Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nepravidelné štarty PC

pjotr646 (17)|28.11.2013 18:25
Zdravím všetkých, mám problém zo spúštaním systému. Proste jeden deň ide a na ďalší den už nejde spustiť, všetky diody na doske svietia a nič, ani ventilátory sa neroztočia. Skúšal som už všetko možné.
Niekedy sa spustil keď som resetoval bios. Ďalší raz to nepomohlo tak som ho ešte preflešoval(bios flashback), niekedy to pomohlo inokedy nie. Poodpájal som všetky komponenty, z ram a procesorom sa rozbehol potom som postupne pripájal všetky komponenty a stále išiel. Na další den už nešiel. Ked som mal komponenty vymontované zo skrinky a postupne som ich pripájal a skušal spustit, išiel. Už som mal vymontované všetky komponenty okrem procesora a pametí aj ked pamäte som mal povytiahnute a opät zasunute koli kontrole kontaktu. Mam priliš velky chladič a pamate su pod nim a preto som ich uplne nevytahoval. System som vobec netaktoval, ked sa spusti tak beži bez problemov žiadne reštarty ani nič podobné. Že by bol zdroj vadný sa my tiž nezdá ked počitač pracuje po spustení bez problémov. Pc som si sám skladal je asi rok staré. Neviem čo s tým, komponenty mám z rôznych internetových obchodov kôli vyhodnejším cenám jednotlivých komponentov lebo sa jedná o dosť drahú zostavu a keď by som chcel reklamovať ale neviem určiť vinnika. Neviem či je zly kontakt niekde alebo skrat.
Rok pracoval bez problemov a teraz problémy

Procesor:Intel Core i7 3930K 3.2GHz sandy bridge
chladič: noctua nh-d14 pod ním je pasta nt-h1 problem s teplotami nemám
doska:ASUS RAMPAGE IV FORMULA
ram: Corsair 32GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Dominator DHX +
grafika: ASUS VGA nVIDIA GTX670-DC2-2GD5 dva krat v SLI zapojení
hdd: 2x Seagate BARRACUDA 7200.12, 2TB SATAIII/600 7200RPM, 64MB cache a Intel 520 Series SSD 240GB na nom mám system
zdroj:SEASONIC 1000W 80+ Platinum
skrinka:Cooler Master HAF 942 NVIDIA Edition

Akurat sa dost vykrucali tie grafické karty ked boli uchytené iba tým šrobkom lebo su dosť tažké dvojslotové. Teraz som ich podoprel takym adapterom čo bol ku skrinke aj ked to moc nepasuje koli heatpipe trubkám,či tam nahodou nebol zly kontakt, teraz su už rovno ale ani to nepomohle, s tym zdrojom neviem elektrike sa moc nerozumiem. Neviem či mám skusiť ešte vymeniť tu baterku na doske čo napája nastavenia biosu alebo odmontovat aj chladič a ram a prefuknuť sloty alebo to mam dať do servisu aby určili čo je zle.
JanX (181)|28.11.2013 20:10
Ahoj, měl jsem podobný problém co popisuješ, bylo to zdrojem.... Zkus si od někoho půjčit zdroj a odzkoušej to.
pjotr646 (17)|1.12.2013 19:56
No takže vinnika som už našiel, nakolko som mal krátky kábel k zdroju kupil som si predlžovačku za par šupov a ked som porovnal koncovky na tej predlžovačke s koncovkou na originálnom kábli, tak na tej predlžovačke su otvori pre tie kolíky ovela väčšie, takže vznikala niekde vola a to sposobovalo cele moje problemy. Keď som zapojil priamo originál do zdroja všetko funguje ako má. Kolko som sa natrápil kôli takej hluposti, rozobral som cele pc a nakoniec sa ukáže že to robí nejaký prívodný kábel. Stále som neveril že by bol ten zdroj zlý, lebo aj výrobca garantuje 7 ročnú záruku, takže musí mať velkú dôveru vo svoj tovar. To: JanX dakujem za nasmerovanie
trodas (1753)|2.12.2013 00:37
Tak my gratulujeme k špičkové sestavě, hodně dimenzovanému zdroji a přejeme co nejvice spokojenosti s PC. Prodlužovačka na zdroji - to by mně tedy... nenapadlo. Omlouvám se, to mi nepřišlo na mysl... a také jsi to neuvedl ;) :D
pjotr646 (17)|13.1.2014 16:31
Ludkovia moji ten zdroj bol predsa len chybný, týždeň to išlo a potom na zase ten problem. Tak som PC otestoval z náhradným zdrojom, s ktorým išiel počítač bez problémov. Zobral som zdroj zabalil a poslal na reklamáciu ešte pre vianocami a teraz sa ozvali, že mi vrátia peniaze. Takže si môžem kúpiť nový zdroj, len neviem či mám ísť do toho isteho alebo skúsim niečo iné. Na tom seasonicu ma láka tá 7 ročná záruka tak teraz neviem či to bol náhodne zlý kus ked sa po roku pokazil. O značke seasonic som kdesi čítal že to boli smoliari ale že teraz su už na tom dosť dobre, ten zdroj má asi tak 50 ocenení z celeho sveta na stránke výrobcu a tá dlhá záruka je hádam predpokladom že je velmi malá pravdepodobnoť ze by sa znovu pokazil. Alebo mi poradte nejaku dobrú alternatívu hlavne výkon do 1000w a vysokú učinnosť dostatočne dlhú kabeláž mám big tower a zdroj sa dá umiestnit iba na spodu skrinky.
johny__g (6387)|13.1.2014 19:20
Ten zdroj je opravdu špička, ale občas se stane že je vadný kus, tomu se předejít nedá. Já bych šel do toho samého. Možná bych uvažoval ještě o Enermaxu, ale mrkni jak má dlouhé kabely. Ovšem myslím že 1000 W je zbytečně moc, určitě by stačilo něco kolem 700 W. Mrkni se třeba na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
pjotr646 (17)|13.1.2014 20:53
Dakujem za radu beriem ten seasonic ma dlhsie kable v priemere o 5-10 cm, dlhsiu zaruku 7 rokov, enermax ma iba 5 rokov. Ma odnimatelne vsetky kable, enermax má MB na pevno aj ked ten tam musi byt zapojeny vzdy ale aspon pri montazi sa tam nemota. 1000W bolo predsa len moc, zatial max. spotreba aj z monitorom bola 505W bez taktovania. Možno v budunosti pre učely pripadneho pretaktovania vezmem radsej tu 860W verziu.