Voda v ntb
Zdravím, potřebuji poradit. Včera jsem si vylil vodu do ntb, v panice ho pouze uspal, odvážil jsem se ho zapnout a hned natvrdo vypnout až po pár hodinách. Baterku bohužel vyndat nemůžu (aspoň ne nijak jednoduše a teď je to asi už stejně jedno). Každopádně teď jsem ntb zapl a normálně funguje, což se naneštěstí nedá říct o půlce klávesnice. To pravý dilema ale spočívá v tom, že jsem na měsíc v Anglii a tak vidím tyto možnosti.
1. Jít do skotskýho bazaru a nechat je to opravit. (Asi dražší než v Čechách, nebudu mít českou klávesnici)
2. Nechat si vyměnit jenom klávesnici. Ale mám strach, jestli se to pak časem nezničí všechno, bez pořádný opravy.
2. Koupit externí a ten měsíc přečkat a jít do Alfacompu v Čechách. Jenom nevim, jestli se ten notebook nebude při používání dál ničit.
Díky moc za rady
1. Jít do skotskýho bazaru a nechat je to opravit. (Asi dražší než v Čechách, nebudu mít českou klávesnici)
2. Nechat si vyměnit jenom klávesnici. Ale mám strach, jestli se to pak časem nezničí všechno, bez pořádný opravy.
2. Koupit externí a ten měsíc přečkat a jít do Alfacompu v Čechách. Jenom nevim, jestli se ten notebook nebude při používání dál ničit.
Díky moc za rady
Je otázne, kam všade sa voda dostala. Pokiaľ zasiahla iba klávesnicu, je ti imho najmenší problém - vymeniť alebo používať externú.
Ak však pokračovala aj ďalej na základnú dosku, čo samozrejme bez rozobratia ntb nezistíš, hrozí alebo vlastne už prebieha oxidácia. A tá môže zničiť základnú dosku, či už budeš ntb používať alebo nie ...
Ak však pokračovala aj ďalej na základnú dosku, čo samozrejme bez rozobratia ntb nezistíš, hrozí alebo vlastne už prebieha oxidácia. A tá môže zničiť základnú dosku, či už budeš ntb používať alebo nie ...
Takže by bylo rozumný jít do servisu a nechat je to rozebrat, nebo už je to ztracený a je jedno jestli půjdu do servisu hned nebo až za měsíc? Dík
Čím skôr, tým lepšie ... imho pokiaľ to bola čistá voda, deň-dva nehrá rolu .... ale ak to bolo niečo v štýle coca-cola a pod., tak ihneď. Mám momentálne v servise jeden ntb poliaty kávou, odniesla to klávesnica. Časť kvapaliny zasiahla aj dosku a zoxidovalo pár spojov. Po vyčistení, prepájkovaní a nalakovaní je ntb funkčný (teda až na tú klávesnicu - tú je potrebné vymeniť) - od poliatia uplynulo cca. 3-4 dni.
Pre kľud duše by som to dal skontrolovať ...
Pre kľud duše by som to dal skontrolovať ...