Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Samovolný restart PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Ahoj,

    řeším takový problém. Při startu PC se mi při najetí Windows samovolně restartuje PC. Momentálně je to ve fázi, kdy se restart neustále opakuje, tudíž nejsem schopen na PC již pracovat. Pokud zapnu Win přes stav nouze, tak se nerestartuje. Předpokládám, že problém bude asi se zdrojem - aktuálně mám Fortron Black Power 550W, stáří již 5 let. Základní desku jsem kontroloval a kondenzátory se zdají být v pořádku.

    Pokud vidíte problém nejspíše taky ve zdroji, tak bych se rovnou zeptat, jaký zdroj by jste mi aktuálně doporučili. Cena do 2000,-. (tak abych jej použil v plánovaném upgradu PC)

    Aktuální sestava:

    Intel Core i5 750 - 2,67Ghz
    Gigabyte P55 - UD3
    Gigabyte GTX 560 1gb
    8GB DD3
    2T WD

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Pokud je řeč o upgradu, tak Seasonic S12II-620:
    http://zdroje.heureka.cz/seasonic-s12ii-620/

    U kondíků záleží na tom, jaké jsou:
    a) ve zdroji
    b) značky
    c) stáří

    Problém je v tom, že 5 let starý zdroj, pravděpodobně plný špatných kondíků, nebude asi "to pravé ořechové." Jaké kondíky použil Gigabyte je také otázkou, ale problém je v tom, že jak spousta elytů prostě vysychala a nebylo na nich nic špatného vidět, tak i tady tyhle pofiderní polymery nevypadají nijak na pohled špatně. Tedy to, že se nevyboulují nebo neexplodují nemusí znamenat ale vůbec a lautr nic.
    http://img126.imageshack.us/img126/7...mer270uvi0.jpg
    http://s13.postimage.org/4epwb08lz/A...e_polymers.jpg
    http://s8.postimage.org/3mlhgy2md/As...polymers_2.jpg
    http://s9.postimage.org/4hy9f1yin/As...su_polymer.jpg
    http://s12.postimage.org/6perhnkt9/A..._polymer_2.jpg
    Značka je další problém, protože fejků jsou mraky a když je montuje i Apple do premium produktů, jako svého času G5 PowerMacy byly, tak je můžou použít všichni a všude.
    A stáří je podstatné vzhledem k teplotě, na které musí kondíky pracovat. Co 10°C dolů, to 2x živontost nahoru. Bohužel nejlepší chladiče jsou dnes převážně věžového typu a tedy na VRM napájecí obvody nic vzduch nefouká, což může být, např. v kombinaci s vodním chlazením, receptem na katastrofu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Děkuji za radu. Nakonec jsem tedy objednatel ten Seasonic, co jsi mi doporučil. Zítra jej namontuji, tak snad bude vše ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Osobně bych před koupí zdroje projel memtestem paměti a zkusil čistou instalaci windows. Nebo nějaký live linux.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Souhlasil bych s johny__g - prvně test ramek, pak test pomocí life běhu DVD s uBuntu instalací, např., pak reinstall winblows a nakonec řešení v HW. Ale už je asi trochu pozdě a na upgrade se nový zdroj vždy hodí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Nebojte, zase takový amatér nejsem. Vše jsem vyzkoušel a zbyl jen HW Snad to nebude MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    9

    Měl jsem stejný problém, náhodné restarty PC. Také to bylo zdrojem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    pwunsch - tak dej vědět, zdali to pomohlo a dopadl-li jsi dobře Že se kondíky "zdají být v pořádku" neznamená, že jsou Chce je to vypájet a změřit - pak se asi budeš DOST divit...
    (zdroj si ještě nechej, měl bych mít možnost ty kondíky změřit, aby se vidělo, že to, co vypadá OK ještě OK být nemusí ... tedy bude také možnost srovnat tyto kondíky z toho zdroje s normálními, kvalitními kondiky... viz. můj seznam )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Tak problém se výměnou zdroje vyřešil PC teď běží naprosto v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Vida, vida, já to říkal...

    Tak jsem rád, že jsem mohl pomoci a teď by mě zajímalo, co jsou za kondíky v tom Fortronu, jestli se můžeš kouknout a kuchnout ho...? Protože Fortron si udělal dobré jméno svým 350W zdrojem, a ten i s špatnými kondíky vydržel často 5, 6 let... Tak je otázka, co je tohle za... podvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samovolný restart
    Od rooca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 18:17
  2. samovolný restart
    Od lape v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-07-2013, 17:30
  3. Samovolný restart pc
    Od backinblack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-07-2013, 12:51
  4. Samovolny restart PC
    Od sajdo21 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-01-2012, 20:38
  5. Samovolný restart PC po výměně zdroje
    Od Jandaskunk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 02:34