Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kterou desku vybrat?

lape (109)|6.11.2013 09:14
Zdravim.Vybiram zakladni desku pro i5 3350P.Uz jsem byl skoro rozhodnuty pro ASUS P8Z77 VLX,ale ted vaham mezi ni a ASUS Z77-A.Cenovy rozdil je par stovek v tom problem neni.Spis mam strach z toho ze ta P8 nema chlazenou napajeci kaskadu.Nejsem sice zadny extremni paric,ale obcas si zahraju.A nevim jestli by to casem nedelalo problemy.Jinak ta Z77 A nema opticky vystup,ma o jeden PCI min a o 1Usb 2.0 na desce min.Ale zase ma chlazeni na napajeni a je na trhu podle toho co jsem zjistil asi pul roku,kdezto ta P8 o rok dyl.Ma nekdo konkretni zkusenosti s temato deskama?A prosim nepiste at vezmu Gigabyte atd.Predem diky za postrehy
Salamander (6177)|6.11.2013 09:39
Osobne bych asi vybral celkem osvedcenou LX2 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo pripadne tu Z77-A
trodas (1753)|6.11.2013 10:16
Asus P8Z77-V LX2 (jak navrhuje Salamander) už napájecí kaskádu chlazenou má, ale podstatné je, zdali ty budeš mít chladič, co ji bude ofukovat nebo ne. "Chlazení" přidáním pasivních chladičů téměř vůbec nepomůže, když není průtok vzduchu kolem něj - nejlépe přímo na něj z vrchu fouká ventilátor skrze heatsink. Něco jako Noctua NH-C14:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

...pak má cenu se zabývat tím, je-li tam heatsink nebo ne. Pak to má sakra cenu a význam, jinak je to zbytečné, pokud např. budeš spoléhat na odsávací fan vzadu na kejse, nebo na vstupní fan, co je půl metru od těch mosfetů a kondíků, co potřebují chladit a ani tam přes ramky a další napřímo nefouká...

Podstatné otázka také je, zdali se i3 chystáš taktovat ;) Pokud alespoň trochu, pak Asus P8Z77-V LX2 a top-down heatsink ;) A budou výsledky :D
lape (109)|6.11.2013 10:54
Ten cpu je i5 ale to je jedno.Taktovat naplanuju a myslim ze tento konkretni ani moc nejde.Ale nikdy jsem netaktoval a ted s tim uz asi zacinat nebudu.Jinak chlazeni presne jak pisete.Odtah pres zdroj a na vstupu jeden vetrak.Takze rikate ze je to celkem jedno to pasivni chlazeni.Ona ta deska bez ma dibre hodnoceni v testech.I lepsi nez desky s chladici.A pokud se pry netaktuje az na hranici tak se ani nijak zasadne nezahriva to napajeni.
Salamander (6177)|6.11.2013 10:58
Tak v nejhorsim tam nejaky ty pasivky muzes vzdycky nalepit :)
johny__g (6387)|6.11.2013 11:03
[QUOTE=trodas;547414]Podstatné otázka také je, zdali se i3 chystáš taktovat ;) Pokud alespoň trochu, pak Asus P8Z77-V LX2 a top-down heatsink ;) A budou výsledky :D[/QUOTE]

No já myslím že ani s i3 ani s tím svým nonK procesorem si moc nezataktuje, i kdyby si tu desku pozlatil :D
lape (109)|6.11.2013 12:15
No prave.I kdyz trochu popohnat udajne jde,ale pro to moje domaci zvykani ti nema cenu.Proto jsem ani nevybiral K procesor.Nehlede na cenu,ze ano:-).Jo a omluvte ty silene preklepy.Pisu to na mobilu a na ty dotykove klavesnice si asi nikdy nezvyknu.Jinak diky za naziry,tedse uz jen nejak rozhodnout.Ja bych tak potreboval aby mel kazdy vyrobce v kazde rade jen jeden model.To by me usetrilo spoustu bezesnych noci:-):-):-)
trodas (1753)|9.11.2013 20:58
[QUOTE]s i3 ani s tím svým nonK procesorem si moc nezataktuje, i kdyby si tu desku pozlatil :D[/QUOTE]

Tak pomocí FSB stále taktovat může, i když nemá odemčený násobič. Zas tak tu desku neshazuj, změnu FSB snad sakra umí... ;)
Svaca88 (20)|14.11.2013 12:52
Asi pred tydnem jsem koupil MSI Z77A-GD65 GAMING a jsem maximalne spokojen, uplne parada!!!
trodas (1753)|16.11.2013 14:33
O tom nikdo nepochybuje... problém je, že tato deska se asi uživateli nebude cenově zamlouvat... :p
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ale nevypadá špatně... pokud tak i jede, tak se nedivím, že je spokojenost veliká.
lape (109)|28.11.2013 15:08
Tak ta by se mě cenově opravdu nezamlouvala,vzhledem k ceně modelů mezi kterými jsem vybíral. :) :) :) Nakonec jsem vzal tu Z77-A