Občasné zčernávání obrazu monitoru
ahoj,
nesetkali jste se někdy s problémem, že Vám monitor občas na chvíli (tak zhruba na půl sekundy) zčerná? Dělá to jen občas někdy je klid třeba hodinu a najednou jakoby problikne - obraz zčerná, jako by se vyplo jeho podsvícení. LED dioda signalizující zapnutí monitoru pořád svítí. Stává se to náhodně. Po zapnutí pc, naběhnou Windows 7, pracuju a najednou to problikne. Pak třeba 10 min nic a zase to problikne. Pak za minutu. Pak třeba hodinu nic apod.
Myslím si, že je to buď monitorem, nebo grafickou kartou v PC. Konektory už jsem řádně přitáhnul. Kroutil kabelem apod. Mělo by to být ok. Nainstaloval jsem i nejnovější ovladače.
Monitor je Samsung SyncMaster 2233. Windows 7 jej detekujou jako "SyncMaster". Grafika je v procesoru A8-3850, je to AMD HD 6550D. Deska je Gigabyte GA-A75-D3H. Monitor je připojen k PC (desce) přes DVI kabel.
Myslíte, že je to hw problém?
oxd
nesetkali jste se někdy s problémem, že Vám monitor občas na chvíli (tak zhruba na půl sekundy) zčerná? Dělá to jen občas někdy je klid třeba hodinu a najednou jakoby problikne - obraz zčerná, jako by se vyplo jeho podsvícení. LED dioda signalizující zapnutí monitoru pořád svítí. Stává se to náhodně. Po zapnutí pc, naběhnou Windows 7, pracuju a najednou to problikne. Pak třeba 10 min nic a zase to problikne. Pak za minutu. Pak třeba hodinu nic apod.
Myslím si, že je to buď monitorem, nebo grafickou kartou v PC. Konektory už jsem řádně přitáhnul. Kroutil kabelem apod. Mělo by to být ok. Nainstaloval jsem i nejnovější ovladače.
Monitor je Samsung SyncMaster 2233. Windows 7 jej detekujou jako "SyncMaster". Grafika je v procesoru A8-3850, je to AMD HD 6550D. Deska je Gigabyte GA-A75-D3H. Monitor je připojen k PC (desce) přes DVI kabel.
Myslíte, že je to hw problém?
oxd
To vypada skutecne na vadny monitor. Skoda, ze je to jen pul sekundy, za tu dobu se nestihnes ani naklonit bliz a zjistit jestli je obraz videt, ale nejde jenom podsviceni.
Monitor otestuj s jinou grafickou kartou a monitor zapoj do jineho PC.......
Pochybuju, ze by to byl problem softwaru.
Monitor problikava maximalne pri instalaci ovladacu.............
Monitor otestuj s jinou grafickou kartou a monitor zapoj do jineho PC.......
Pochybuju, ze by to byl problem softwaru.
Monitor problikava maximalne pri instalaci ovladacu.............
Monitor jsem měl chvíli na notebooku, ale neviděl jsem, že by probliknul. Možná náhoda. Ale co jsem zjistil je, že když jsem byl monitor připojen k pc a byl jsem v biosu, monitor probliknul. Tzn. není to ovladačema grafické karty. Musí to být hw chyba nebo nějaké špatné nastavení grafické karty v biosu? Bios má
UMA Frame Buffer Size: Auto
Onboard Dual Link DVI: disabled
VGA Core Clock Control: Auto
CGA Core Clock(MHz):600
UMA Frame Buffer Size: Auto
Onboard Dual Link DVI: disabled
VGA Core Clock Control: Auto
CGA Core Clock(MHz):600