Problém s notebookem
Ahoj, mám velice podivný problém s notebookem. Po zapnutí mi už od včerejška vyhodil dvakrát modrou smrt. Počítač se velice zpomalil a blbne připojení k internetu ( ze začátku nefunguje, pak na chvíli jde a zase se odpojuje). Disk je chvilkami naprosto vytížen protože kontrolka v kuse svítí. Nevím si s tím rady, zda může být špatná ram, nebo něco jiného.
Jedná se o Acer 4830TG s windows 7.
Díky všem za rady.
Jedná se o Acer 4830TG s windows 7.
Díky všem za rady.
Tak jsem zkusil projet pc memtestem, ale žádnou chybu ram nevykazuje. Jen mi je divné, proč je disk pořád naplno vytížen.
Pc mám denně aktualizované a projel jsem ho antivirem. Tak nevím.... Jinak v nouzovém režimu funguje vše ok.
BSOD generuje minidump. Minidump lze analyzovat. Eventlog slouzi k odahelni chyb. Nakonec to stejne bude nejaky "driver", low-level SW, rozbombardovany FS, chcipajici HDD, nebo ruzne feature jako virtualni scsi mechanika.
[QUOTE=mdot;542418]BSOD generuje minidump. Minidump lze analyzovat. Eventlog slouzi k odahelni chyb. Nakonec to stejne bude nejaky "driver", low-level SW, rozbombardovany FS, chcipajici HDD, nebo ruzne feature jako virtualni scsi mechanika.[/QUOTE]
aha, kde bych mohl ten minidump nalézt? Budu rád za každou pomoc :-)
aha, kde bych mohl ten minidump nalézt? Budu rád za každou pomoc :-)
[QUOTE=johny__g;542420]Nejede disk v PIO módu? Co SMART a test povrchu?[/QUOTE]
nějak nemůžu najít kde zjistit zda je disk v PIO nebo v dma.
nějak nemůžu najít kde zjistit zda je disk v PIO nebo v dma.
Win + R ->
eventvwr.msc -> filter -> chyby
Dump ->
%windir%\minidump -> C:\Windows\Minidump\xyz.dmp
Budou-li konkretni chyby SW v logu, over si taks
Win + R -> taskschd.msc
Osobne bych si napsal a pouzil vycucavac v poweshell, ale tim Te zatezovat nebudu.
HW kontrola se provadi po vycisteni a za pomoci nastroju napr.: UBCD (ultimate boot cd), ktere obsahuje vse podstatne - tedy i kontrola HDD. Pro kontrolu NTFS pouzij chkdsk X: /F /R /X /V - x = pismeno jednotky.
Zalohuj, obnov do tovarniho nastaveni, aktualizuj drivery (support.vyrobce.tld) a pust WSUP. Trva-li problem, reklamace/servis. Vic udelat nemuzes.
eventvwr.msc -> filter -> chyby
Dump ->
%windir%\minidump -> C:\Windows\Minidump\xyz.dmp
Budou-li konkretni chyby SW v logu, over si taks
Win + R -> taskschd.msc
Osobne bych si napsal a pouzil vycucavac v poweshell, ale tim Te zatezovat nebudu.
HW kontrola se provadi po vycisteni a za pomoci nastroju napr.: UBCD (ultimate boot cd), ktere obsahuje vse podstatne - tedy i kontrola HDD. Pro kontrolu NTFS pouzij chkdsk X: /F /R /X /V - x = pismeno jednotky.
Zalohuj, obnov do tovarniho nastaveni, aktualizuj drivery (support.vyrobce.tld) a pust WSUP. Trva-li problem, reklamace/servis. Vic udelat nemuzes.
Tak jsem našel minidump, ale jsou tam jen klikyháky, přikládám v příloze. To ostatní jsem moc nepochopil.
---------- Doplněno v 15:40 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:36 ----------
provedl jsem chkdsk jednotky C ale pořád stejný problém
---------- Doplněno v 15:40 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:36 ----------
provedl jsem chkdsk jednotky C ale pořád stejný problém
Tak jsem v tom minidump našel to, že to způsobuje ovladač ntoskrnl.exe (ale to je ovladač jádra systému pokud se nemýlím) opravdu nevím co s tím, přeinstalovávat systém se mi to moc nechce .
K veceru se zkusim podivat na log podrobneji, pripadne zitra odpoledne. Zatim jsem to ani nestahoval, ale to jsi nasel nasledek, nikoliv pricinu. Zkus jeste dodat SMART disku.