Podivný problém - Windows/grafika/ovladače ?
Ahoj, koupil jsem novou grafiku GTX 660, nainstaloval poslední ovladače, OS je Win 7 x64 a po přihlášení do windows je grafika vytížena na 97% a dokonce je mírně přetaktovaná.
Vytvořil jsem si nového uživatele, přepl se na něj a tam běžela grafika "relativně normálně" (GPUz nedetekoval cuda, open cl, physx). Po pár restartech se i na novém uzivateli objevil problé vytížení na 97%.
Napadá někoho, co to sakra je ?
Ještě dodám, že před samotným přihlášením do windows, tj při logovacím okně/výběru uživatelů jede grafika normálně.
Vytvořil jsem si nového uživatele, přepl se na něj a tam běžela grafika "relativně normálně" (GPUz nedetekoval cuda, open cl, physx). Po pár restartech se i na novém uzivateli objevil problé vytížení na 97%.
Napadá někoho, co to sakra je ?
Ještě dodám, že před samotným přihlášením do windows, tj při logovacím okně/výběru uživatelů jede grafika normálně.
- skús odinštalovať ovládače, následne pomocou driver fusion v núdzovom režime odstráň zbytky po ovládačoch ... následne nainštaluj drivery znova
- ak prvý krok nepomôže, pomocou GPUshark identifikuj program/proces, ktorý vyťažuje grafickú kartu ... (View - Detailed mode - Current active 3D - applications)
- ak prvý krok nepomôže, pomocou GPUshark identifikuj program/proces, ktorý vyťažuje grafickú kartu ... (View - Detailed mode - Current active 3D - applications)
GPUshark jsem neznal a než jsi odpověděl, tak jsem se pustil do nové instalace windows, neboť samotné odinstalování cí změny verzi ovládačů nepomohly.
Ještě mě čeká tak hodinka dvě aktualizací windows, ale zdá se že to šlape...
Ještě mě čeká tak hodinka dvě aktualizací windows, ale zdá se že to šlape...
Plné vytížení GK aniž bys cokoli dělal = Bitcoin Miner virus.
No, je to teoreticky možné, zrovna den-dva před tím než sem přinesl grafiku jsem něco na zkoušku stahoval. Antivirus mám od Microsoftu...
Škoda, že jsem se pustil do reinstalace dřív, než zareagoval robky, možná jsem mohl odhalit pravou příčinu a ne jen spekulovat :)
No a i když to asi už patří do jiného vlákna.. jaký jiný free antivirus, než od Microsoftu ? Před X lety jsem měl AVG/AVAST a bylo to něco strašného, možná se změnili no... za ty roky a neudělají mi z PC 386ku která každý den nahlasí 5 falešných událostí :)
No a i když to asi už patří do jiného vlákna.. jaký jiný free antivirus, než od Microsoftu ? Před X lety jsem měl AVG/AVAST a bylo to něco strašného, možná se změnili no... za ty roky a neudělají mi z PC 386ku která každý den nahlasí 5 falešných událostí :)