problém s instalací XP
Prosím o pomoc, instalovala jsem W XP, vše šlo dobře až do doby, kdy jsem měla vydělat CD. Inst. CD bylo zkopírováno do instalační složky syst.W. po restartu se objevila černá obrazovka s blikající tečkou a nic se dál neděje
základní deska asus k8v-mx,s.754, via k8m800, fsb800ht, vga+agp
základní deska asus k8v-mx,s.754, via k8m800, fsb800ht, vga+agp
Spravny postup je instalaci spustit po nastartovani PC z CD media, tedy ne z prostredi jiz bezicich Windows.
Je potreba vlezt do BIOSu (klaves Del pri startu PC) a v sekci Boot nastavit na prvni misto optickou mechaniku a ulozit (F10). Jednorazove menu pro vyber tato deska jeste nejspis nema.
Je potreba vlezt do BIOSu (klaves Del pri startu PC) a v sekci Boot nastavit na prvni misto optickou mechaniku a ulozit (F10). Jednorazove menu pro vyber tato deska jeste nejspis nema.
udělala jsem to přesně, jak jsi mi napsal, Avatar uživatele amarelia Registrace
CD bylo zkopírováno do instalační složky syst.W. cd je nechala v počítači a po restartu se objevila černá obrazovka s blikající tečkou a nic se dál neděje už to trvá 8 minut
---------- Doplněno v 13:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:01 ----------
W7 se nainstalují , pak je problém, že nejede zvuková karta, proto jsem chtěla dát zpět XP, kde tento problém nebyl
CD bylo zkopírováno do instalační složky syst.W. cd je nechala v počítači a po restartu se objevila černá obrazovka s blikající tečkou a nic se dál neděje už to trvá 8 minut
---------- Doplněno v 13:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:01 ----------
W7 se nainstalují , pak je problém, že nejede zvuková karta, proto jsem chtěla dát zpět XP, kde tento problém nebyl
Problém se zvukovou kartou bude s největší pravděpodobností způsoben chybějícím ovladačem. Tyto problémy by nastaly i po čisté instalaci WinXP. Pokud nám sdělíš jakou vlastníš zvukovou kartu, případně pokud se jedná o integrovanou, tak výrobce a typ základní desky, poradíme Ti jaký ovladač instalovat.
po instalaci jakkékoli verze windows je třeba nainstalovat také všechny ovladače včetně videa a zvuku jakož i aktualizace windows zejména NetFramework atd
nainstaluj w7 (xp nemá smysl,je ukončena podpora),přes ovl.panely popožen(vyhledat aktualizace-jde to rychleji) win update,počkej až se vše nainstaluje(včetně service pack 1-v teto fázi hlídej na tlačítku "start-vypnout" žlutý trojuhelník s vykřičníkem,tj.bude potřeba několikrát ručně vypnout a zapnout a vždy opět popohnat win update)
až bude vše nainstalováno stáhni si ze stránek výrobce desky drivery dle tvého modelu a verze win(x86 nebo x64) a to samé ze stránek výrobce čipu grafické karty
potom by mělo vše fungovat včetně zvuku
nainstaluj w7 (xp nemá smysl,je ukončena podpora),přes ovl.panely popožen(vyhledat aktualizace-jde to rychleji) win update,počkej až se vše nainstaluje(včetně service pack 1-v teto fázi hlídej na tlačítku "start-vypnout" žlutý trojuhelník s vykřičníkem,tj.bude potřeba několikrát ručně vypnout a zapnout a vždy opět popohnat win update)
až bude vše nainstalováno stáhni si ze stránek výrobce desky drivery dle tvého modelu a verze win(x86 nebo x64) a to samé ze stránek výrobce čipu grafické karty
potom by mělo vše fungovat včetně zvuku