Zdravím,
rozhodl jsem si pořídit pořádný PC a to vodně chlazený. Poměrně dost jsem si toho už načetl / nakoukal na YouTube a přečetl jsem toho dost i na tomto fóru (musím Vám pogratulovat - na otázky odpovídáte vždy naprosto profesionálně a velmi rychle).
Takže abych to zkrátil, vymyslel jsem si sestavu + chlazení a chtěl bych znát názor zkušenějších - rád si nechám poradit.
Sestava PC:
- Case - Corsair Obsidian 750D
- CPU - i7-4770K Haswell
- GPU - AMD Radeon R9 290X - nejspíše verzi od Sapphire, ale ono je to asi jedno, když zatím nejsou jiné než referenční
CPU i grafiku bych rád o něco přetaktoval.
Cílem je tiché, ale výkonné a dobře vypadající PC. Rozpočet mám celkem slušný, takže radši kvalitu a pěkný design, než šetřit.
Chladící komponenty:
- CPU blok - EK-Supremacy Clean CSQ - Nickel - dobrý výkon + super vzhled
- GPU blok - EK Water Blocks EK-FC R9-290X - Nickel Plated - full cover
- GPU backplate - EK Water Blocks EK-FC R9-290X Backplate - Black - vím, že backplate je spíš luxus než nějaká funkce, ale líbí se mi to
- Radiátor - EK Water Blocks EK-CoolStream XTX Radiator - 360mm
- Res - EK Water Blocks EK-RES X3 250 Reservoir - nechci bayres, protože se mi jednak líbí tyhle klasické reservoáry a navíc nechci narušovat přední panel case (nebudu tam mít ani mechaniku)
- Pumpa - EK Water Blocks EK-DCP 4.0 12V DC Pump
- Fitinky už nějak poskládám a hadice bych rád Primochill PrimoFlex klasické průhledné bez barvy + kapalina Mayhems Aurora - máte s ní nějaké zkušenosti? špatné? dobré?
- Větráky bych rád Corsair Quiet edition SP120, ale tady si nejsem úplně jistej. Určitě chci černé, bez diod. Takže např Noctua nepřipadá v úvahu a tyhle jsem viděl v několika watercolled case a vypadaly dobře - co si o nich myslíte?
Co se týče smyčky, tak bych to rád zapojil takto: pumpa na dně - gpu - radiator - cpu - res.
Tak co si o tom myslíte? Nemažte mi med kolem huby, pěkně objektivně prosím
Díky za jakýkoliv názor.
Aleš.