Ovladače síťové karty po reinstalu OS
Zdravím, nedávno otec přinesl starý počítač z firmy, ale nikdo si nepamatoval hesla, tak jsem na to reinstaloval W XP Pro, ale teď mám problém s internetem, když jdu do správce hardware, tak tak u síťové karty napsáno jen: "Síťový adaptér Ethernet", a že nejsou nainstalovány ovladače, proto se ptám je nějaká jiná možnost, abych nemusel rozebírat komp a kouknout se fyzicky na ten typ karty? Je to takový ten minitower a všechno je tam naskládáne u sebe a blbě se to rozebírá :D
Tak se podivej ve spravci zarizeni na kod zarizeni (DEVICE_ID) , nebo s pres CPU-Z zjisti jakou mas zakladni desku
DEVICE_ID je ID instance, ID hardware? Můžeš to trochu upřesnit? Mám to tam vše česky.
Taky bych chtěl dodat, že chci reinstalovat i tento PC, tak aby jste mi poradily co všechno udělat, aby se mi nestalo to co teď. Byl bych za rady moc vděčný.
Taky bych chtěl dodat, že chci reinstalovat i tento PC, tak aby jste mi poradily co všechno udělat, aby se mi nestalo to co teď. Byl bych za rady moc vděčný.
ID je ve tvaru VEN_dfgh&DEV_retw&SUBSYS_asxcvbnm, byva v obou uvedenych polozkach.
Nebo jestli je to znackovy pocitac (HP, DELL, IBM/Lenovo), tak oznaceni ze stitku na bedne.
Nebo jestli je to znackovy pocitac (HP, DELL, IBM/Lenovo), tak oznaceni ze stitku na bedne.
[QUOTE=zsdx;544456]ID je ve tvaru VEN_dfgh&DEV_retw&SUBSYS_asxcvbnm, byva v obou uvedenych polozkach.
Nebo jestli je to znackovy pocitac (HP, DELL, IBM/Lenovo), tak oznaceni ze stitku na bedne.[/QUOTE]
A to id pak zadat do nějakého vyhledávače a podle toho najít ty ovladače?
Nebo jestli je to znackovy pocitac (HP, DELL, IBM/Lenovo), tak oznaceni ze stitku na bedne.[/QUOTE]
A to id pak zadat do nějakého vyhledávače a podle toho najít ty ovladače?
Tak jsem si zjistil to ID: VEN_14E&DEV_1677&SUBSYS_3007103C&REV_01
Ale když to dám do vyhledávače, tak mi to nic nenajde, takže co dál?
Ale když to dám do vyhledávače, tak mi to nic nenajde, takže co dál?
Jednoduzsi pro tebe asi bude kdyz si stahnes program nero info tool a tam zjistis typ zakladni desky . To cele cislo i s pismenama zadas do google a za to das ethernet driver nebo drivers .
Základní otázka - používá se síťová karta integrovaná na desce, nebo je dedikovaná v PCI slotu? Tohle snad poznáš i bez rozebírání. I když nějak si nedokážu představit tu složitost, sundat kryt a podívat se přímo do PC. :notsure
Já bych s dovolením začal tím, že místo spokojení se s informací, že je to "starý počítač z firmy", tak se optáme, copak je to za počítadlo. Přesně. Každý štítek vyfotit nebo opsat...
Například můžeme zjistit, že se třeba jedná o HP D530 CMT nebo o Dell OptiPlex GX110, který má síťovku na mainboardu a drivery na to od Intelu šlapou jak víno ;)
Chci říci, že bych postupoval od nejjednoduššího (je to nějaký HP, Dell nebo MSI pro firmy a tedy známá "firma", ke které lze najít stránku) k složitějšímu (vytahování síťovky z mainboardu a řešení, copak je to za kousek a proč tam nedat standardní Realtek, co je v Win podporován od nepaměti (prehistorie kolem W2k) aby se problém vyřešil obratem) po extrémy (ID: VEN_14E, DEV_1677) ;)
Protože výrobce 14E to tak nějak nezná.
Na druhou stranu zařízení 1677 by mohla být Broadcom Gibabit síťovka.
Chip Number: BCM5782
Chip Description: Broadcom NetExtreme Gigabit Ethernet
http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netxtreme_desktop.php
Good luck.
Například můžeme zjistit, že se třeba jedná o HP D530 CMT nebo o Dell OptiPlex GX110, který má síťovku na mainboardu a drivery na to od Intelu šlapou jak víno ;)
Chci říci, že bych postupoval od nejjednoduššího (je to nějaký HP, Dell nebo MSI pro firmy a tedy známá "firma", ke které lze najít stránku) k složitějšímu (vytahování síťovky z mainboardu a řešení, copak je to za kousek a proč tam nedat standardní Realtek, co je v Win podporován od nepaměti (prehistorie kolem W2k) aby se problém vyřešil obratem) po extrémy (ID: VEN_14E, DEV_1677) ;)
Protože výrobce 14E to tak nějak nezná.
Na druhou stranu zařízení 1677 by mohla být Broadcom Gibabit síťovka.
Chip Number: BCM5782
Chip Description: Broadcom NetExtreme Gigabit Ethernet
http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netxtreme_desktop.php
Good luck.
[QUOTE=Rewi;544460]Tak jsem si zjistil to ID: VEN_14E&DEV_1677&SUBSYS_3007103C&REV_01
Ale když to dám do vyhledávače, tak mi to nic nenajde, takže co dál?[/QUOTE]
Nic nenacházíš kvůli překlepu. Správně má být: VEN_14E4&DEV_1677&SUBSYS_3007103C&REV_01
Jde o čip Broadcom BCM5750. Ovladač pro WXP máš v příloze.
Ale když to dám do vyhledávače, tak mi to nic nenajde, takže co dál?[/QUOTE]
Nic nenacházíš kvůli překlepu. Správně má být: VEN_14E4&DEV_1677&SUBSYS_3007103C&REV_01
Jde o čip Broadcom BCM5750. Ovladač pro WXP máš v příloze.
Děkuj moc. Jen bych se chtěl zeptat, kam to mám vložit? Jelikož když to extrahuji, tak tam mám jen nějaké configy.
Kamkoli chceš... Ale já bych si udělal adresář "Install" a tam bych udělal adresář s jménem mainboardu a v nem podadresář s názvem "Driver sitova karta" a tam bych to šupnul. A pak ten adresýř jen ve Win otevři a pravou myší na ten inf soubor klepni a vyber "Nainstalovat" ...
Pokud se to nechytne a síť nenaskočí, aby jsis ji mohl nastavit, tak musíš manuálně updatovat ten driver. Tedy správce zařízení, vlastnosti na tom otazníku z neznámého zařízení (síťovky), vyber Ovladač - aktualizovat - další - umožnit výběr určitého ovladače - v typ hardware vyber síťový adaptér - další - z diskety... a vyber umístění toho inf fajlu s těmi dalšími.
Snadné - enjoy svou síťovku.
Pokud se to nechytne a síť nenaskočí, aby jsis ji mohl nastavit, tak musíš manuálně updatovat ten driver. Tedy správce zařízení, vlastnosti na tom otazníku z neznámého zařízení (síťovky), vyber Ovladač - aktualizovat - další - umožnit výběr určitého ovladače - v typ hardware vyber síťový adaptér - další - z diskety... a vyber umístění toho inf fajlu s těmi dalšími.
Snadné - enjoy svou síťovku.