Problém se zapojením třetího SATA disku
Ahoj, snažím se do PC zapojit třetí SATA disk, je to WD Caviar 160GB. Dva další (zatím) funkční disky jsou WD Caviar Blue 500GB (na něm mám Win 7 64bit) a Samsung EcoGreen F2 1,5 TB. Když zapojím třetí disk při vypnutém PC a PC zapnu, ukáže se mi jen obrazovka s textem pro vstup do BIOSu stiskněte Del...ať zmáčknu cokoliv, do BIOSu ani do Windowsu se nedostanu a tohle se opakuje pořád dokola. Ale teď hlavní zápek, když připojím disk do zapnutého PC všechno funguje jak má, dokonce jsem ho zformátoval, přejmenoval a mohl na něj i z něj kopírovat soubory. Vůbec netuším v čem je chyba, takže předem děkuji za každou připomínku a radu.
mboard: ASUS P8P67 REV 3.1
mboard: ASUS P8P67 REV 3.1
Existuje chyba, ktere se zacalo nadavat B2 Freeze a postihuje Intelacke ICH10R v celem spekru. Tezko se popisuje jak a proc k tomu dochazi, ale stava se to i na bezvadnem a funkcnim HW s MBR. Dodnes vlastne neni presne zdokumentovano, proc a za jakych okolnosti se to deje, ale souvisi to z rozlozenim HDD, tedy za predpokladu, ze nemas vadne HDD. Stalo se mi to nekolikrat v ruznych kombinacich HW, otestovanem, znovu otestovanem a jeste jednou overenem hardware (treba se Samsung 840Pro i starych 7200.12) kdy proste po instalaci systemu se to freezlo a konec. Jedine reset a do biosu se nedostanes. Staci pripojit pres USB, zrusit oddily a cele to funguje. Nic negarantuje, ze se tak nestane znovu :) Nikdy jsem nezaznamenal ani pres komunitu problemy u garantovaneho kompatibilniho HW (Dell, HP, Lenovo, ...), protoze ty maji za draho uzpusobene frimware vseho presne podle sveho nastaveni casovani a sekvence.
Muzes si to overit tak, ze tomu HDD odpalis vsechny oddily a nechas ho surovy, bez oddilu a formatovani. Kdyz se to chytne, vis, kde mas problem. Cela patalie je totiz v tom, ze kdyz se to "trefi" (interni radic), tak mas po problemech a bude to fungovat na veky.
Ale na tohle to svadej az v okamziku, kdy vyloucis vadu HDD, PSU, BIOSu a diskoveho radice na MB.
Muzes si to overit tak, ze tomu HDD odpalis vsechny oddily a nechas ho surovy, bez oddilu a formatovani. Kdyz se to chytne, vis, kde mas problem. Cela patalie je totiz v tom, ze kdyz se to "trefi" (interni radic), tak mas po problemech a bude to fungovat na veky.
Ale na tohle to svadej az v okamziku, kdy vyloucis vadu HDD, PSU, BIOSu a diskoveho radice na MB.