Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 53

Téma: mITX v Fractal Design Node 304 s i7 3770K

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    takže ten rozdíl je výrazný? měl jsem za to že, trošku rozumné chladiče jsou zhruba na stejné úrovni a spíše se jedná o kompromis mez restriktivitou a schopností předat teplo.

    omlouvám se za otázky, opravdu tomu moc nerozumím, nejsem strojař ani fyzik a spíš tak tipuju než že bych to měl podložené empiricky a to platí o všem, jak výběr samotného počítače tak i vodního chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Stixion je špičkový blok, ale předcházející generace. Je tedy porovnatelný například se starším EK-Supreme HF, Aqua Computer Kryos HF nebo Alphacool Yellowstone. Dnes je ale špička EK-Supremacy, Watercool HK rev3, Koolance CPU-380 nebo právě Alphacool XP3. Tyto bloky jsou mezi sebou vyrovnané (rozdíly pár desetin stupně Celsia) a o několik stupňů lepší ne právě špičkové bloky přecházející generace. Jestli je pár stupňů (odhadem 2 - 5 stupňů) hodně nebo málo, to nechám na Vás. Podle mě to je hodně. Ale chápu, že chcete podporovat české výrobce, rozhodně bych ale pro takový nákup nevolil slova, že "to chladí přibližně stejně"...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    A ohledně toho chladiče GPU je to také tak? je tam rozdíl generace a tím pádem i schopnosti odebrat teplo? ono cenově je to všechno tak nějak nastejno nastejno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Bloky na jádra VGA jsou vyrovnané, pokud vím tak EK-VGA Supremacy, ten Aquacool, Alphacool GPU blok i Watercool Heatkiller podávají plus mínus stejný výkon, protože mají také plus mínus stejný vnitřní design. Takže tam se klidně rozhodujte podle toho, co se Vám líbí nebo co Vám tam bude dobře pasovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Zdravím,

    jen bych poprosil o závěrečnou kontrolu, mělo by tam ale být vše

    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...k4MDo4fA%3d%3d

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Máte tam 8ks rovných a dvě Lkové fitinky ale potřebujete dohromady jen 8ks fitinek, ne 10ks. Jinak bych řekl, že je to ok
    Ta pumpa s expanzkou se totiž napevno spojí dohromady, takže dohromady pro to dohromady potřebujete dvě fitinky. Kdyby byla pumpa a expanzka zvlášť tak by samozřejmě byly potřeba čtyři kusy a tedy Váš počet by byl správně
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Tak jsem dopadl blbě, jak tak skládám tak jsem narazil na problém s L-fitinkama na procesoru, jsou cca o 2-3mm vyšší než co dovoluje radiátor nad nimi. Už jsem se těšil, že o víkendu pojedu aspoň provizorně, ale asi to nedopadne. Musím objednat co nejnižší L-kové fitinky ale bohužel nejsou žádné skladem.

    Je opravdu nejnižší tato L-fitinka? http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...?arg1=01060310 , pokud ano a bude v dohledné době skladem tak hned objednám.

    Ty co jsem obdržel(aquacool-kus krásného výrobku) stejně musím použít jednu na čerpadlo a druhou na grafiku, je to fakt boj s tím místem. Průběžně si to fotím tak pak ty fotky pošlu.

    Jinak jsem zjistil pár věcí.
    1.coollaboratory ultra, velmi jednoduchá aplikace, nevím proč tím lidi straší že se to špatně nanáší. Mě to přijde ještě lepší než klasická pasta u které člověk neví kde po přiložení zkončí
    2.zpracování Aquacool je parádní, krásný nikl(jak chemický, tu galvaniku bych tam pomalu ani nehledal), imbus šrouby a prostě takový bytelný pocit
    3.Aquacool taky ok, jen mě tam chybí nikl(asi to má důvod proč tam není) a taky mě vadí philips systém šroubky(například vnitřní normy Bosch jejich použití zcela zakazují-vyjma spotřebního zboží a tam kde nechtějí opakovatelnou rozebiratelnost)
    4.obchod musím i přes nějaké drobné přešlapy pochválit, rychlé řešení(zboží balí i přes víkend) vstřícnost, komunikace. A co hlavně, už několikrát se mě stalo že prodejce měl u zboží napsáno že ho bude mít do týdne ale já ho dostal až za měsíc, v tomto obchodě jak řekli tak bylo, do týdne je opravdu do týdne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Dobrý den,

    kolik tam máte místa ? Ta fitinka z odkazu má na výšku 27 milimetrů - teď jsem jí měřil. Našel jsem ještě jednu nižší - Koolance http://koolance.com/nozzle-single-sw...-id-10mm-3-8in a je rovnou včetně hose clamp. Podle diagramu https://koolance.com/files/products/...zl-l10b_d0.gif má na výšku jen 21.4 milimetru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    No já už u vás z časových důvodů objednal tu na kterou sem dal odkaz, pokud není problém toto změnit tak prosím objednávku změňte na tu nižší. jedná se o číslo přehledu CD35043.

    S pozdravem
    Švach
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Ok, upravím
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    No prozatímně jsem to smontoval, samozřejmě to není v bedně protože se mě nevleze ten radiátor nad blok a mám to pouze na jednom ventilátoru, ale mám nějaké výsledky
    4944MHz, nejteplejší jádro vyleze místy až na 62°C, takže zatím spokojenost
    Roman
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    to je pěkný, a grafika ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    jadro grafiky nejde pres 35°C, jsem v tomhle totalni zacatecnik tak nevim jak ji potaktovat a navic me jeste neprisli pasivy na ty cipy na ni takze ji nechci zbytecně šponovat.
    ted jsem vypnul hypertrading a teploty sly na nejteplejsim jadre o 3°C dolu.

    nevim delam to poprve tak opravdu nevim co si o tom mam myslet, je to moc nebo malo... proste nevim

    nevim treba jak zvednout napet na procesoru, automaticky se nenastavi vic jak 1,3V a ty tam mam v zatezi kdyz to jede na ty 4,9GHz. Přitom teploty zatim celkem v pohode...
    Naposledy upraveno uživatelem RomanSvach: 26-10-2013 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    tak všechno fakčí jak má, stress test to hodinu vydrží teplota přitom nejde nad 60°C, grafiku jsem lehce přetočil(víc to teď hrotit nebudu, až budu mít chladiče na těch čipech naokolo tak pak).
    No jediný problém spatřuji ve zbytku desky, z jedné strany je RAM, z druhé grafická karta z další je nějaký kus desky nastojato, pak jsou tam zadní konektory a z vrchu to zavře radiátor. Prostě průtok vzduchu je roven nule. Celkem se mě nelíbí jak se hřeje ten čip vedle procesoru(asi severní můstek ale ruku do ohně za to nedám, nevím jak se to přesně jmenuje) a pak se celkem dost hřeje ten kousek desky nastojato(asi napájení).

    ten čip v tom problém nějak nevidím, dal bych na to toto:http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010607
    co s tím bokem ale netuším a celkem se bojím co to udělá až se to celé poskládá do krabice a tím pádem zavře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Ty mosfety na boku vydrží dlouhodobě přes 100 stupňů Celsia, jsou na to stavěné. Samozřejmě, chladit je vodou by bylo lepší ale vzhledem k jejich umístění je to nereálné. V nejhorším to jistí záruka
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fractal Design Define R2 prosím o zkušenost
    Od majkl 11 v sekci Skříně
    Reakcí: 99
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 18:10
  2. Ventilátory: ventilatory FRACTAL design
    Od lexxxa v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 01:40