Defragmentace disku >>> 150 hodin
Je možné aby se SW O&O Defrag trvala první defragmentace disku více jak 150 hodin? Jedná se o 1TB disk zaplněný cca z 45%. Vím že je to pouze odhad času, ale je pravda že 4% defragmentace trvali 5,5 hodiny...
Rada co sem udělal blbě? Nebo je to normální? Jak to urychlit? Nebo mám použít jiný Software?? Díky
Rada co sem udělal blbě? Nebo je to normální? Jak to urychlit? Nebo mám použít jiný Software?? Díky
A jaky mas duvod nepouzivat nativni a naprosto dostacujici systemove nastroje - defrag. Muze byt, on O&O nebyl nikdy extra rychly (nepouzivam ho a nevim, jak moc se to od roku raz dva zmenilo - 64bit byl nepouzitelny). Vzdy zalezi i na stavu a obsahu FS (vcetne malickosti stavu HDD), cimz prichazi ke slovu chkdsk X: /F /R /X /V z konsole. Defragmentace uklizi bordel na FS, ne FS nebo plotny samotne, jak si myslis.
Nepouzivej nic navic, co neumi system sam, protoze ruzne 3rd party sw toho vice dodrbou, nez-li opravi.
Nepouzivej nic navic, co neumi system sam, protoze ruzne 3rd party sw toho vice dodrbou, nez-li opravi.
mdot: Použil jsem nativní nástroj - otázka pár minut, díky.
Spíš sem chtěl fragmentaci udělat opravdu pořádně, se SW který sem se dočetl že je na to dobrý :)
john: vytížení CPU nebylo více jak 10%
Spíš sem chtěl fragmentaci udělat opravdu pořádně, se SW který sem se dočetl že je na to dobrý :)
john: vytížení CPU nebylo více jak 10%
K cemu by to bylo dobre, kdyz mu dobre poslouzi integrovany defrag. Stejny pripad jako tahat drevo do lesa s ruznou paletou nastroju, kdyz jsou tu primo nastroje od Microsoftu (Sysinternals), ktere jsou natolik mocne, ze neni potreba nic dalsiho. Kladu si otazku, proc mam platit $30 za software A, ktery udela paseku a "opravim to" SW B, ktery stoji dalsich $30, pricemz mi staci zabrouzdat k Microsoft, vcetne kombinace s PowerShell nad ramec schopnosti pouzivatele. Sheduler + defrag = laicke reseni za jehoz hranice by se nemel poustet. Kazdy 3rd party se snazi nejakym sobe vlastnim zpusobem ospravedlnit pouziti a cenu (nutno podotknout, ze standardy se uspesne ignoruji). Vysledkem jsou zbytecne patalie a financni ztrata.
Samozrejme, ze existuji nastroje jako Wireshark, ale to jsou vicemene perlicky z trhu presyceneho balastem a podle toho to take vypada. Poloz si otazku, co to neumi a proc si mam porizovat dalsi SW, nejakym zpusobem napsany, ktery se take s validitou, respektive standardem zrovna nepare, kdyz to zmaknu s nativnim nastrojem. Stejne kriterium muzes aplikovat i na tolik oblibeny CCleaner - zmacknu cudlik a dej se vule Bozi.
Asi rok zpet jsem psal SW (dbam na POSIX), respektive feature do SW a udelal jsem dve verze, pricemz ta prvni to s nativni implementaci PGP RSA2048 zmakla za par sekund s minimem systemovych prostredku s volitelnym vypisem vysledku, pri selhani pevny vypis + detailni log a samozrejme lock. Nikdo to nechtel, protoze to vlastne "nic nedela", tedy krome toho, ze validace, podepsani, zasifrovani, spravu revize a uvolneni zamku v ramci site. Sptane reseni a tak se vymyslelo "zdrzovatko ve smycce", soupla se tam animace jednicek, nul a zamku. Vseobecne nadseni .... a WOW efekt. Asi tolik toho vetsina dela, krome paseky :)
Samozrejme, ze existuji nastroje jako Wireshark, ale to jsou vicemene perlicky z trhu presyceneho balastem a podle toho to take vypada. Poloz si otazku, co to neumi a proc si mam porizovat dalsi SW, nejakym zpusobem napsany, ktery se take s validitou, respektive standardem zrovna nepare, kdyz to zmaknu s nativnim nastrojem. Stejne kriterium muzes aplikovat i na tolik oblibeny CCleaner - zmacknu cudlik a dej se vule Bozi.
Asi rok zpet jsem psal SW (dbam na POSIX), respektive feature do SW a udelal jsem dve verze, pricemz ta prvni to s nativni implementaci PGP RSA2048 zmakla za par sekund s minimem systemovych prostredku s volitelnym vypisem vysledku, pri selhani pevny vypis + detailni log a samozrejme lock. Nikdo to nechtel, protoze to vlastne "nic nedela", tedy krome toho, ze validace, podepsani, zasifrovani, spravu revize a uvolneni zamku v ramci site. Sptane reseni a tak se vymyslelo "zdrzovatko ve smycce", soupla se tam animace jednicek, nul a zamku. Vseobecne nadseni .... a WOW efekt. Asi tolik toho vetsina dela, krome paseky :)
Hmmm, jenže Diskeeper umí defragmentací dostat k sobě informace o adresářích, defragmentovat MTF a i stránkový soubor. To lze jen v boot-"dos" módu a proto je to vcelku unikátní SW. Navíc výsledky jsou sakra cítět, u M$ defragu moc cítět nejsou a nic z uvedeného neumí (alespoň ne v W2k :) ).
Přesouvání adresářových informací také za chodu NTFS disku nejde, takže se ani nelze divit, že to dané aplikace neumí.
Co se programátora týče, tak holt k dobrému core musíš umět přibalit hezké zpracování :) Jinak jsou useři nespokojení :D
Přesouvání adresářových informací také za chodu NTFS disku nejde, takže se ani nelze divit, že to dané aplikace neumí.
Co se programátora týče, tak holt k dobrému core musíš umět přibalit hezké zpracování :) Jinak jsou useři nespokojení :D