si uvědomil, že jsi psal, že ti fungují další usbflashstorage...takže to nebude problém se zavirovaným pc. Spíš ovladač z té flashky dělá binec s 64 bit systémem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Jo taky už jsem koupil novou flashku, spíš mi tak vrtalo hlavou, čím to může být a nerad bych, aby byl nějaký problém s počítačem. Pokud je problém ve flashce, tak v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Tak beru zpět! Problém nastal i s novou flashkou. Vyházel jsem ovladače k usbčkům a nechal je po restartu nainstalovat znova, ale furt nic :/ MP3 přehrávač na tom usb funguje, i když při druhém připojení se mi restartoval, nevím, jestli to může mít vliv. Jednou mi to taky hlásilo, že to zařízení může pracovat rychleji pokud ho zapojím do USB 2.0. Což ale samozřejmě už bylo. V zásadě se ty disky vždycky po chvíli objeví, ale jen jako šedá ikona, neaktivní. Myslel jsem, jestli nemůže být problém v předním panelu, ale vzadu mi to dělá to samý, a to jsou v podstatě netknutý porty. Zvláštní je, že ten problém nastane vždycky až po opakovaném připojení. Pokud vyhodím ovladače a ty se nově nainstalují při připojení, tak to tu flashku ukáže.
    Nenapadá někoho něco? Nerad bych si kvůli tomu třeba nějak odvařil externí disk, kde mám důležitý věci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Co to je za desku? Co nainstalovat ovladace manualne? Jaky file system pouziva Flashka? Odpojujes ji pre vysunutim , bo to delas natvrdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Zkusil bych pomocí USBDeview odinstalovat veškerá USB zařízení, odinstalovat (nejen odebrat ve Správci zařízení, ale odinstalovat i případný software) a aktualizovat ovladače čipsetu základní desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    211

    Nebo použít zobrazení skrytých zařízení. To používám v práci, a odinstalovat zařízení. Divné je že se to stalo najednou, v provozu. Být to hned po instalaci tak usuzuji, že problém se stal s driverem desky. Ještě jedna rada. Zkus v složce windows vyhledat usbstor.inf, usbstor.pnf, usbstor.sys a podívat se na práva. Jestli máš vůbec práva přidávat usbmassstorege.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Díky za zprávy! Deska je to tahle:
    http://www.gigabyte.cz/products/page...-h55m-ud2h_10/
    Manuálně už jsem instaloval ovladače k chipsetu..aspoň ty dva, který jsem našel na stránkách Gigabytu. File system je aktuálně FAT32, ale měl jsem na tý flashce i NTFS. To jsem právě zkoušel měnit. A před vysunutím ji vždycky odpojuju, pokud ji to teda najde, protože v těch případech, o kterých mluvím, odpojit nejde.
    Ten USBDeview jsem si stáhl, zkusím to odinstalovat, ale popravdě vyhazovat kvůli tomu veškerý SW k telefonu, foťáku, ipodu apod. se mi moc nechce :/
    Po zobrazení těch skrytých zařízení
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spravce.JPG 
Zobrazení: 386 
Velikost: 117.0 KB 
ID: 28816
    mi v tom seznamu u USB nic nepřibyde. Hlavně jsem původně moc nevěděl, co vlastně odinstalovávat, je tam toho až moc. Navíc mi pak přestane fungovat myš, která je taky v USB
    Ještě mě napadla jedna věc. Nedávno jsem instaloval kvůli kamarádce takovou stoletou webkameru a s ovladačema na Windows 7 mi ani nefungovala. Nakonec jsem ji rozchodil přes ovladače k Windows Vista snad. Tak jsem si říkal jestli to nemůže být tohle, co dělá bordel trochu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Kdyz kliknes pravym na RADEK-PC a das aktualizovat, zmeni se neco? Spusti se nejaky zvukovy signal?

    Neni co vyhazovat..... Fotak, i phone se nainstaluji sami znova, ipod spis patri do popelnice ( ja sem totiz milovnik Applu )....

    Kazdopadne spolehat se na stranky Gigablejtu neni moc dobre. Nainstaluj chipset ze stranek vyrobce ( Intelu )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    No když kliknu na Radek-PC, tak mi to nabídne jenom vyhledat změny hardwaru nebo přidat starší hardware. Každopádně drivery jsem k těm věcem vyházel.
    Ten chipset jsem na stránkách Intelu nenašel :/ ale přes nějakou jejich utilitu jsem pustil kontrolu systému, co by mohlo být potřeba aktualizovat a chipset mi to neřeklo (jen grafiku).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefunkční ovladač ke grafické kartě
    Od Jirka84 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-12-2013, 23:43
  2. Je disk v pořádku?
    Od aamp v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2011, 17:18
  3. Flash disky: Nefunkční USB Flash disk
    Od Gogo2 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 20:55
  4. Externí HDD: 16GB flash disk nebo 160GB externí disk?
    Od Stetha v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 15:57
  5. USB Flash ovladač - odinstalace
    Od Anford v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 23:07