Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Špatny spoj ATX

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    Dobrý den.

    Mohli by jste mi poradit. Mam tady druhy počítač, je to starý kousek mám ho jen na filmy, tak do něj nechci investovat. Je tam problém že po nějaké době po zapnuti začne blbnout. Našel jsem černý kontakt v konektoru na základní desce od ATX zdroje. Mate někdo zkušenosti z čištěním?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Můžeš ten "černý kontakt" vyfotit ... jestli nebude spíše vyhořelý ATX konektor. Zahořelé místa se již špatně obnovují, neboť při zahoření dojde k mechanickému porušení kontaktu. Pokud je kontakt opravdu pouze "zašpiněn" stačí Ti v podstatě jakýkoliv Electric Cleaner a následné ošetření kontaktu pomocí např. kontaktolu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130828_201602.jpg 
Zobrazení: 104 
Velikost: 1.40 MB 
ID: 28924Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130828_201932.jpg 
Zobrazení: 86 
Velikost: 1.31 MB 
ID: 28925Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130828_202024.jpg 
Zobrazení: 79 
Velikost: 1.33 MB 
ID: 28926Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130828_202040.jpg 
Zobrazení: 111 
Velikost: 1.30 MB 
ID: 28927Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130828_202729.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 1.07 MB 
ID: 28928

    ---------- Doplněno v 20:39 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:38 ----------

    tady jsou snad ti to k něčemu pomuže
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Podle fotografií vypadá, že konektor na základní desce není víceméně poškozen. Což se zcela nedá říci o ATX konektoru zdroje. Je tam vidět drobné poškození "dutinek". O jaký zdroj se jedná ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Zacni se intezivne zajimat, co vsechno doprovazelo PSUFaraona na jeho posledni ceste, protoze MB pravdepodobne take dostal peknou slehu, kdyz uz se tam neco tavilo. Zacni postupne zjistovat, co vsechno prezilo. Lacine PSU obvykle "vyndaji" vsechno, proto jsou jako faraoni a jejich smutecni pruvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    zdroj mam tento. On je to studeňak už dřive mi ten počitač několikrat začal blbnout za chodu. Sekl se obraz a podobně. Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20130829_085506.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 208.5 KB 
ID: 28937
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Doporučuji okamžitou výměnu zdroje !!!
    Tyto zdroje jsou jedny z nejhorších na trhu, nyní jsi to zjistil. Příčin zahoření může být více, pokud skutečně konektor řádně nedoléhal do protikusu, divím se, že jsi to neřešil dříve. Mohlo to také skončit zničením počítače.
    Napiš kompletní sestavu, abychom Ti mohli poradit jaký zdroj vybrat. Doporučuji tento zdroj rovnou vyhodit do elektroodpadu a vůbec ne nezabývat jeho zprovozněním.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Aaaaaaaa, Eurocase strikes again!
    3,3V konektory vypadají, že dostaly tedy kua zabrat... a je otázka, co to udělalo s deskou. Zmínky o Faroonově průvodu nejsou zde vůbec od věci. Zdroj ti buď jen poškodil, nebo možná už nenávratně poškodil základní desku. Protože Eurocase je prostě... Eurocase

    Zkus, co se bude dít s novým PSU, ale s tímhle to už ani nezapínej. Jinak toho může hořet víc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    No je to nějaky Atlon xp 2800MHz, 2 GB RAM, Radeon 2600 do AGP slotu, docela bez ceny pc. Zkusim se poptat nějakeho znameho, docela často se mi povede něco splašit zadara z toho stareho hardware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkus se optat po zdroji Seasonic OEM. Jako základní řada zdrojů jsou na dobré úrovni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Asi špatný HDD?
    Od snasel17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-12-2011, 22:48
  2. nadpojenie tel. kábla...najmenší spoj
    Od hihinko v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-04-2011, 14:12
  3. Studený spoj graficka karta v NB... asi?
    Od honnnza v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-11-2010, 22:30
  4. Špatný čas v IE
    Od georginho v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 22:48
  5. Diagnostika: Špatný disk?
    Od O_t_i_k v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 22:40