Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Upgrade za málo peněz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    3

    1. Mám ramky 2 giga v počítači, a 3x1 giga chci přidat. Čtyři sloty. Bude to spolu chodit?
    2. Mám desku Gigabyte GA-M51GM-S2G. V té mám Sempron 2800+(1600 Mhz), který jde softwarově přetaktovat na 2000 Mhz. Do desky je možno?? vložit Athlon 64X2.
    Koukal jsem, že místo mojí cache L2=128 Mb má mít Athlon 512 Mb. Když toto provedu, bude mne to stát 1000 Kč. K čemu? Zdá se mi otevírání a načítání PDF dokumentů z internetu hodně pomalé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    RAM - zkus a uvidíš, nenapsal jsi ani specifikace těch pamětí, takže je to jako věštit z čajových lístků. Než tam paměti dáš, zruš přetaktování, je celkem možné že by to paměťový řadič neustál. Jaký máš OS? Jestli 32 bitů, nemá smysl mít 5 GB RAM.

    Podporované CPU zde, doporučuji ověřit verzi BIOSu.

    Cache bude spíš 128 vs. 512 kB. Za tisíc korun seženeš celý nový počítač s Athlonem X2, takže se to určitě nevyplatí. A zase, nepíšeš jaký Athlon X2 to má být ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    ...a pokud se ti načítání dokumentů PDF z webu zdá pomalé, tak to může být:
    1) pomalým serverem, na kterém ten dokument je (100MBi optika + pomalý server = 10 min na otevření 17MB pdfka... kapišto?)
    2) pomalým tvým připojením (pokud máš 56k modem nebo něco podobně strašného, tak se vše bude načítat pomalu - tedy, co máš za připojení, že je to slow?)
    3) pomalým Acrobatem (zcela ho od instaluj a přejdi na Foxit Reader - na staré a pomalé P4 otevírá všechny dokumenty instatně - prostě kliknu a mám, žádné, ale absolutně žádné čekání - konfigurace viz. podpis)
    4) pomalým harddiskem (nový rychlejší, SSDčko, defragmentace... možností je spousta)

    2G ram mám také a nezdá se mi, že bych měl málo. Jistě, mám Windows 2000 SP4. Pokud máš XP, tak 1G ram navíc. Pokud máš Visty nebo Win7, tak 4G jsou ninimem. Možná by také vzhledem k staršímu PC neškodilo mít spíše starší Win, aby to šlapalo rychle. Na Win7 to s 4G v podstatě jen neustále swapuje, tedy... opravdu jsi nám vlastně nic nenapsal, takže hádáme z křišťálové koule a můžeme být také zcela mimo a máš XPčka a jen jsi je rok nepřeinstaloval a instaloval jsi a odebíral spoustu věcí, updatů a pod a jsou totálně zanešené.
    A nebo máš Win Visty či Win7 (nedej bože Win8) a to je s 2G ram prostě... jen na plochu se podívat a na myš už nechytat
    (trošku nadnesené, viděl jsem Win7 "běžet" na P3 s 512MB ram, ale... to už je fakt jen plocha...)

    Jinak bazarový CPU samo za upgrade stojí, o tom žádná. Sempron nebrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    3

    Bazar Athlon 64X2 5000.za 500 Kč
    Ramku mám DDR2/800, 2 giga
    Win XP,32 bitů, už docela dlouho.
    Již mám přetaktováno na 2000 Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    A PDF otevíráš z disku a je to slow? Pak zkus ten Foxit... já zkusil a NIKDY už jsem neuvěžoval o Acrobatu, fuj fuj, ble ble ble...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od chalupník07 Zobrazit příspěvek
    Bazar Athlon 64X2 5000.za 500 Kč
    Jestli je to Brisbane, tak bych asi upgradoval. Přeci jen, dvě jádra znát budou, celkově na odezvě.

    Citace Původně odesláno od chalupník07 Zobrazit příspěvek
    Ramku mám DDR2/800, 2 giga
    A? ty nové jsou jaké? Ovšem stále platí co jsem psal dříve. Navíc 2 GB pro XP stačí. Určitě je zbytečné tam cpát další 3 moduly.

    Citace Původně odesláno od chalupník07 Zobrazit příspěvek
    Win XP,32 bitů, už docela dlouho.
    32 bitů využije jen něco přes 3 GB RAM. Víc nemá smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. proč tak málo?
    Od Celofan v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2014, 15:30
  2. Hodně muziky za málo peněz - bazarové PC na vše za 5000?
    Od Stetha v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-04-2013, 20:20
  3. Váš názor na sestavu aneb bez peněz...
    Od a je to v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 10:04
  4. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 17:26
  5. LCD: potřebuju za málo peněz hodně muziky
    Od xstreetfighter v sekci Monitory
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 14:35