Jak správně nainstalovat různé moduly DDR3
Ahoj dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám tuto desku: MSI 790FX-GD70 http://eu.msi.com/product/mb/790FX-GD70.html#/?div=Basic a dva moduly ddr3. Jeden 2gb a druhý 4gb. Můžete mi někdo říct, jak je správně instalovat do slotu? Je jedno jestli je dám do stejných barev ( dualu ) nebo má být každá v jinak barevným slotu? Díky
Do duálu (stejně barevných slotů) lze dát pouze stejně velké paměti. Podle mně by v duálu fungovaly jako 2x 2G (podle prvního by se vzala kapacita a druhý z druhého by se použila jen 1/2 - ale to je teorie, spíš by to nejelo) ...
Takže dej 4GB modul do banku 0 a 2GBy do banku 1 a mělo to to normálně šlapat. Dual kanál ale nebude, protože být nemůže. Naštěstí to není dnes taková ztráta výkonu, aby bylo třeba to nějak řašit.
Takže dej 4GB modul do banku 0 a 2GBy do banku 1 a mělo to to normálně šlapat. Dual kanál ale nebude, protože být nemůže. Naštěstí to není dnes taková ztráta výkonu, aby bylo třeba to nějak řašit.
Ahoj, na jiným foru jsem našel nějaký příspěvek o asynchronním dualu a to bude asi můj případ. Deska to asi umí. V biosu i v cpu-z vidím paměti dual unganged celých 6GB. Jediný co jsem pro jistotu udělal je, že jsem je v biosu přepnul na z 1T na 2T a uvidíme, zatím to vypadá stabilně.
Dobrý den, mám podobný problém akorát, že mám desku ASrock G41C-GS, koupený mám 2gb a 4gb modul od stejné firmy Zeppelin. Když vložím 2gb modul do žlutého slotu DD3_A1 tak mi vše jede jen nejede na správné frekvenci 1333MHz ale běží pouze na 500MHz, pokud vložím 4gb modul do žlutého slotu DDR3_B1 tak už se nic neobjeví jen černá obrazovka. Zkoušel jsem i samotný 4gb modul a také nic nevím co s tím a rád bych měl v počítači 6gb paměti, nebo alespoň ty 4gb ale nefunguje to. Prosím o rady předem děkuji
ftp://europe.asrock.com/manual/G41C-GS.pdf
Podle manualu musi byt oba moduly single side nebo oba dual side, nejde to kombinovat. Jake presne mas ty pameti?
Jinak s DDR3 na socketu 775 byly vzdycky celkem problemy.
Podle manualu musi byt oba moduly single side nebo oba dual side, nejde to kombinovat. Jake presne mas ty pameti?
Jinak s DDR3 na socketu 775 byly vzdycky celkem problemy.